Kiek kartų per savaitę mylėtis porai yra normalu?

Seksas santykių pradžioje būna mėgstamiausiu užsiėmimu, vėliau bendravimo ir artumo vis mažėja. „Statistika žiauri: išsiskiria penkiasdešimt procentų šeimų ir dažniausia to priežastis – partnerių atitolimas, artumo jausmo praradimas“, – dėsto psichologas Tomas Lagūnavičius.

Kiek kartų porai reikia mylėtis, kad nesubyrėtų šeimyninis gyvenimas?<br>123rf nuotr.
Kiek kartų porai reikia mylėtis, kad nesubyrėtų šeimyninis gyvenimas?<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2015, 5:18 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 6:34 PM

Anot psichologo, seksualinis gyvenimas ir jo intensyvumas atspindi poros artumo lygį. Darnipora.lt atlikta apklausa nustatė, kad Lietuvoje dažniausiai svajojama apie intymumą kas antrą dieną. Suprantama, amžius daro savo, tad vyresniems nei 45 metų vyrams bei moterims pakaktų intymumo ir kas trečią dieną.

Yra skirtingų versijų, iš ko susideda idealūs santykiai, bet visos jos susiveda prie vienos išvados – privalomas artumo jausmas. Seksas du kartus per savaitę, penki apsikabinimai kasdien, ir svarbiausi žodžiai prieš miegą – „aš tave myliu“...

Idealių santykių tyrėjai pabrėžia, kad dar vienas gyvybiškai būtinas dalykas – tai gebėjimas atsiprašyti. Belieka pridėti dar kelis recepto ingredientus: dalijimasis mėgstama veikla, namų ūkio reikalais ir nuoširdi draugystė. Štai viskas – idealūs santykiai jau ant jūsų stalo!

„Žinoma, paklausius atrodo viskas labai paprasta, bet ką daryti, jeigu dabar patiriate santykių atšalimą? Nuo ko pradėti, jei dingo artumo jausmas, o su antrąja puse tapote tiesiog kambariokais? Sekso terapija yra pirmas žingsnis, kuris sumažins atotrūkį tarp jūsų“, – tikina T.Lagūnavičius.

Kiek kartų porai reikia mylėtis, kad nesubyrėtų šeimyninis gyvenimas? Kaip mylėjimosi dažnumą derinti, jei poreikiai skiriasi: vienam reikia daug sekso, kitam – tik kartą per mėnesį? Kaip fizinis artumas padeda pasiekti dvasinį – visi atsakymai virtualioje konsultacijoje „Psichologas pataria“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.