Mokslo metus be tėvų paramos pasitiko apie 1000 globojamų vaikų

Labdaros ir paramos fondas SOS vaikų kaimai Lietuvoje atkreipia dėmesį, kad šiuos mokslo metus be tėvų paramos pasitiko apie 1000 vaikų, kuriais rūpinasi SOS vaikų kaimai.

 Absoliučiai visi vaikai verti teisės į tikrą normalią vaikystę.<br> 123rf nuotr.
 Absoliučiai visi vaikai verti teisės į tikrą normalią vaikystę.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2019, 5:18 PM

„Absoliučiai visi vaikai verti teisės į tikrą normalią vaikystę. Deja, skaičiai kalba ką kita: šiuo metu 70 proc. iš minėtų vaikų, gyvenančių šeimose, yra gilioje socialinėje atskirtyje patirdami nepriteklių, įvairų smurtą ir nepriežiūrą. Dalis jų yra praradę tėvų globą,“ – kalbėjo SOS vaikų kaimų Lietuvoje vadovė Liudovika Pakalkaitė.

Dalis organizacijos vaikų iki pilnametystės gyvena SOS kaimuose, nameliuose ar butuose Alytuje, Klaipėdoje, Pivašiūnuose, Šiauliuose ir Vilniuje, auginami ir mylimi profesionalių mamų ir tetų. Kiti vaikai, organizacijos padedami, auga savo šeimose, savo namuose, kurios išgyvena krizę, skurdą, patiria priklausomybes ar negalias.

SOS vaikų kaimai Lietuvoje padeda rūpindamiesi ne tik esminių gyvenimo poreikių išpildymu, bet ir profesionalia logopedų, specialiųjų pedagogų, psichologine pagalba, kad bendromis pastangomis vaikai galėtų normaliai gyventi ir augti savo šeimose.

Vienam vaikui logopedo paslaugos per metus kainuoja iki 1500 eurų, psichologo ar psichoterapeuto užsiėmimai kainuoja iki 3000 eurų.

Pasak L. Pakalkaitės, taip pat labai svarbu, kad vaikai po pamokų turėtų galimybę užsiimti prasminga popamokine veikla.

„Mes siekiame atkreipti dėmesį, kad visi vaikai yra mūsų visų vaikai,“ – kalbėjo L. Pakalkaitė, pristatydama naują SOS vaikų kaimų Lietuvoje paramos prašantį vaizdo klipą, kurio kūrybinė idėja „Sunku pamiršti, ką išmokai mažas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?