Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Tėvo seksas su dukra: tyrėjai randa paaiškinimą

Visą Lietuvą sukrėtė žinia apie  kraujomaišos atvejį Klaipėdoje, kuomet 40-metis tėvas su nepilnamete savo biologine dukterimi lytiškai santykiavo ir netgi susilaukė kūdikio. Daugeliui toks dalykas netelpa galvoje: kaip tai iš viso įmanoma? Negi vyras sako tiesą teigdamas, kad prievartos nebuvo?

Ilgą laiką nesimatę artimi giminaičiai neretai pajunta vienas kitam stiprią trauką.<br>123rf nuotr.
Ilgą laiką nesimatę artimi giminaičiai neretai pajunta vienas kitam stiprią trauką.<br>123rf nuotr.
Tėvas ir dukra neįstengė suvaldyti aistros vienas kitam.<br>123rf nuotr.
Tėvas ir dukra neįstengė suvaldyti aistros vienas kitam.<br>123rf nuotr.
Tėvo ir dukters meilės ryšys, atsiradęs ne prievarta, o įsimylėjus, yra vienas didžiausių tabu net ir šiandienėje visas taisykles laužančioje visuomenėje.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Tėvo ir dukters meilės ryšys, atsiradęs ne prievarta, o įsimylėjus, yra vienas didžiausių tabu net ir šiandienėje visas taisykles laužančioje visuomenėje.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Jul 30, 2015, 8:41 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 3:14 PM

Psichologijoje žinomas terminas „genetinis lytinis potraukis“. Jis atsiranda tarp niekada ar labai seniai nesimačiusių artimų kraujo giminaičių. Brolį ir seserį, tėvą ir dukterį apstulbina išorinis biologinis panašumas, atsiranda jausmas, lyg jie buvo sukurti vienas kitam.

Kad būtų lengviau suprasti šį keistą ir morališkai nepateisinamą reiškinį, kviečiame pasiskaityti amerikietės, įsimylėjusios savo biologinį tėvą, atvirą išpažintį, kuri anksčiau buvo publikuota dienraštyje „Lietuvos rytas“.

***

Jai – aštuoniolika. Ji įsimylėjo tėvą, kurio buvo nemačiusi nuo penkerių metų, o pernai vėl susitiko. Savo gimdytoją pamilusi ir atsako sulaukusi amerikietė planuoja išvykti į Naujojo Džersio valstiją, kur kraujomaiša nelaikoma blogybe ir kur tėvas su dukra svajoja susilaukti vaikų. Tada jie nebeslėps ir savo aistros.

Tėvai jos susilaukė vos įkopę į pilnametystę. Jie susitiko mokydamiesi vidurinėje mokykloje, ir po vieno vakarėlio mergina pastojo.

„Apie pusę metų jie rimtai draugavo, bet po to išsiskyrė, nors mama buvo nėščia. Kai aš gimiau, tėčio šalia nebuvo“, – iš motinos pasakojimų šeimos istoriją atkūrė tėvą pamilusi amerikietė.

Ją iki dvejų metų augino seneliai. Su motina ji niekada netapo artima. Tėvas trumpam buvo grįžęs į dukros gyvenimą, kai ji buvo trejų ar ketverių metų.

„Matydavau jį savaitgaliais maždaug iki penkerių metų. Jis gyveno valanda kelio automobiliu nuo mūsų namų, bet tėvai nuolat ginčijosi dėl mano lankymo, tad jis iš mano gyvenimo dingo ilgam“, – portalui nymag.com sakė amerikietė.

– Ką prisimenate iš anų laikų?

– Jis mane lepino. Turėjau daugybę Barbių, du lėlių namus. Tai buvo kiekvienos mergaitės svajonė. Mes kartu sėdėdavome kieme pūsdami burbulus. Jis nusivežė mane į zoologijos sodą ir nupirko minkštą žvėrelį, kurį išsaugojau net iki šešiolikos metų.

Tada norėjau išskalbti ir neapdairiai įdėjau į džiovyklę, kurioje ištirpo visas jo kailis. Dar tėvas man padovanojo mažą arbatos servizą. Tebeturiu jį.

– Tada viskas nutrūko?

– Kai buvau 15-os, jis elektroniniu paštu parašė mamai, kad nori mane pamatyti. Puikiai atsimenu tą akimirką. Pasakiau, kad pasiilgau tėvo ir labai noriu jį pamatyti. Mama paklausė, kaip galėjau pasiilgti to, ko nemačiau tiek laiko.

