Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Geras seksas be orgazmo - ar tai įmanoma?

Orgazmai yra sudėtingas reikalas. Moterys toli gražu ne per kiekvieną sueitį juos patiria – jeigu iš viso patiria. Tą patvirtina ir daugybė tyrimų, ir mūsų pačių patirtis. Tačiau tai nereiškia, kad seksas be šios didžiosios atomazgos yra nieko vertas. Anaiptol.

Net jeigu jis jau pasiekė orgazmą, grįžkite vėl prie tų dalykų, kurie jums patinka per parengiamąsias glamones.<br>123rf nuotr.
Net jeigu jis jau pasiekė orgazmą, grįžkite vėl prie tų dalykų, kurie jums patinka per parengiamąsias glamones.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 17, 2014, 8:15 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 8:29 PM

Iš esmės, tie atvejai, kuomet jūs žinote, kad orgazmo nepatirsite, arba tiesiog nejaučiate pakankamos motyvacijos jo siekti, yra progos tiesiog mėgautis kalnų slėniu, nekopiant į pačias viršukalnes. Daugeliui moterų būna atradimas suvokti, jog seksas yra kur kas daugiau, nei paskutiniosios 10 sekundžių. Jos mėgaujasi kiekviena jo minute.

Kodėl nepatiriami orgazmai?

„Man, kad pasiekčiau orgazmą, reikėtų pradėti jį jausti dar prieš prasidedant įžanginėms glamonėms, - prisipažįsta 27 m. amerikietė Jamie. - Turiu įdėti daug pastangų, ir žvaigždės turi padėti. Bet aš jaučiuosi patenkinta žinodama, kad mano vyras kiekvieną kartą būna patenkintas“.

Ši situacija pažįstama daugeliui moterų, apie tai kalba ir statistika. Pasak tyrimų, moterys, turinčios nuolatinius partnerius, orgazmą patiria apie 80 proc. atvejų, lyginant su vyrų patiriamais orgazmais. O moterų, turinčių atsitiktinius santykius, orgazmų patyrimo procentas siekia tik 50.

Mokslininkai šiam orgazmų patyrimo neatitikimui netgi sugalvojo terminą - „orgazmo spraga“. Nustatyta, ir kokie pagrindiniai veiksniai tai lemia. Jums ko gero nereikia mokslo, kad žinotumėte, jog be klitorio stimuliacijos pasiekti orgazmą yra sunkiau. Bet vargu ar žinote, kad pernelyg didelė arba netinkamos rūšies jūsų centrinės nervų sistemos, kuri kontroliuoja lytinį susijaudinimą ir slopinimą, stimuliacija yra tikra orgazmo žudikė.

Stresas ar tokie pastebėjimai, kaip „Palauk, ko ta katė į mus šitaip žiūri?“ paprastai, bent jau daugeliui moterų, veda prie pernelyg didelės stimuliacijos. Stresą moterims sukelia jau ir pats rūpestis, patirsiu ar nepatirsiu orgazmą.

Evoliucija vyrus šiuo atveju apdovanojo sugebėjimu nekreipti dėmesio į tai, ką tuo metu veikia katė, kad supypsėjo elektroninis paštas ar kažkas pradėjo burgzti. Vyrai patiria orgazmus žmonijos išlikimo labui. O moterys nesugeba „išjungti“ savo dėmesio.

Kaip mėgautis be orgazmo?

Visgi statistika neatspindi, kad dalis moterų, nors ir nepatirdamos orgazmo, iš lytinių santykių patiria malonumą. „Retai patiriu orgazmą, bet man tai nerūpi, - sako 29 m. Jenna iš Niujorko. - Geriu stresą slopinančius vaistus, jie mažina mano sugebėjimą patirti orgazmą, bet tai nesumažina per seksą patiriamo malonumo“.

Tai nereiškia, kad reikia aktyviai nusiteikti, jog orgazmo niekada nepatirsite. Jeigu niekada jo nesate patyrusi, bet norėtumėte, apie tai reikėtų pasikalbėti su savo partneriu.

