Ar sekso metu nevaržomos gali būti tik prostitutės?

Kodėl moterys rečiau patiria orgazmą nei vyrai? Izraelio psichoterapeutė ir seksologijos specialistė Anna Gerber-Lessin įsitikinusi, kad dailiosios lyties atstovės iš prigimties yra dviveidės ir dažnai jų širdies troškimai ir kūno norai nesutampa.

Moteris nebūtinai turi mylėti vyrą, bet visa savo esybe privalo pritarti meilės aktui.<br>„123rf.com“ nuotr.
Moteris nebūtinai turi mylėti vyrą, bet visa savo esybe privalo pritarti meilės aktui.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 4, 2014, 3:56 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 11:24 PM

Seksologė vaizdžiai pasakoja, kaip moters kūnas susijęs su siela. Siela klausia, ar moteris nori santykių su šiuo vyru. Jei „taip“, kūną suvirpina orgazmas.

Kad moteris įkoptų į aukščiausią palaimos viršūnę, nepakanka vien žinoti, kokiais būdais ji pasiekiama. Moteris nebūtinai turi mylėti vyrą, bet visa savo esybe privalo pritarti meilės aktui.

Stipriosios lyties atstovo erekcija priklauso nuo jo pasitikėjimo savimi, o silpnosios lyties gebėjimas patirti orgazmą – nuo pasitikėjimo partneriu.

– Kas tuomet yra frigidiškumas (moters lytinis šaltumas)?

– Nėra frigidiškų moterų. Terminą „frigidiškumas“ sugalvojo seksologai vyrai. Prieš 100 metų buvo manoma, kad garbingai moteriai nepadoru patirti seksualinį malonumą ir ji turi save nuolat tramdyti. O nevaržomos per lytinę sueitį gali būti tik prostitutės.

Yra toks anekdotas, iliustruojantis moters šaltumą: mylėdamasis su žmona vyras kažkuriuo metu staiga suvokia, kad ji jau mirė.

Moters seksualinės galimybės yra gerokai didesnės nei vyrų. Priešingai nei stipriosios lyties atstovų, moterų gebėjimas įkopti į aukščiausią palaimos viršūnę nesusijęs su amžiumi.

Jos gali nors iki 100 metų patirti malonumą iš sekso. Moters orgazmas gali trukti nuo 20 sekundžių iki kelių minučių. Po orgazmo moteris nenusilpsta, priešingai – ji įgauna papildomų jėgų. Moters orgazmų limitas per vieną dieną yra neribotas.

– Skamba įspūdingai. Bet kodėl ne visos gali kasdien patirti orgazmą po orgazmo?

– Todėl, kad visos problemos tūno moters galvoje. Gebėjimas patirti orgazmą susijęs su nuolankumu. Moteris turi atsiduoti vyrui ne tik fiziškai: juo reikia visu šimtu procentų pasitikėti. Kaip tik dėl to ir atsiranda problemų – moterims dažnai sunku vyrui atleisti išdavystę, apgavystę.

Be to, esama daug mitų. Pavyzdžiui, tikima, kad jei moteris labai mylės vyrą, jis ją paliks, jei su juo bus šalta, jis bėgios iš paskos. Moterys bijo pasakyti – paimk mano kūną, paimk mano mintis, paimk mano meilę.

– Kodėl prancūzai orgazmą vadina mažąja mirtimi?

– Orgazmas susijęs su kontrolės praradimu. Kai moteris patiria orgazmą, ji „atsijungia“ ir patenka į vyro įtaką. Tuo metu tarsi apmiršta jos protas, palikdamas erdvę kūno malonumui.

– Ar gebėjimas „išjungti“ protą ir patirti orgazmą nulemtas genetiškai, ar tai susiję su auklėjimu?

– Seksualumas formuojasi vaikystėje. Sunku patikėti, bet kai motina stengiasi įpiršti vaikui jam nepatinkantį valgį ir jis verkia, tuomet ji įdiegia atžalos atsiribojimą nuo savo kūno pojūčių. Bet šiuo atveju dar svarbesnis psichologinis aspektas.

Psichoanalizės pradininkas Sigmundas Freudas manė, kad orgazmas – tai įtampos nuslopinimas. Bet „išsikrauti“ galima tik sukaupus atitinkamą kiekį emocijų. Jeigu augdama mergaitė jautė, kad niekam neįdomūs jos emociniai proveržiai, ateityje ji susidurs su lytinio gyvenimo sunkumais.

Orgazmą labiau geba patirti tie, kurie kūdikystėje buvo maitinami krūtimi, nei tie, kurie augo maitinami dirbtiniu maistu. Nes kūdikio žindymas krūtimi taip pat persmelktas meilės.

– Dėl kokių problemų moterys kreipiasi į seksologą?

– Tai tos pačios vaikystės problemos, kurias lėmė meilės stoka. Pavyzdžiui, jei tėvai griežti, tai trukdo atsiskleisti mergaitės seksualumui. Suaugusi ji lovoje jaučia daug kompleksų. Dažnai per sueitį tokia moteris nepasineria į save ir negali patirti orgazmo.

Kai vyras užsiima seksu, užsiima tik juo. Priešingu atveju jis nepatirtų erekcijos. Moteris mintyse vienu metu gali būti skirtinguose pasauliuose: miegamajame, virtuvėje, parduotuvėje.

Neįmanoma galvoti apie skalbimą ir lyg tarp kitko patirti orgazmą.

– Rašoma, kad yra net 17 moteriškojo orgazmo rūšių. Vaginalinis, klitorinis, krūtų, odos lytėjimo, net protinis. O iš tikrųjų?

– Orgazmas yra vienas, tik skirtingi energijos išsiliejimo taškai. Tai susiję su patirtimi ir geru savo kūno, taip pat erogeninių zonų pažinimu. Yra moterų, kurios patiria palaimą, kai vyras glosto jos ausies spenelį.

Moterį orgazmas gali užklupti ir be prisilietimų, kurį nulemia didelė susikaupusi įtampa. Tokį orgazmą moteris gali patirti naktį ar net dieną kalbėdamasi su mylimuoju.

– Kodėl ne visos moterys gali patirti daugybinį orgazmą?

– Visos gali. Moteris turi iki kaulelio išnarstyti savo kūną, masturbuotis, analizuoti savo erogenines zonas. Svarbu suvokti, kad orgazmą nebūtina patirti tik su vyru.

Tai turi būti orgazmas, ir tiek.

– Kodėl moterys nepasinaudoja tokiomis galimybėmis?

– Paprasčiausiai nežino. Bet juk niekada nevėlu! Į mane kreipėsi 52 metų moteris, niekuomet nepatyrusi orgazmo. Patariau jai masturbuotis. Ji prisipažino pirmą kartą susidūrusi su tokia ištvirkusia psichologe.

Pasiūliau įsigyti vibratorių, kuris stimuliuoja klitorį, o ne penio formos. Ji paklausė mano patarimo ir tik būdama 52 metų pirmą kartą patyrė orgazmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.