Ilgėjausi tiesiog tėčio, ne konkretaus žmogaus. Mama vis pasirinkdavo ne tuos vyrus ir išgyveno daugybę skyrybų. Nesu artima ir su dabartiniu savo patėviu, nors mama su juo gyvena jau 10 metų.

Nežinau, dėl kokių priežasčių, bet po to laiško mes su tėvu nesusitikome dar dvejus metus. Taigi 12 metų nebendravome, o susitikome tik tada, kai man buvo jau septyniolika.

– Ar galvodavote apie tėvą?

– Spėliodavau, kur jis yra, ką veikia, kodėl iš jo nėra jokių žinių. Ką blogo padarė mano mama? Ką padarė jis? Ką padariau aš? Ypač nuskriausta jaučiausi būdama paauglė.

Mama kuriam laikui išsiskyrė su patėviu, nes jie nuolat ginčydavosi. Aš verkiau, nes man jo trūko. Tai atrodė keista, nes mes nebuvome artimi. Tada paklausiau savęs: kodėl verkiu dėl žmogaus, kuris man nėra artimas?

– Kiek patėvių esate turėjusi?

– Pirmasis patėvis, kuris atsirado netrukus, kai nutrūko mano tėvų santykiai, greitai dingo. Tada motina ištekėjo už kito, kuris sirgo šizofrenija ir bandė ją nužudyti. Tada ji susipažino su kitu vyru ir susilaukė sūnaus. Kai gimė mano brolis, jo tėvas nenorėjo nieko apie jį girdėti, tad aš padėjau mamai jį auginti.

Kai broliui buvo treji, ji susipažino su dabartiniu mano patėviu, ir jie susilaukė dukters. Mano brolis už ją vyresnis 9, aš – 12 metų. Žinau, kad jie man yra brolis ir sesuo, tačiau galvoju apie juos kaip apie savo vaikus, nes padėjau auginti.

– Ar tėvas dabar nepapasakojo, kodėl nebandė su jumis susisiekti?

– Mama sakydavo, kad jam manęs nereikia. Ji mane laikė po devyniais užraktais, žinojo net mano paskyros socialiniame tinkle slaptažodį.

Vieną dieną tėtis socialiniame tinkle pridėjo mane prie savo draugų. „O Dieve, kur buvai visą tą laiką? – pamaniau. – Aš nežinojau, kaip tave surasti.“

Pasakiau jam, kad maniau, jog jis miręs. Jis pasakė, kad nuolat pridėdavo mane prie draugų, bet aš atmesdavau jo užklausas. Pasirodo, tai padarydavo mano mama, nes kontroliavo mano paskyrą. Kai susitikome su tėčiu, jis parodė elektroninius laiškus, kuriuos man buvo išsiuntęs.

– Kas nutiko po to?

– Keletą dienų susirašinėjome internetu ir supratome, kokie esame panašūs. Mums abiem patiko tie patys televizijos šou, abu mėgome piešti. Po savaitės jis atvažiavo manęs aplankyti. Tada paprašiau, kad leistų pas jį paviešėti savaitę.

– Ar iki tol susitikinėjote su vaikinais?

– Daug laiko praleisdavau namuose, nes mama manimi nepasitikėjo. Dauguma mano bendraamžių buvo įnikę į heroiną, todėl buvo sunku susirasti draugų. Gyvenau mažame miestelyje, kuriame nebuvo ką veikti.

Nuo penktos klasės dvejus metus draugavau su vaikinu. Bet vieną naktį jis prisigėrė, pasimylėjo su kita mergina ir ji pastojo. Tai viską sugadino. Pasakiau, kad jis turi rūpintis savo vaiku.

Viskas baigėsi tuo, kad jo vaiko motina užmigo su cigarete burnoje ir jų namas sudegė. Ji su vaiku išvyko iš miestelio. Mes su tuo vaikinu vėl pradėjome susitikinėti, bet mama rado mūsų laiškus ir pasakė, kad reikalai darosi per daug intymūs. Ji nebeleido manęs į mokyklą, aš turėjau mokytis namie.

– Ar su juo užsiėmėte seksu?

– Ne. Mokydamasi mokykloje turėjau draugę merginą, ir tai buvo didžiausia mano seksualinė patirtis. Bet ji buvo religinga, ir kaskart, kai turėdavome intymių santykių, ji verkdavo ir cituodavo man eilutes iš Biblijos. Tai vertė mane jaustis taip, lyg aš ją skaudinčiau.

