15 faktų apie seksą: kai kurie jų tikrai nustebins

Apie seksą mokslininkai yra atlikę daugybė įvairiausių tyrimų, eksperimentų ir apklausų. Kai kurių tyrimų rezultatai šokiruoja. Kas galėtų pagalvoti, kad beveik pusė moterų vietoj sekso verčiau rinktųsi pasivaikščiojimą po parduotuves, o dauguma vyrų, prisipažindami moterims meilėje, tenori jas palenkti seksui? Pateikiame įdomiausius mokslo atradimus, susijusius su seksu.

Belfasto (Didžioji Britanija) karališkojo universiteto seksologai įrodė, kad rytinis seksas kur kas naudingesnis už rytinę mankštą.<br>123rf nuotr.
Belfasto (Didžioji Britanija) karališkojo universiteto seksologai įrodė, kad rytinis seksas kur kas naudingesnis už rytinę mankštą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2014, 8:30 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 4:27 AM

1. Didžiosios Britanijos mokslininkų tyrimai parodė, kad 93 proc. vyrų teikia pirmenybę linksmoms, natūralioms ir savimi pasitikinčioms dailiosios lyties atstovėms, 76 proc. patinka, kai mergina žengia pirmąjį žingsnį.

2. Britų mokslininkai teigia, kad 40 proc. moterų vietoj sekso pasirinktų „šopingą“ po parduotuves. Beveik pusė ir daugiau nei 20 metų santuokoje pragyvenusių moterų prisipažino, kad seksas joms apskritai nereikalingas. Nepaisant to, daugiau nei 70 proc. apklaustųjų dailiosios lyties atstovių pareiškė, jog myli savo sutuoktinį ir laiko jį seksualiai patraukliu.

3. Vokiečių mokslininkai nustatė, kad seksas - puiki profilaktikos priemonė prieš celiulitą. Tyrimai parodė, kad hormonai, kurie išsiskiria moters organizme joms pakilus į aukščiausią palaimos viršūnę, užkerta kelią paodinio ir riebalų sluoksnio pokyčiams.

4. Pensilvanijos (JAV) universiteto psichologai apklausę daugiau nei 170 jaunų, heteroseksualios orientacijos vyriškių iki 25 metų amžiaus, nustatė: daugeliu atvejų frazę „aš tave myliu“ stipriosios lyties atstovai ištaria, kai nori partnerę palenkti intymiems santykiams. Jų nuomone, šiam tikslui pasiekti tinka visos priemonės - net ir apgaulingas meilės prisipažinimas.

5. Didžiosios Britanijos mokslininkai atliko eksperimentą, siekdami nustatyti, ar vyrai geba atpažinti jų partnerių suvaidintą orgazmą. 85 poroms, 20-45 metų amžiaus, pasiūlė pasimylėti oraliniu ir vaginaliniu seksu. Paaiškėjo, kad tikras, nuoširdžias emocijas dauguma moterų patyrė oralinio sekso metu, nors vyrai manė, kad vaginalino.

6. Londono (Didžioji Britanija) ekonomikos ir politikos mokslų mokykla surengusi apklausą išsiaiškino, kad geriausia diena seksui - ketvirtadienis. Manoma, kad darbo savaitės viduryje aktyvumą suteikiantys hormonai - streso, tokie kaip kortizolis, pasiekia savo didžiausią lygį.

7. Mančesterio (Didžioji Britanija) universiteto mokslininkai atliko tyrimus apie liemenėlės modelio įtaką moters savivertei. Paaiškėjo, jog krūtinę padidinanti liemenėlė 75 proc. padidina moters savivertę. Tokias liemenėles nešiojančios moterys dažniau šypsosi.

8. 92 proc. vyrų negali likti abejingi, kai moteris, sėdėjusi poza „koja ant kojos“, pamažėle pakeičia kojas vietomis.

9. Vokiečių mokslininkai, atlikę biocheminių procesų, vykstančių žmogaus organizme lytinio akto metu nustatė, kad 31-ąją minutę seksas tampa gydomuoju.

10. Prancūzų ekspertai pareiškė, jog seksu dažnai užsiimančios moterys tris kartus rečiau kenčia nuo krūties vėžio. Minesotos (JAV) mokslininkai įrodė, kad 3 tūkstančiai ir daugiau lytinių aktų vyro gyvenime sumažina prostatos vėžio riziką.

11. Belfasto (Didžioji Britanija) karališkojo universiteto seksologai įrodė, kad rytinis seksas kur kas naudingesnis už rytinę mankštą. Meilės žaidimų metu stiprinami rankų, krūtinės ląstos, dubens ir sėdmenų raumenys. Be to, lytinio akto metu suaktyvėja kraujotaka ir atsistato normalus kvėpavimas. Be to, sekso metu sudeginama vidutiniškai daugiau nei 300 kalorijų per vieną kartą, dėl ko sumažėja diabeto rizika.

12. Amerikos mokslininkai apklausė 18-46 metų amžiaus 453 moteris, mažiausiai nei pusę metų turėjusias heteroseksualius santykius, ar jos suvaidina orgazmą. Daugiau nei pusė (53,9 proc.) prisipažino, kad taip elgiasi nuolat. Beje, ir kuo didesnė buvo tikimybė, kad partneris jas apgaudinėja, tuo noriau jos taip elgėsi.

13. Pastarojo meto tyrimai parodė, kad 52 proc. stipriosios lyties atstovų pasirengę suvaidinti orgazmą tik dėl to, kad suteiktų moteriai malonumą.

14. Kanados mokslininkai nustatė, kad daugiau nei pusės moterų seksualinės fantazijos būna itin pikantiškos tomis dienomis, kai galimybė pastoti yra itin didelė. Įdomu tai, kad daugiau nei pusės tyrime dalyvavusių moterų erotinės fantazijos buvo susijusios su dailiąja lytimi. Bet ovuliacijos metu vyrų skaičius žymiai išaugdavo.

15. Amerikos psichologai atliko eksperimentą, kurio 456 laisvanoriškiems dalyviams pateikė vienintelį klausimą: kas po sekso žaidimų užmiega pirmas? Paaiškėjo, kad poros užmiegančios tuoj po intymių santykių dažniau kalbėjo apie meilę ir šiltus santykius vienas kitam. Ekspertai padarė išvadą: polinkis greitai užmigti po sekso byloja apie partnerių meilę ir artumą.

Parengė Monika Jakaitytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.