Kaip verges ruošdavo meilės nakčiai: sultono haremo paslaptys

Kokios mintys dažniausiai kyla pagalvojus apie haremą? Gražios merginos, sėdinčios ant minkštų pagalvėlių ir geriančios arbatą, erdvios pirtys, kuriose galima patirti daugybę malonumų, kvepiančių eterinių aliejų šleifas, brangūs papuošalai, intrigos ir kova, kurioje šimtai meilės vergių atkakliai varžosi dėl valdovo dėmesio. Neabejotinai ta vieta prisodrinta žavesio, vilionių, moteriško seksualumo ir muskuso aromato.

Kiekviena dieną aplink sultoną sukosi šimtai nuostabiausių vilioklių merginų. Tačiau sėkmė nusišypsodavo tik nedaugeliui.<br>123rf.com nuotr.
Kiekviena dieną aplink sultoną sukosi šimtai nuostabiausių vilioklių merginų. Tačiau sėkmė nusišypsodavo tik nedaugeliui.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2015, 4:50 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 7:15 AM

Jei šiuolaikinės moterys iš visų jėgų rungiasi su vyrais dėl lygių teisių, neretai pamiršdamos apie tikrąją savo prigimtį, tai ir dabar Rytų moterys su vyru elgiasi kaip su valdovu.

Jos žino senąsias sekso technikas, kurių dėka suteikia vyrams pasitenkinimą ir ilgam juos paverčia meilės vergais.

Portalas zhenskoe-mnenie.ru siūlo persikelti keletą amžių atgal į Didžiosios Osmanų imperijos klestėjimo laikus ir pažvelgti į haremo gyvenimą iš vidaus. Imkime ir atidenkime paslapčių širmą, gaukime keletą sekso pamokų bei atskleiskime sultono vergių žavesio paslaptis.

Saugomas rojus

Žodis haremas reiškia paslaptingą, uždarą teritoriją. Iš tiesų, vieta, kur gyveno sultono vergės ir žmonos, buvo uždara visiems, išskyrus paties valdovo šeimos išrinktuosius narius.

Turkų metraštininkas Dursunas Bėjus kartą rašė: „Jeigu saulė būtų vyras, net ir jam būtų uždrausta žvilgtelėti į haremo paslapčių kupiną pasaulį“.

Pats garsiausias haremas buvo Topkapi rūmuose, Stambule, Osmanų valdymo laikais, kuris truko maždaug 400 metų. Topkapi rūmų statybos darbai buvo pradėti 1459 metais sultono Mehmedo II paliepimu, baigti po šešių metų – 1465-iais. Rūmai stovi Seralio kyšulyje, tarp Marmuro jūros ir Aukso rago.

Tai pastatų kompleksas, kurį sudaro daugybė kambarių, kiemelių, sodų. Vien tik hareme buvo 400 erdvių kambarių, kuriuose gyveno daugiau kaip 2000 vergių. Rūmai, kurie dydžiu panašėjo į nedidelį miestą, buvo apjuosti aukštomis sienomis. Šio rojaus gyventoja galėjo tapti tiktai neįtikėtina gražuolė, praėjusi griežtą atranką.

Atranka

Į sultono haremą niekada nepatekdavo atsitiktinės merginos. Egzistavo specialus planas, kuriuo remiantis buvo parenkama tam tikras kiekis šviesiaplaukių ir tamsiaplaukių.

Sultonams svarbiausi buvo moters juosmuo ir klubai. Idealiu laikytas santykis 2/3 (juosmuo/klubai). Skirtumas tarp juosmens ir klubų apimčių turėjo būti maždaug 30 centimetrų.

O štai krūtinė ir moters ūgis buvo antriniai kriterijai.

Tuo metu ypatingai buvo vertinamas slaviškas grožis. Merginas atrinkinėjo ne tiktai pagal išvaizdą. Būsima vergė turėjo būti protinga. Kandidatės, kurioms nusišypsojo laimė patekti į haremą, turėjo praeiti rimtą medicininę apžiūrą.

Viliojimo kursai

Merginos, atrinktos tarnauti sultonui, privalėjo du metus mokytis. Jas mokė senos, daug patirties ir išminties turinčios vergės. Būsimos meilės vergės mokėsi kalbos, Korano tiesų, literatūros, poezijos, kaligrafijos. Joms buvo būtina išmokti kurti eiles, groti kokiais nors muzikos instrumentais.

Merginos nuolatos prižiūrėdavo savo fizinį kūną, daug laiko skirdavo šokiams. Taip pat būsimos sultono sugulovės mokėsi etiketo subtilybių, gracingai patarnauti prie stalo – patiekti kavą ir saldumynus, kimšti pypkę ir įdomiai bendrauti.

Antraisiais mokslo metais haremo gyventojos mokėsi puoselėti savo grožį. Jos ruošė grožio kaukes, specialius aromatinius mišinius, gilinosi į makiažo paslaptis. Jos privalėjo teisingai pasirinkti ir teisingai dėvėti papuošalus.

Merginoms buvo būtina mokėti šokti specialų šokį su pilvo šokio bei striptizo elementais.