– Kokia jūsų lytinė orientacija?

– Visada save laikiau biseksualia.

– O kas nutiko, kai vėl susitikote su tėvu?

– Tai buvo trikdantis jausmas. Būdama jau beveik suaugusi, pamaniau, kaip jis gerai atrodo! Tramdžiau save, bandžiau žiūrėti į jį kaip į tėvą, bet jaučiausi taip, tarsi būčiau susitikusi su vaikinu, su kuriuo susipažinau internetu, ir pamačiau, koks jis patrauklus.

– Kada suvokėte, kad tėvas seksualiai traukia?

– Kai pagyvenau pas jį kelias dienas. Jis gyveno su širdies drauge. Pirmą naktį jis miegojo ant sofos, o aš – ant grindų. Mat svetur aš jaučiu didelį nerimą, todėl paprašiau, kad jis pasiliktų tame pačiame kambaryje, jei susapnuočiau košmarą.

Kitą naktį jis ir vėl miegojo ant sofos. Trečią naktį užmigau ant grindų jo glėbyje, padėjusi galvą jam ant krūtinės. Ketvirtą naktį jis vėl atsidūrė ant grindų. Tą kartą mes pasiglamonėjome.

Nubudęs jis prisiglaudė man prie nugaros. Tada nesupratau, bet po to, kai prisipažinome apie savo jausmus, jis pasakė, kad tą rytą susijaudino.

– Ar ką nors pajutote?

– Ne, aš toliau miegojau, o jis nubėgo į vonią.

– Turi omenyje, kad nubėgo masturbuotis?

– Ne, tik nusišlapinti. Jis nenorėjo, kad aš pamatyčiau, jog jam erekcija. Kitą dieną ėjome apsipirkti, nes aš paprašiau, kad jis nupirktų naujus šortus. Matuodamasi paklausiau, kaip atrodau, ir jis pasakė – puikiai, bet tai nuskambėjo taip, lyg jis sakytų kai ką daugiau.

Tą naktį prieš man einant miegoti juokais ėjome imtynių ir aš jam įkandau. Jis mūvėjo šortus ir vilkėjo marškinėlius be rankovių, tad mačiau, kad tuo metu jo oda pašiurpo. Tada jis suspaudė mano šlaunį iš vidaus, ir mano oda pašiurpo.

Mes liovėmės supratę, kad vienas kitam jaučiame stiprius jausmus. Kalbėjomės, ar tai blogai, ir ėmėme bučiuotis. Tada ėjome pasivaikščioti ir pirmąkart pasimylėjome. Aš su tėvu praradau nekaltybę.

– Ar prieš tai pasakėte, kad esate nekalta?

– Pasakiau, kad noriu, jog jis būtų man pirmas. Jis prašė, kad pasakyčiau, jei kuriuo nors metu jausiuosi nepatogiai.

Kodėl norėjau prarasti nekaltybę su tėvu? Nes niekada nesijaučiau patogiai su jokiu kitu vyru. Tai buvo be galo jausminga. Tai truko apie valandą, prieš tai ilgai glamonėjomės. Abu patyrėme orgazmą.

Net nejaučiau jokių tabu. Jaučiausi lyg pasimylėjusi su vyru, su kuriuo būčiau kartu buvusi daugybę metų. Mes esame tokie panašūs, todėl labai lengva seksualiai patenkinti vienam kitą. Pavyzdžiui, mums abiem patinka, kai kandžiojamas kaklas. Niekada anksčiau nesu patyrusi tokios aistros, meilės, pasitenkinimo.

Pasistengėme kuo greičiau išsikraustyti iš jo gyvenimo draugės namų, nes žinojome, kad ten negalėsime būti kartu. Apsigyvenome pas moterį, su kuria tėvas anksčiau draugavo net 8 metus.

– Ar ji žino apie jūsų santykius?

– Sužinojo, kai išgirdo mus mylintis. Bet ji neėmė į galvą.

Dabar esame tarsi nedidelė šeima. Ji mane vadina savo dukterimi.

– Kiek dar žmonių žino apie jūsų intymius santykius su tėvu?

– Visi giminės ir draugai iš motinos pusės laiko mus tėvu ir dukra. Kad mes esame susižadėję, žino tik moteris, pas kurią įsikūrėme, mano geriausia draugė ir mano tėčio tėvai. Jie labai džiaugiasi, laukia, kada mes susilauksime vaikų.

– Jūs jau net susižadėję?

