10 keisčiausių vis dar egzistuojančių įstatymų dėl sekso

Sunku patikėti, bet iki šių metų Niujorke galėjai patekti į kalėjimą už prezervatyvų nešiojimąsi – jie tik neseniai pakeitė savo politiką. Policijos nuomone, kelių prezervatyvų nešiojimasis turėjo būti laikomas vaikščiojimo pas prostitutes įrodymu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 3, 2014, 7:17 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 3:50 PM

Nors šis tiesiog juokingas įstatymas jau buvo panaikintas, JAV dar egzistuoja gausybė kitų senų įstatymų dėl sekso, rašo „Men's Health“.

Štai 10 kvailiausių dalykų, laikomų pažeidimais:

1. Nesantuokiniai santykiai

Džordžijos ir Virdžinijos valstijose seksas prieš vestuves laikomas nusižengimu. Taip pat Masačusetse už tai gali gauti 30 JAV dolerių (75 litų) baudą ir tris mėnesius praleisti kalėjime. Virdžinijos universiteto atliktas tyrimas parodė, kad amerikiečiai per visą gyvenimą iki vestuvių praleidžia naktį su vidutiniškai penkiais žmonėmis – tai reiškia, kad šalis yra pilna nusikaltėlių.

2. Neištikimybė

Savaime suprantama, neištikimybė yra negražus dalykas, bet kai kuriose valstijose tai ir nelegalu. Vyras Masačusetse permiegojęs su kuo nors, kas nėra jo žmona, gali netekti laisvės trims metams. Tai yra nelegalu ir Džordžijoje bei Virdžinijoje, o Viskonsine, pasak įstatymų, neištikimybė – sunkus nusikaltimas.

3. Nepadorios kalbos

Mičigane geriau nerizikuoti – kalbėjimas apie nepadorius dalykus šalia moters yra nusižengimas.

4. Analinis ir oralinis seksas

JAV Aukščiausiasis Teismas leido šalies gyventojams užsiimti analiniu ir oraliniu seksu. Visgi senos taisyklės tebegalioja ne vienoje valstijoje – Alabamoje, Floridoje, Aidahe, Kanzase, Luizijanoje, Mičigane, Misisipėje, Šiaurės Karolinoje, Teksase ir Jutoje. Dauguma iš jų šį aktą laiko bjauriu nusikaltimu prieš gamtą ir lygina su zoofilija.

5. Sekso žaislai

Kai kurie žmonės važiuoja į kitas valstijas pirkti fejerverkų, pigesnio alkoholio, o kiti – ir sekso žaislų. Alabamoje nelegalu pardavinėti bet kokius dalykus, sukurtus žmogaus genitalijų stimuliavimui. Kad ir kaip bebūtų keista, šis įstatymas nėra labai senas – jis priimtas 1998 metais.

6. Nuodėmingas gyvenimas

Už nepadorų, gašlų nesantuokinį gyvenimą su partneriu Mičigane gali patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Nesilaikančių šio įstatymo laukia metai kalėjimo ir 1000 JAV dolerių (2500 litų) bauda.

7. Oralinis seksas matant kitiems

Viskonsino įstatymai draudžia sodomiją ar zoofiliją, kai tai gali matyti kiti žmonės. Baudos galima išvengti tiesiog užtraukus užuolaidas.

8. Nepadorūs piešiniai

Dar viena keistenybė iš Viskonsino – draudimas būnant viešumoje piešti gašlius, nešvankius piešinius. Nepadorūs piešiniai yra C klasės nusižengimas, kaip ir paprastas grasinimas smurtu ar nedidelio narkotikų kiekio turėjimas.

9. Meilės demonstravimas viešumoje

Mičigane net ir sutuoktiniams viešose vietose draudžiami tokie dalykai, kaip laikymasis už rankų, apsikabinimai ar bučiavimasis.

10. Veiksmai, vedantys link sekso

Tenesio įstatymų leidžiamojo organo nuomone, bučiniai ir apsikabinimai turi būti uždrausti. Būtent todėl, kad, jų nuomone, šie iš pažiūros nekalti veiksmai neišvengiamai veda link sekso.

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.