Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Analinis seksas pradedantiesiems – kokia poza geriausia

Jei analiniu seksu užsiimate pirmą kartą...

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-17 16:47, atnaujinta 2018-01-18 23:18

Analinis seksas, veikiausiai, yra vienas seniausių seksualinio gyvenimo paįvairinimo būdų. Žinoma, galima išdidžiai sakyti „jokiu būdu“ ir tyliai krūptelėti, įsivaizduojant, kur patrauks vyras „uždrausto vaisiaus“ ieškoti.

Iš tikrųjų, šis sekso būdas nėra „baisus“ - apie tai byloja statistika: 2 iš 5 milijonų heteroseksualių amerikiečių prisipažįsta, jog pirmenybę teikia būtent analiniam seksui.

Vienintelis fiziologinis draudimas - augliai ir įtrūkimai analinėje angoje. Tuomet šios sekso rūšies reikia atsisakyti.

Žinoma, analinio sekso metu kyla grėsmė „pasičiupti“ venerines ligas, bet ir įprastinis seksas be barjerinių kontracepcijos metodų nėra garantija jų išvengti.

Užsiimti analiniu seksu ar ne - individualus sprendimas, nes atsakymas į šį klausimą gali būti tiek teigiamas, tiek ir neigiamas. Kiekvienas gali pamėginti ir susidaryti savo asmeninę nuomonę, nes kitaip gali būti kaip anekdote: „serialo „Seksas ir miestas“ nemačiau, bet jis man nepatinka“.

Ką gali žinoti, galbūt pasimylėję analiniu būdu atrasite dar vieną erogeninę zoną? Lytinio gyvenimo klausimų specialistai teigia, kad daugelis vyrų susijaudina vien dėl minties, kad jų pasididžiavimas bus paimtas į „nelaisvę“, ir tai visiškai nereiškia, jog jie yra „užsislaptinę“ homoseksualai.

Analinis seksas daugeliui vyrų - tai savotiška galimybė išspręsti skausmingą klausimą dėl vyriškojo pasididžiavimo dydžio: mylintis tokia pozicija net mažiausias penis gali pasirodyti milžinu.

Jei analiniu seksu užsiimate pirmą kartą...

Visiškai nebūtina įvesti penio - reikia išmėginti mažesnio dydžio objektus, pavyzdžiui, pirštus ar specialius žaisliukus. Jau tuomet taps aišku, ar toks įsiskverbimas teikia malonumą. Jei taip, galima pereiti prie aktyvesnių veiksmų, nepamirštant specialaus lubrikanto, nes analinė anga, priešingai nei makštis, neturi liaukų, kurios sudrėkintų skverbimąsi.

Jei prie analinio metodo pereinama netikėtai, tam iš anksto nepasiruošus, tuomet tinka vazelinas ar vaikiškas kremas. Pirmasis - geriau, nes jo konsistencija tinkamesnė.

Optimali poza „pradedantiesiems“: moteris ant kelių, krūtine liesdama savo šlaunis, vyras taip pat ant kelių - už partnerės. Klitorio stimuliacija padės psichologiškai įveikti „analinį“ barjerą.

Bet esama ir baimių, susijusių su analiniu seksu. Moterims atrodo, kad jis nehigieniškas - tokia mintis partneriui net netopteli. Jei neturite problemų dėl meteorizmo (tuomet pirmiausia reikia įveikti šio nemalonaus reiškinio priežastis) - nėra dėl ko jaudintis. Tiesiojoje žarnoje niekas nesikaupia - tai aukščiau išsidėsčiusių žarnyno skyrių uždavinys.

Norint įveikti baimę dėl skausmo, būtina žinoti savo anatominius ypatumus. Vieno - dviejų centimetrų nuo analinės angos atstumu yra du raumenų žiedeliai - pirmasis (išorinis) - sfinkteris, dar už pusės centimetro - antrasis (vidinis).

Išorinį galime valdyti, sutraukdami ir išplėsdami pagal savo valią, panašiai kaip sugniaužiame ir atgniaužiame pirštus. Vidinį valdo refleksai - taip pat kaip refleksiškai mirksime.

Baimės jausmas, net nesąmoningai, priverčia vidinį žiedelį susitraukti, aktyviai priešinantis penio įsiskverbimui - dėl to ir atsiranda skausmo pojūčiai. Norint išvengti skausmo, būtina viso labo neskubėti, suteikiant sfinkterių raumenims laiką prisitaikyti prie dar nepatirtų pojūčių, ir atsipalaiduoti.

Ši sekso rūšis gali tapti neblogu metodu, kuris padės paįvairinti jūsų seksualinį gyvenimą, nekeičiant partnerio. Analinį seksą laikykite pasitikėjimo ir švelnumo viens kitam išraiška, o ne klasikinių meilės žaidimo būdų pakaitalu.

Parengė Monika Jakaitytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.