– Planuoju vestuves, bet santuoka teisiškai negalės būti įregistruota. Bet nemanau, jog reikia popierėlio kaip įrodymo, kad nori būti su mylimu žmogumi.

– Kaip pavyksta visa tai nuslėpti nuo mamos?

– Ji gyvena kitame miestelyje, mes ją aplankome porą kartų per mėnesį. Kartais pavadiname vienas kitą mažybiniais vardais, bet ji elgiasi taip, lyg nieko nesuprastų. Neseniai pasidarėme tatuiruotes. Ant maniškės parašyta: „Myliu savo riešutų sviestą“, nes vadinu jį Riešutų Sviestu. Ant jo parašyta: „Myliu savo želė“, nes taip jis vadina mane. Pamačiusi tatuiruotes mama tik pasakė, kad jos šaunios.

– Ar planuojate jai pasakyti?

– Planuojame išvykti į Naująjį Džersį, kur galėsime būti saugūs, nes kraujomaiša ten nelaikoma nelegalia. Tada pasakysiu visiems.

Paskambinsiu mamai ir pasakysiu, kad mes mylime vienas kitą, kad turime vaikų. Jeigu ji norės pamatyti savo anūkus, nusiųsime pinigų, kad pas mus atvažiuotų. Bet į gimtąjį miestelį negrįšime. O jeigu kas nors paskambins policijai?

– Jei susilauksite vaikų, ar pasakysite, kad jų tėvas yra ir tavo tėvas, o jiems – dar ir senelis?

– Greičiausiai nesakysime. Nenorime jiems kelti problemų.

– Ką jaučiate žinodama, kad mylimasis, tai yra jūsų tėvas, anksčiau mylėjosi su jūsų motina?

– Tai buvo labai seniai. Tai tas pat, kas manyti, kad tavo vaikinas mylėjosi su savo buvusia mergina. Niekada nemačiau jų kaip poros.

– Ar nebaisu, kad jei tektų išsiskirti, prarastumėte ne tik mylimąjį, bet ir tėvą?

– Mes kalbėjomės apie tai. Kartą, kai susiginčijome, jis išėjo. Vėliau jam pasakiau, kad daugiau taip nedarytų, nes pastarąjį kartą, kai iš mūsų namų po ginčo išėjo patėvis, daugiau nebegrįžo. Tėvas pažadėjo, kad jei kuris nors nuspręsime baigti santykius, jis vis tiek liks mano tėtis.

– Ar nejaučiate amžiaus skirtumo?

– Nekenčiu nesubrendusių žmonių, dauguma mano bendraamžių elgiasi lyg penkiamečiai. Jaučiuosi taip, lyg būčiau 37 metų moteris, įkalinta aštuoniolikmetės kūne.

Mano 37 metų tėvas atrodo jaunatviškai, jo kūną puošia tatuiruotės ir auskarai įvairiose vietose. Jis dažo plaukus, todėl atrodo jaunesnis, nei yra, ir dauguma žmonių mano, kad jam apie 20 metų.

– Ką pasakytumėte žmonėms, kurie mano, kad tėvo ir dukters lytiniai santykiai yra išnaudojimas?

– Kai tau 18 metų, jau žinai, ko nori. Aš galiu savimi pasirūpinti, manęs nereikia apsaugoti. Mano mama mane dar labai mažą išmokė, kaip apsiginti.

Kraujomaiša laužo visas taisykles

Terminas „genetinis lytinis potraukis“ atsirado praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio pabaigoje. Ekspertai, stebėję žmones, kurie augo su svetimais, bet vėliau susitiko su savo biologiniais artimaisiais, nustatė bauginančią tendenciją.

Apie 50 procentų atvejų, kai žmonės su biologiniais artimaisiais susitinka būdami jau suaugę, vieni kitiems jie pajunta labai stiprią lytinę trauką. Tai gali būti pusbrolis ir pusseserė ar netgi motina ir sūnus, kurį ji buvo atidavusi įvaikinti.

Kaip tai paaiškinti? Viena teorijų – tai noro pajusti ryšį, kurio nebuvo galimybės jausti vaikystėje, išraiška. Kitas aiškinimas pagrįstas fiziniu panašumu – žmones apima jausmas lyg sutikus ką nors, kas specialiai tau buvo sukurta laboratorijoje.

Tėvo ir dukters meilės ryšys, atsiradęs ne prievarta, o įsimylėjus, yra vienas didžiausių tabu net ir šiandienėje visas taisykles laužančioje visuomenėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.