Dėl ko lietuvės ryžtasi lytinių lūpų operacijoms?

Lietuvoje lytinių lūpų operacijos ne tokios populiarios kaip užsienio šalyse, tačiau jų populiarumas auga. Vilniuje įsikūrusios plastinės chirurgijos klinikos „Vitkus Clinic“ gydytoja Jelena Romanova pasakojo, kad jų įstaiga per mėnesį atlieka po keletą tokių operacijų.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė ( „Lietuvos rytas“)

Feb 24, 2015, 7:00 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 10:13 AM

Dėl ko lietuvės gulasi po skalpeliu koreguoti intymiausių savo kūno dalių? Kiek tai paplonina jų pinigines? Apie visa tai kalbėjomės su J.Romanova.

– Ar Lietuvoje populiarios lytinių lūpų plastinės operacijos?

– Mūsų šalyje populiariausios yra krūtų, pilvo, nosies ir veido korekcijos operacijos, riebalų nusiurbimas. Lytinių lūpų operacijos nepopuliarios, nes ši kūno dalis yra intymi ir atvirai kalbėti apie ją ryžtasi tikrai ne kiekviena moteris.

Tačiau išorinių lyties organų operacijų įvairumas ir populiarumas didėja. Tai galima sieti su kūno grožio kultu. Bet lyties organai dažnai operuojami ne dėl grožio, o dėl medicininių priežasčių – nepatogumo vaikštant, skausmo trinantis, lytinių santykių metu, kai moterį kamuoja mažųjų lūpų hipertrofija.

– Kokios lyties organų operacijos populiariausios?

– Lytinių lūpų operacijos atliekamos dažniausiai. Neretai kartu su jų formos ir dydžio korekcija atliekama klitorio ir aplinkinių audinių plastika. Pastaruoju metu populiarėja makšties atjauninimo operacijos (ypač moterims iki 30 m.), vadinamojo G taško injekcijos.

– Ar tokių operacijų moterys pageidauja vien dėl estetinių priežasčių, ar dėl keliamų nepatogumų?

– Mažųjų lytinių lūpų korekcijos operacijos būna būtinos dėl sužalojimų arba dėl iš išorės patiriamo mechaninio poveikio (pernelyg aptemptų drabužių trinties), masturbacijos, gimdymo, limfostazės, odos ligų, šlapimo takų uždegimo, hormonų pusiausvyros, įgimtų vystymosi sutrikimų, atsiradusių trūkumų: hipertrofijos, asimetrijos, deformacijos.

Kai dėl mažųjų lytinių lūpų dydžio ir didžiosios lūpos jų neuždengia, atsiranda ir estetinis diskomfortas (negražu, gėda prieš save, partnerį).

– Kokios tai moterys?

– Dažniausiai kreipiasi vyresnio amžiaus moterys, gimdžiusios, kurios dėl hormonų pusiausvyros disbalanso netenka audinių tonuso. Lyties organų audiniai (kaip ir viso kūno) tampa mažiau elastingi, praranda stangrumą, lengviau išsitampo. Tačiau būna ir įgimtų išorinių lyties organų trūkumų (pvz., lytinių lūpų suaugimas). Tuomet kreipiasi ir jaunesnės moterys, merginos, mergaitės kartu su motinomis.

– Kiek tai kainuoja?

– Kaina priklauso nuo operacijos sudėtingumo, vidutiniškai apie 900 eurų. Dalį šios sumos kompensuoja ligonių kasos – priklauso nuo sutarčių su klinikomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.