Sekso reikia mokytis ir vyresniame amžiuje

Sekso universitetai

Statistikos duomenys byloja, jog daugumas porų po ilgų kartu pragyventų metų nebegauna pakankamo seksualinio pasitenkinimo.<br>123rf nuotr.
Statistikos duomenys byloja, jog daugumas porų po ilgų kartu pragyventų metų nebegauna pakankamo seksualinio pasitenkinimo.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2014, 11:26 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:20 PM

Turime suvokti, kokiais būtent seksualiniais mechanizmais mus iš prigimties apdovanojo gamta ir kokių reikia žinių, kad šie mechanizmai pradėtų suktis ir iš to patirti malonumą.

Ar reikia mokytis sekso? Juk atrodo šia tema tiek prirašyta, kone iki kaulelio su draugėmis viskas išnarstyta, tiek daug rašinių perskaityta žurnaluose. Bet iš tikrųjų, būtinas žinių apie seksą ir seksualinių santykių „perkrovimas“. Kaip tai padaryti?

Sekso universitetai

Statistikos duomenys byloja, jog daugumas porų po ilgų kartu pragyventų metų nebegauna pakankamo seksualinio pasitenkinimo. Dažnai tai atsitinka dėl to, kad peržengę įsimylėjimo slenkstį, lengvai nuslystama į kasdienybę. Be to, tokios poros neretai yra visiškai „neraštingos“ seksualinio pasitenkinimo technikos klausimais.

Išties, per visą savo gyvenimą kaupiama įvairiausia informacija apie seksą, dažniau - abejotina ir ne itin patikima. Geriausiais sekso „dėstytojais“ ir patarėjais tampa draugai, giminaičai, kino filmai, knygos, internetas ir t.t.

Tokia paviršutiniška informacija sudaro pagrindinį seko žinių bagažą ir su tokia "patirtimi" keliaujama į lovą atlikti žygdarbių. Gerai, kai sekso žinių neturinti dailiosios lyties atstovė „aklai“ suvokia savo troškimus ir atskleidžia save kaip moterį.

O jei vidiniai draudimai, drovėjimasis, varžymasis, dar sutvirtinti žinių stoka, neišjudina moters lovoje ir ji guli, atsiprašant, kaip pagalys? Kas tuomet? Juk visos nori jaustis laisvomis, seksualiomis, išsivadavusiomis.

Jei galvojama, kad visu tuo instinktyviai apdovanoja gamta - tai toli gražu ne taip. Šis instinktas tik skatina giminės pratęsimą, o malonumas patiriamas tik žinant, kaip tai daryti teisingai.

Kamasutra“ - visagalė?

Svarbiausia tai, kad būtina užmiršti primityvius sekso mokymosi būdus: televizija, grožinė literatūra, draugių patarimai ir t.t. Žinoma, bičiuliai gali kažką papasakoti iš savo asmeninės patirties, bet tai nereiškia, jog būtent jų variantas tinka.

Yra daugybė specialių treniruočių, kursų, skirtų kaip tik giliai tūnantiems seksualinės energijos klodams atskleisti, taip pat sekso technikos būdams įvaldyti. Bet tokio pobūdžio treniruotėms būtinai turi vadovauti specialistai: seksologai, psichologai, nes šiuolaikiniame amžiuje atsirado pernelyg daug šarlatanų, dosniai dalijančių visokio plauko patarimus seksualinei energijai išlaisvinti.

Mokymasis turi būti toks, kad lankytojai suvoktų dėstomos temos esmę, o ne tiesiog pagal paveiksliuką išmoktų paprastus judesius. Ir dar - būtina skaityti! Galima pradėti nuo klasikos - senovės indų „Kamasutros“.

Tai - traktatas apie meilę, o aprašymas pozų, apie kurias visi girdėję, užima tik nedidelę dalį. Beje, ne visas „Kamasutroje“ pateiktas pozas galima pritaikyti gyvenime. Kai kurioms įvaldyti būtini gimnastikos įgūdžiai, tad iš 64 pavyks „paragauti“ tik apie 40.

Ir svarbiausia - traktatas „Kamasutra“ persmelktas dvasingumu, ugdo sutuoktinių tarpusavio meilę ir pagarbą.

Seksas - tai dieviškasis susiliejimas ir aukščiausias meilės taškas. Tik su tokiomis mintimis gulkite su mylimuoju į lovą.

Parengė Monika Jakaitytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.