Rusijoje trylikametė pastojo nuo dešimtmečio: vaikų mamos išliejo širdį

Rusiją neseniai sukrėtė precedento neturintis įvykis: trylikametė moksleivė iš Krasnojarsko krašto pastojo nuo savo dešimties metų draugo.

 Stop kadras.
 Stop kadras.
 Stop kadras.
 Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 28, 2020, 10:33 PM, atnaujinta Jan 29, 2020, 9:56 AM

Pasirodo, septintokė Daša ir ketvirtokas Ivanas susitikinėjo jau metus, dažnai svečiuodavosi vienas pas kitą ir su tėvų sutikimu vadino save pora.

Būsimų jaunų tėvų mokytojai ir mokyklos medikai kategoriškai atsisako bendrauti su žurnalistais, o visi paaugliu santykių liudininkai tvirtina, kad pastebėjo jų ypatingą draugystę, bet negalėjo nė pagalvoti, kad tai gali baigtis trylikametės nėštumu.

Tačiau nedideliame Krasnojarsko krašto Želenogorsko miestelyje yra ir tokių, kurie netiki „Romeo ir Džiuljetos“ istorija. Dašos šeimos kaimynai ir pažįstami įsitikinę, kad kūdikio tėvu gali būti ir suaugęs mergaitės draugas, kurį šeima slepia.

Džiaugiasi turėsianti anūką

„Rossija 1“ televizijos laidoje „Tiesioginis eteris“, kurią veda žinomas žurnalistas Andrejus Malachovas, pasirodė Dašos mama Jelena.

Moteris augina tris vaikus – be mergaitės ji turi dar du sūnus. Moters santykiai su dukra geri, moksleivė padeda auginti jaunesniuosius brolius.

„Jiems ji kaip auklė. Ir jos kompanija tokia – jaunesni už ją berniukai. Matyt, ji jaučiasi komfortiškai tokioje aplinkoje“, – pasakojo Jelena.

Pasak moters, apie dukters nėštumą ji sužinojo visiškai atsitiktinai: „Pradžioje galvojom, kad jo apsinuodijo, bet po truputį pradėjome suvokti, kad kaltos visai ne skrandžio problemos. Nupirkome nėštumo testą, ir jis parodė teigiamą rezultatą“.

Jelena žinojo, kad jos duktė draugauja su dešimtmečiu Vania, bet faktas, kad tarp jų buvo kai kas daugiau, nei draugystė, moteriai sukėlė šoką. „Daša viską prisipažino, bet aš iki šiol nesuprantu, kaip jiems visa tai nutiko“, – pridūrė ji.

Mergaitės motina tikina, kad yra pasirengusi prisiimti vaiko auklėjimą ir labai džiaugsis, jeigu visas rūpestis naujagimiu bus patikėtas jai. Moteris sunkiai serga, ir likimas jau davė šansą suspėti tapti močiute ir pamatyti anūką. „Man atsirado prasmė gyvenime, dėl ko kovoti ir nenuleisti rankų“, – sakė Jelena.

Berniuko mama abejoja

Tuo tarpu Vanios mama Galina abejoja, kad jos sūnus gali būti biologiniu vaiko tėvu.

Moteris žinojo, kad Vania draugavo su Daša, vaikščiodavo su ja, kvietėsi į svečius. Bet ji nesitikėjo, kaip pasisuks ši draugystė.

„Jis dar vaikas ir pats nesupranta, kas įvyko, Vania papasakojo, kad kontakto iniciatore buvo Daša. Galbūt su jos auklėjimu buvo problemų. Tėvai turėjo jai paaiškinti, kokios gali būti pasekmės“, – sakė moteris.

Įdomu tai, kad Galinai yra 28 metai ir ji gali tapti pačia jauniausia močiute Rusijoje.

Daugybė gandų

Televizijos laidos žurnalistė Tatjana Prokuratova apsilankė name, kuriame gyvena Vania.

Pasak kaimynų, kuomet mama būdavo darbe, berniukas rengdavo „nekuklius vakarėlius“, kuriuose daugiausia dalyvaudavo nepilnamečiai vaikai.

Niekas nematė, kad mama su sūnumi kur nors eitų, su juo užsiimtų.

O Dašos bendraklasiai aiškino: Vania leido laiką vyresnių paauglių kompanijoje, šlaistėsi tarpuvartėse, vartojo snusą (kramtomą tabaką).

Mokykloje apskritai buvo kalbama, kad Vaniai ir Dašai viskas įvyko „dėl girtumo“.

Pati Daša netiki gandais apie savo jaunąjį mylimąjį: „Jeigu tai, ką kalba, būtų tiesa, aš apie tai žinočiau, Jis vaikšto tik su manim, jis neturi vyresnių draugų“.

Pasak jos, visas Želenogorskas dabar prieš juos: gyventojai smerkia vaikus, skleidžia gandus. „Mane išvadino kekše. Sakė, kad miegu su visais“, – su ašaromis akyse prisiminė mergaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.