Pasaulio ateitis vaikų akimis: kviečiame išrinkti įspūdingiausius darbus

Žemė – vieninteliai mūsų namai, kuriuose gyveno mūsų protėviai, gyvename mes ir turės gyventi ateities kartos po mūsų. Lrytas.lt skaitytojus kviečiame susipažinti, ką apie mūsų Žemę, jos dabartį ir ateitį, ekologines problemas galvoja vaikai.

 Vaikų kurti žemėlapiai.
 Vaikų kurti žemėlapiai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2022, 7:28 PM, atnaujinta Jan 26, 2022, 7:36 PM

konkursas/"="">konkursas/"" target="_blank">Lrytas.lt galerijoje – daugiau kaip 200 Lietuvos vaikų piešinių, atsiųstų į Lietuvos kartografų draugijos organizuotą vaikų žemėlapių konkursą „Mano ateities pasaulis“.

Iki vasario 9 d. kviečiame balsuoti už pačius gražiausius vaikų darbus. Vasario 10 d. bus paskelbti nugalėtojai.

Net 5 daugiausiai balsų sulaukę dalyviai bus apdovanoti šauniais leidyklos „Vaga“ prizais, o pirmosios vietos laimėtojas gaus ir 100 eurų vertės „Gera dovana“ kuponą.

Grožėtis darbais ir už juos balsuoti galite čia: https://plus.lrytas.lt/zemelapiu-konkursas/

Vyksta tarptautinis konkursas

Lietuvos kartografų draugija nuo 2003 m. yra Tarptautinės Kartografų Asociacijos (TKA), vienijančios kartografų draugijas iš 84 valstybių, narė.

TKA nuo 1993 m. kas dvejus metus organizuoja Barbaros Petchenik (buvusi TKA viceprezidentė, ilgą laiką dirbusi su žemėlapiais skirtais vaikams) vardo pasaulinį vaikų žemėlapių konkursą.

Kiekviena valstybė narė, taip pat ir Lietuva, vykdo nacionalinius konkursus bei atranką savo šalyje ir 6 atrinktus darbus siunčia į tarptautinę parodą.

2021 m. lietuviškajam konkursui buvo pateikta daugiau kaip 870 kūrinių. 685 atitiko konkurso reikalavimus ir buvo vertinami. Dalį pačių įdomiausių atrinktų darbų galite rasti ir atiduoti jiems savo simpatijas lrytas.lt balsavime.

Šeši lietuvių darbai jau sudalyvavo tarptautiniame konkurse Florencijoje 2021 m. gruodžio 14–18 d. 2021 metais Lietuvos dalyviai gavo net du tarptautinius apdovanojimus. Elzė Marija Jakubėnaitė (4 m.)

iš Jonavos vaikų lopšelio-darželio „Dobilas“ pelnė 2 vietą amžiaus grupėje iki 6 metų. Specialusis žiuri prizas „Už kūrybiškumą“ atiteko Pijui Jokubaičiui (15 m.) iš Gargždų vaikų dailės studijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.