Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

11 dalykų, kurie atsitinka atsisakius sekso

Pasitaiko atvejų, kai dėl vienokių ar kitokių priežasčių žmonės visiškai atsisako lytinio gyvenimo. Pasirodo, tai darydami jie smarkiai rizikuoja. Pateikiame 11 dalykų, kaip kūnas reaguoja į sekso nebuvimą.

Reguliaraus sekso nebuvimas – dažna hipertonijos priežastis.<br>123rf nuotr.
Reguliaraus sekso nebuvimas – dažna hipertonijos priežastis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2016, 5:12 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 8:19 AM

1. Prasideda problemos dėl makšties sausumo

Tai lyg užburtas ratas. Kuo rečiau užsiimate seksu, tuo nemalonesnis jums atrodo šis procesas. Ir viskas dėl to, kad moterų, kurios negyvena reguliaraus lytinio gyvenimo, organizmas nebegamina reikiamo kiekio makšties išskyrų. O kai jų trūksta, lytiniai santykiai tampa skausmingi.

2. Erekcijos disfunkcija

Kol kas medikai nesutaria, ar sekso nebuvimas yra erekcijos sutrikimų priežastis. Yra nuomonė, kad viskas priešingai – jeigu nėra erekcijos, nėra ir sekso. Kaip ten bebūtų, šie du dalykai yra susiję.

3. Nusilpusi imuninė sistema

Reguliarus seksas padeda organizmui efektyviai gaminti antikūnus. Tai reiškia, kad kuo daugiau jūsų gyvenime sekso, tuo mažiau jus atakuos įvairūs virusiniai susirgimai.

4. Šlapimo pūslės sudirgimas

Seksas moterims padeda stiprinti dubens raumenis. O tai labai svarbu šlapimo pūslės sveikatai. Jeigu pastebėjote šlapimo „nelaikymą“, pabandykite kur kas dažniau mylėtis. Ir, žinoma, apsilankykite pas gydytoją.

5. Frustracijos ir nepasitikėjimas savimi

Jeigu negaunate tiek sekso, kiek norite, tai neišvengiamai baigiasi frustracijomis ir bloga savijauta. Sekso nebuvimas – pats svarbiausias depresijos požymis.

6. Padidėjęs kraujospūdis

Reguliaraus sekso nebuvimas – dažna hipertonijos priežastis. Tad jeigu tai pastebėjote – darykite išvadas.

7. Padidėjęs streso lygis

Vienas tyrimas parodė, kad žmonės geriau susidoroja su stresinėmis situacijomis, jeigu reguliariai užsiima seksu. Jeigu seksu užsiimti neįmanoma, pabandykite jį pakeisti fiziniais pratimais arba meditacija.

8. Padidėjusi širdies priepuolių rizika

Seksas padidina širdies rimo dažnį ir padeda subalansuoti kraujyje testosterono ir estrogeno lygį. Šie „vyriškasis“ ir „moteriškasis“ hormonai ypač svarbūs širdžiai, o taip pat ir visiems organizme vykstantiems procesams. Vienas tyrimas parodė, kad tie, kas užsiima seksu keletą kartų per savaitę, du kartus rečiau kenčia nuo širdies ir kraujagyslių ligų.

9. Miego problemos

Po sekso jūsų organizmas išskiria prolaktiną – medžiagą, kuri būtina, kad atsipalaiduotume ir pailsėtume. Jeigu organizmas pripranta prie sekso nebuvimo, jūs greičiausiai prastai miegate ir prastai užmiegate.

10. Atminties problemos

Seksas padeda smegenų atminties centruose gaminti naujas ląsteles. Beje, tą patį galima pasiekti ir aktyviai sportuojant.

11. Sumažėja šlapimo takų infekcijų rizika

Pagaliau – viena gera žinia. Sekso nebuvimas moterims sumažina šlapimo takų ligų riziką. Pagrindinė jų priežastis – bakterijos, gyvenančios žarnyne. Nėra sekso – nėra rūpesčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.