Tačiau kaskart daryti sau spaudimą dėl orgazmo reiškia prarasti tos akimirkos malonumą. Tyrimai rodo, kad moterys gali balansuoti tarp lytinio malonumo stadijų, iš susijaudinimo plotmės pereiti į orgazmo ir vėl atgal. Pernelyg didelis susikoncentravimas į galutinį viršukalnės tašką galiausiai pasibaigia blaškymusi po plynaukštę. Nors plynaukštė iš tiesų reiškia, kad jūsų susijaudinimas yra paties aukščiausio laipsnio, ir jūsų kūnas labiausiai reaguoja į partnerio prisilietimus – tad tai yra pakankamai patraukli vietovė.

Žaidimas prie bedugnės krašto

Svarbiausia sekso be orgazmo patirtis – kuo labiau sustiprinti jūsų susijaudinimą ir pasilikti toje būsenoje kaip įmanoma ilgiau. Tam verta atkreipti dėmesį į šiuos patarimus:

Nenusirenkite. Pasilikus drabužius, jie padės nesusikoncentruoti į orgazmą, o labiau – į glamones. Pasiekite maksimalų susijaudinimą, apžergusi jo kojas, trindama savo gaktos kaulą į jo. Spaudimas tiesiogiai stimuliuoja jūsų klitorį ir leidžia jums visiškai kontroliuoti ritmą.

Nueikite po dušu. Būnant šlapiai ir muilinai, lengviau rasti erogenines zonas, apie kurių egzistavimą nežinojote. Paprašykite savo partnerio patrinti kempine nugarą ir pečius, tada jau plikomis rankomis tegul jis persimeta prie jūsų krūtų ir tęsia „darbą“ žemiau. Skirtingi vandens ir prausiklio, kempinės ir rankų pojūčiai ant odos suteiks papildomo malonumo.

Darykite šou. Dalį moters malonumo per seksą sudaro jausmas, kad ji yra geidžiama. Užlipkite jam ant viršaus, užsiremkite ant vonios kriauklės ir žiūrėkite į veidrodį, kai jis paima jus iš nugaros, vaidinkite pati viena, liesdama save. Stebėjimas, kaip jis stebi jus, suteiks jums malonumą matyti, kaip stipriai jis jūsų geidžia.

Užsiveskite iš naujo. Net jeigu jis jau pasiekė orgazmą, grįžkite vėl prie tų dalykų, kurie jums patinka per parengiamąsias glamones. Galite patirti papildomų pojūčių, naudojant šaldantį ar šildantį lubrikantą, kai jis jus liečia. Kai susijaudinate, jūsų smegenys būna atviros naujiems patyrimams. Jeigu pradėsite jausti nerimą, ar jausite, kad jums pradeda nebepatikti, paprašykite jo, kad pamasažuotų jums nugarą – kad būtų sklandus perėjimas prie pabaigos ir jūs nesijaustumėte staigiai sustabdyta.

Rodykite save. Mylėkitės atvirais langais ar po antklode vidiniame kieme. Naujovės gali trukdyti susikoncentruoti į orgazmą, bet būtent todėl jūsų smegenys kreipia dėmesį į dabartinės akimirkos jaudulį, o tai jį dar labiau suintensyvina.

Liaukitės vaidinti orgazmą. Ironiška, bet tai, kad moterys nepatiria orgazmo, labiausiai nuvilia ne jas, o vyrus. Vyrams skirtas žurnalas atliko apklausą, per kurią paaiškėjo, jog 87 proc. vyrų jaučia atsakomybę suteikti savo partnerei orgazmą, o 34 proc. automatiškai galvoja, kad jeigu orgazmo nebuvo, seksas buvo blogas. Tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad jums reikia pasitelkti aktorės talentą. Tai įneša tik dar daugiau painiavos į lyčių santykius. Pagal apklausą, 68 proc. vyrų nenorėtų, kad moterys juos apgaudinėtų vaidindamos orgazmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.