Šis šokis sultonui įkvėpdavo seksualinę nuotaiką.

Pasibaigus mokslams merginos laikydavo egzaminus. Be šokių, eiliavimo ir etiketo taisyklių demonstravimo, į egzaminą įėjo ir keletas labai pikantiškų užduočių.

Pirmoji užduotis: nefrito kiaušinis.

Merginą pasodindavo ant suoliuko su atrama. Kojas plačiai išskėsdavo ir į makštį įkišdavo nedidelį nefrito kiaušinį, prie kurio buvo pritvirtintos kelios virvelės. Mergina turėjo sutraukti makšties raumenis taip stipriai, kad tempiamos virvelės nutrūktų, bet kiaušinis iš tarpkojo neišslystų.

Antroji užduotis: erotiškas šokis.

Į puodelį įpildavo 100 mililitrų spalvoto skysčio. Mergina gundančiai siūbuodama klubais turėdavo šokti maždaug pusvalandį. Per šį laiką iš puodelio neturėdavo išsilieti nė lašelis.

Jei visas užduotis pavykdavo sėkmingai įveikti, mergina tapdavo tikrąją haremo gyventoja.

Auksinis kelias

Tačiau neužtekdavo vien tik patekti į haremą. Galima buvo ten praleisti keletą metų, bet taip ir nesulaukti sultono dėmesio.

Kiekviena dieną aplink sultoną sukosi šimtai nuostabiausių vilioklių merginų. Tačiau sėkmė nusišypsodavo tik nedaugeliui.

Kad atkreiptų į save sultono dėmesį, vergės labai rūpestingai rūpinosi savo išvaizda. Jos vilkėjo pačiais gražiausias sukneles, kelias valandas kasdien darydavo makiažą. Treniravo eiseną ir laikyseną, mokėsi pakerėti valdovą vieninteliu žvilgtelėjimu.

Jeigu sultonui į akį krisdavo kuri nors iš vergių, tuomet ji sulaukdavo kvietimo apsilankyti asmeniniuose valdovo apartamentuose.

Merginos labai atsakingai ruošdavosi intymiam bendravimui su sultonu, nes nuo parodytų sugebėjimų priklausė ar joms pasiseks dar kartą.

Kelias nuo bendro miegamojo iki valdovo apartamentų buvo vadinamas Auksiniu. Iki to, kad juo žengtų, vergė turėjo atlikti eilę grožio ritualų.

Pirtys

Daugelis grožio ritualų buvo susiję su pirtimis. Merginos maudėsi vandenyje, kuriame plaukiojo įvairių gėlių žiedlapiai. Toks vanduo suminkštindavo odą, kūnas prisigerdavo subtilaus aromato. Po to plaukus ir odą ištrindavo molio kauke.

Prieš eidamos į pirtį, merginos, specialaus kremo pagalba pašalindavo plaukus visose kūno vietose. Į kremo sudėtį įeidavo kiaušinis, medus ir citrinų sultys.

Kūnas vertas sultono

Muilu išplauti plaukai tapdavo šiurkštūs. Kad juos suminkštintų, osmanų greažuolės naudojo kremą plaukams iš dedešvos gėlių. Į rūmus kasdien būdavo pristatoma šimtai kilogramų šių gėlių. Rytų gražuolės labai rūpinosi plaukų grožiu. Jos ruošė kaukes iš chnos bei smulkintų graikiškų riešutų kevalų. Po tokių procedūrų plaukai labai greitai augo.

Norėdamos, kad kūnas būtų stangrus ir jaunatviškas, merginos jį tepdavo molio kaukėmis su gėlių bei žolynų esensijomis. Po maudynių gražuolių kūnai būdavo masažuojami. Specialiai apmokytos tarnaitės stengdavosi atpalaiduoti išrinktosios vergės kūno raumenis ir paruošti ją meilės nakčiai.

Po masažų vergės kūną tarnaitės ištrindavo aromatriniais aliejais. Prieš guldama į lovą gražuolė prausdavosi rožių vandeniu. Jis minkština odą ir lygina raukšles. Turkiškos rožės aliejus iki šių dienų naudojamas elitinės kosmetikos gamyboje.

Prieš keliaudama į sultono apartamentus, gražuolės pasidarydavo geidulingą makiažą. Ypatingas dėmesys buvo skiriamas akims. Tam, kad sultonui suspurdėtų širdis, akys turėjo būti labai išraiškingos. Grožio ritualo pabaigoje merginos kūnas būdavo išmarginamas piešiniai iš chna.

Patenkinti visus išlepinto sultono norus nebūdavo lengva. Kiekviena mergina stengėsi atskleisti savo geriausias savybes.

Skirtingai nuo krikščionybės, islamo religijoje seksualinis malonumas nesiskaitė nuodėme. Tačiau Koranas draudė analinį, grupinį ir tos pačios lyties asmenų seksą. Todėl, daugelio europiečių įsivaizduojamas grupinis ar lesbietiškas seksas tarp nuobodžiaujančių vergių, greičiausiai tik išsigalvojimas.

Parengė Rytė Petrulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.