Ypatingą dukrytę auginantis anykštėnas ryžosi milžiniškam žygiui

Šį penktadienį Didžiojoje Britanijoje gyvenantis anykštėnas Tautvydas Piragis pradėjo daugiau nei 2700 kilometrų žygį dviračiu į Lietuvą. Taip jis siekia atkreipti visuomenės dėmesį į Dauno sindromą.

 Lietuvą T.Piragis žada pasiekti gegužės 12 dieną.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Lietuvą T.Piragis žada pasiekti gegužės 12 dieną.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

anyksta.lt

May 3, 2019, 2:43 PM, atnaujinta May 3, 2019, 2:44 PM

„Iš pradžių negalėjau patikėti, kad mano dukra gimė turėdama Dauno sindromą. Maždaug savaitę gyvenau šoke, svarsčiau, kodėl Dievas tokį vaiką atsiuntė būtent man.

Tačiau susigyvenau su ta mintimi, kad yra kaip yra. Ir dabar, žinokite, galiu pasakyti, kad esu pats laimingiausias tėtis, turintis tokią nuostabią, unikalią dukrytę“, – pasakojo T.Piragis, cituodamas kažkur girdėtus žodžius, kad „tokie vaikučiai ateina todėl, kad žemėje per mažai yra meilės“.

„Kamilė aplink save skleidžia beprotišką meilę, beprotišką šilumą. Tiesiog reikėtų pamatyti, pabendrauti. Tai yra „vau“ – nerealūs vaikučiai“, – apie savo 4,5 metų dukrą „Anykštai“ kalbėjo laimingas tėtis T.Piragis.

Kelionė dviračiais drieksis per Prancūziją, Belgiją, Olandiją, Vokietiją, Lenkiją. Lietuvą T.Piragis žada pasiekti gegužės 12 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.