Dvylikametį sūnų palaidojęs kaunietis ryžosi kilniam žingsniui

Kaunietis tatuiruočių meistras Rytis Matulis (43 m.) prisipažino, kad dabar išgyvena sunkų gyvenimo etapą. Dažnai jaučiasi prislėgtas ir vienišas, tada net mėgstamas darbas nedžiugina. Jo gyvenimas labai pablogėjo po vienturčio sūnaus Nojaus žūties autoavarijoje.

Kai sūnus dar buvo gyvas, Rytis pasakojo lrytas.tv žurnalistei apie savo išgyvenimus.<br> lrytas.lt koliažas.
Kai sūnus dar buvo gyvas, Rytis pasakojo lrytas.tv žurnalistei apie savo išgyvenimus.<br> lrytas.lt koliažas.
Kai sūnus dar buvo gyvas, Rytis pasakojo lrytas.tv žurnalistei apie savo išgyvenimus.<br> lrytas.tv stop kadras.
Kai sūnus dar buvo gyvas, Rytis pasakojo lrytas.tv žurnalistei apie savo išgyvenimus.<br> lrytas.tv stop kadras.
 Toks Ryčio skelbimas sulaukė didžiulio susidomėjimo.<br> Feisbuko nuotr.
 Toks Ryčio skelbimas sulaukė didžiulio susidomėjimo.<br> Feisbuko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-02-08 21:12, atnaujinta 2020-02-08 22:25

Tragedija įvyko 2017 m. rugsėjo 14 d., kai berniukas, kuriam tuomet buvo devyneri, paruošęs namie pamokas išėjo į svečius pas draugą. Perėjoje jį partrenkė vidutinio amžiaus moters vairuojamas automobilis.

Per autoavariją buvo smarkiai sužalota vaiko galvytė, jis pateko į komą. Daugiau nei metus bejėgis gulėjo lovoje. Tėvai jį dieną naktį slaugė ir kaip įmanydami bandė užmegzti su juo kažkokį kontaktą ir pastyti jį ant kojų. Viskas buvo veltui – praėjusių metų pavasarį berniukas mirė.

Susidūrus su sunkumais, iširo ir Ryčio santuoka. „Su netektimi nesu susitaikęs ir dabar, juk tiek planavau, ką kartu su sūnumi dar nuveiksime, kur jis mokysis ir kuo taps užaugęs... Kai sportuoju ar dirbu, jaučiuosi neblogai, bet, kai vakare lieku vienas, užplūsta skausmas dėl sūnelio netekties ir taip pakrypusio gyvenimo“, – prisipažino vyras.

Kai kas jam užsimena, kad dar nevėlu susilaukti kito vaiko, bet jam nesinori apie tai net pagalvoti.

Užtat vyrui kilo kitokia mintis: finansiškai padėti vaikams, kuriuos taip pat nuskriaudė likimas. „Turtuolis nesu, bet, kadangi gyvenu vienas ir didelių poreikių neturiu, pamaniau, kad 1000 eurų galiu skirti tiems, kam jų tikrai reikia“, – sakė Rytis.

Kadangi asmeniškai likimo nuskriaustų, neįgalius vaikus auginančių šeimų nepažinojo, parašė skelbimą feisbuke, kur dėstė: „Paaukosiu, padovanosiu, duosiu žmonišką sumą pinigų vaikui, berniukui ar mergaitei, kuriam reikalingi pinigai gydymui, reabilitacijai, žodžiu tam, kad padėti, pagerinti gyvenimo kokybę, grąžinti sveikatėlę, ar panašiam tikslui. Tegul kreipiasi tėtis ar mama. Aš labai atrinksiu, kad tai nebūtų blefas, suktybė ar triukas...“

Dabar Rytis jau abejoja, ar rašyti tai socialiniame tinkle buvo geras sprendimas – jo žinia sulaukė labai didelio susidomėjimo, kreipėsi gal 60 tėvų, kurie rašė skaudžias istorijas, siuntė savo neįgalių vaikučių nuotraukas ar vaizdo įrašus.

„Skaičiau ir graudinausi, kad tų vaikučių, kuriems reikia pagalbos, tiek daug – kol su tuo nesusiduri, apie tai nesusimąstai. Ir, kad jiems būtų geriau, reikalingos tikrai didelės pinigų sumos – tie pinigai, kuriuos aš galiu paaukoti, tik lašas jūroje. O ir atsirinkti, kam padėsiu, tikrai sunku, bet negaliu padėti visiems, kad ir kaip norėtųsi“, – liūdnai svarstė pašnekovas.

Sulaukė ir komentaro, kad dabar rinksis laimėtojus kaip grožio konkurse, ir tai jį tik dar labiau įskaudino.

Būta ir komentarų, kad tokią žinią paskelbė, norėdamas reklamos, bet patikino, kad tokių minčių jam nekilo. Beje, ir prašomas duoti šį interviu, Rytis labai abejojo, ar tą daryti, kol galiausiai visgi sutiko.

Pašnekovas jau pervedė 200 eurų Hubertui Jankui, apie kurio šeimos rūpesčius yra rašęs ir Lrytas.lt, nes šio berniuko istorija labai sukrėtė, o kam skirs likusias lėšas, dar galvos.

„Pervedęs tuos pinigus viduje pasijutau geriau – visgi gerus darbus daryti gera“, – sakė Rytis.

Ir optimistiškiau pridūrė, kad nors neįgaliųjų, kuriems reikia pagalbos, tikrai daug, žmonių, kurie verčiasi neblogai ir yra linkę padėti kitiems, taip pat netrūksta. Jei jie visi suremtų pečius ir kas mėnesį po kelis eurus skirtų tiems, kuriems jų reikia labiau, jiems tikrai būtų geriau – vaikučiai, kuriems to reikia, galėtų gauti specialaus kaloringo maistelio ir kitų jiems labai svarbių dalykų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.