6 dalykai, kuriuos su šeima turite nuveikti per šias Kalėdas

Ką daryti, kad Kalėdų dvasią pajustų visa šeima? Dar daugiau – kad šį šventinį laikotarpį patirtumėt naujų, bet tuo pačiu seniai visiems žinomu dalykų? Štai sąrašas, kuriuo vadovaujantis šventės bus dar ypatingesnės. Šiemet privalu...

Smagiausia namus dekoruoti kartu.<br> 123rf nuotr.
Smagiausia namus dekoruoti kartu.<br> 123rf nuotr.
 Puošiant eglę galima klausytis kalėdinių giesmių.<br> 123rf nuotr.
 Puošiant eglę galima klausytis kalėdinių giesmių.<br> 123rf nuotr.
 Staigmenos ir dėmesys vienas kitam - didžiausia dovana.<br> 123rf nuotr.
 Staigmenos ir dėmesys vienas kitam - didžiausia dovana.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 9, 2019, 5:05 PM

1. Įsiamžinti prie miesto eglutės. Galbūt dar nesatę buvę prie savo mieste stovinčios eglutės? O kodėl – nes ten būriuojasi minios žmonių? Na, jei taip, matyt, jie ten būriuojasi ne veltui ir būtų gaila gyvai nepamatyti tokio grožio. Kai jau ateini, verta ir nusifotografuoti – ko neužfiksuoji, tas kaip ir nebūta.

Jeigu prie savo miesto eglutės jau nusifotografavote, ženkite dar toliau ir aplankykite žaliaskarę kitame mieste. Taip ne tik praleisite puikią dieną keliaudami, bet ir turėsite puikių temų aptarimui – galėsite palyginti skirtingų miestų eglių puošybą.

2. Apsilankyti kalėdinėje mugėje. Paprastai jų vyksta net kelios: viena pagrindinėje aikštėje, kita prekybos centre, o kur dar parduotuvėlių eilė greta turgaus...

Karštas šokoladas ir storų seneliukų pavidalo sausainiai, ryškiai raudonai dryžuotos cukraus lazdelės, mediniai žaislai bei rankų darbo auskarai, vilnonės kojinės, pirštinės ar gal net apatiniai – visa tai rasite būtent Kalėdų mugėje. Ir, žinoma, visą apsipirkimą jus lydės kalėdinės dainos. Kad jau prakalbom apie jas...

3. Išklausyti visą kalėdinių dainų ir giesmių albumą. Tai, tiesą sakant, privaloma kiekvienais metais. Pasiruošimui reikės kelių didelių puodukų arbatos, dėžutės ištraukiamų nosinaičių ir kelių kalėdinių pledų. Klausydami kalėdinių dainų gerkite arbata, jaukiai susisukę į pledus traukite ir karaoke, o jei 1000-ąjį kartą išgirdę „I'm dreaming of the white Christmas“ susigraudintumėte – tam ir nosinaitės.

4. Pažaisti vaikų žaidimų kambaryje. Ir iš tiesų pažaisti! Kartais vaikams dūkstant žaidimų kambaryje tėvai prižiūri, kad mažieji neužsigautų, ir puošiasi „pavargau, išleiskit mane iš čia“ išraiškomis. Šį kartą pabandykite pasilinksminti drauge! Jeigu konstruodami su vaiku gigantišką piramidę pajusite neįprastą džiaugsmą, neišsigąskite. Kalėdos jau arti, verta pasidžiaugti ir suaugusiems.

5. Pasigaminti kalėdinį vainiką. Tai atrodo sudėtinga, bet nėra! Internete galite rasti daugybę patarimų, kaip susikurti savo Kalėdų dekoracijas. Pakaks įsigyti vainiko pagrindą, karštais klijais (ar kita priemone) prie jo pritvirtinti kankorėžių, kaspinėlių ir varpelių, tada purkštelėti šiek tiek dirbtinio sniego ir voilà – jūsų vainikas baigtas! Patys sukūrę kalėdinę dekoraciją ir papuošite namus, ir būsite šauniai praleidę laiką su šeima.

6. Surengti staigmenų dieną. Tam tikrą šventinio laikotarpio dieną ar savaitę paskelbkite staigmenų laiku ir džiuginkite vienas kitą maloniais darbais. Gal visuomet mamos pažadinami vaikai vieną rytą galėtų atsikelti pirmi ir drauge su tėčiu paruošti mamai pusryčius? O gal naktį iš rūsio rogutes pargabenęs ir nušveitęs tėtis rytą pradės kviesdamas vaikus ant kalniuko? Džiuginkite vieni kitus ir nepamirškite, kad didžiausia dovana – dėmesys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.