Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Šiaušiasi plaukai: ko lietuviai ieško pažinčių skelbimuose?

Skelbimų portalai mirgėte marga nuo skelbimų, kuriuose vyrai ir moterys ieško pažinčių. Akis bado netaisyklinga lietuvių kalba surašyti žinučių tekstai, kurių turinys taip pat kelia įtarimų – kai kurie skelbimų autoriai neslepia polinkio keisčiausioms sekso rūšims, pavyzdžiui, su keliais partneriais ar net pavojų keliančiais sekso žaisliukais.

Svingerių susitikimuose dominuoja seksualinis pasitenkinimas.<br>123rf.com
Svingerių susitikimuose dominuoja seksualinis pasitenkinimas.<br>123rf.com
Skelbimų portalai mirgėte marga nuo skelbimų, kuriuose vyrai ir moterys ieško pažinčių.<br>123rf.com
Skelbimų portalai mirgėte marga nuo skelbimų, kuriuose vyrai ir moterys ieško pažinčių.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

May 18, 2016, 7:46 PM, atnaujinta May 25, 2017, 3:33 AM

Ir nors neaišku, koks žmogus slepiasi po žinutės turiniu, vis dėlto jų išreikšti norai ir pasiūlymai abejonių nekelia – skelbimų autoriai trokšta naujų seksualinių patirčių be tabu.

Individualiosios psichologijos analitikas, seksologas Viktoras Šapurovas įsitikinęs, kad svingerių paieškos ir noras išbandyti netikėčiausius sekso žaidimus gali daug pasakyti apie žmogaus būdą, asmenybę ir polinkius. Tiesa, jis pabrėžia, jog tam tikri polinkiai yra amoralūs.

Svingerių seksas – populiaru, bet amoralu

Bene labiausiai akį traukia pažinčių skelbimai, kuriuose poros ieško kitos poros seksualiniams santykiams. Kai talpinami tokie skelbimai, juose paprastai išvardijama detali informacija su poros amžiumi, ūgiu, svoriu.

Poros, kurios ieško porų, dažnai prašo asmeninėmis žinutėmis arba elektroniniu paštu atsiųsti abiejų partnerių nuotraukas, nes tai, pasak jų, pagreitintų ir palengvintų pažinties procesą.

Skelbimuose mirga ne tik pasiūlymai keistis partneriais ir išbandyti lytinius santykius su kitos orientacijos atstovais, tačiau gausu ir norinčių stebėti lytinius santykius iš šalies. Panašu, kad tokių skelbimų autoriai nė neketina kurti šeimos ar megzti pažintis. Jų galvose – neribotos seksualinės fantazijos.

Seksologas Viktoras Šapurovas įsitikinęs, kad poroms ieškoti kitų porų seksualiniams santykiams nėra normalu. „Tai labai blogai. Ir tik vidiniai įsitikinimai gali sustabdyti nuo tokių bandymų. Keitimasis partneriais yra pavojingas dėl lytiškai plintančių ligų. Bet baisiausia yra tai, kad po to šeimos išlikimas tampa problematiškas, daugelis porų išsiskiria. Intymus gyvenimas yra tik dviejų žmonių reikalas.

Svingerių seksas traukia naujoviškumu, naujomis galimybėmis, nauju kūnu. Moralės čia iš viso prisiminti nereikia, svingeriai labai toli nuo jos. Nežinau, gal tai kada nors bus normalu, bet ne dabar.

Svingerių susitikimuose dominuoja seksualinis pasitenkinimas. Jis iš tikrųjų gali kurį laiką džiuginti, bet meilė tarp žmonių yra kompleksinis reiškinys, kurio sudedamos dalys yra emocinis, dvasinis, seksualinis-fizinis artumas.

Jei yra tik fizinė dalis, ji gana greitai išnyksta, nes nėra kitų dalių – prasideda nusivylimas ir naujo partnerio paieška.

Prisimenu jauną klientę, kuri ieškojo orgazmo su 100 partnerių, bet taip ir nerado. Moters orgazmas ypač priklauso nuo jausmų ir dvasinio kontakto.

Vyrų orgazmas iš pradžių nereiklus, bet po kelių mėnesių emociniai-dvasiniai dalykai ir vyrams tampa svarbūs“, – griežtai dėstė seksologas.

Vyrai ieško valdovių, moterys rimuoja eiles

Skelbimuose neslepiamos seksualinės fantazijos. Nors daugybėje jų standartiškai rašoma apie patrauklius vaikinus, kurie ieško žavios merginos rimties santykiams,  vis dėlto galima rasti ir vadinamųjų perliukų, kuriuose savo veidą, vardą ir telefono numerį atvirai rodantys vaikinai drąsiai rėžia, ko trokšta iš moterų. Viename skelbime vyras rašė, jog ieško valdovės, kuri galėtų jį „išprievartauti fiziškai, moraliai ir materialiai“.

Tuo tarpu moterys, net ir norėdamos susipažinti, išlieka romantiškos. 53-ejų uteniškė savo skelbime pragydo eilėmis: „Čia drugelis, čia bitutė, ir žalia žalia pievutė. O pievutėj kaip žavu, groja žiogas su smuiku. Bėga skruzdės takučiu, vis sutikdamos svečių – vabalėlį mažą, po šapelį neša“.

Panašu, kad tokia moteris net ir ieškodama antrosios pusės nori išlikti itin paslaptinga ir romantiška. Skelbime ji tikino nesidominti trumpalaikiais nuotykiais. Jos prioritetas – rimti santykiai.

Įdomi tendencija – daugelyje skelbimų lietuviai nurodo, jog norėtų išbandyti lytinius santykius su sekso žaisliukais. Seksologas atkreipia dėmesį, kad jie turėtų būti naudojami tik kaip priedas sekso įvairovei. Juos galima naudoti tik tada, jei abu partneriai pritaria ir nori eksperimentuoti.

Sekso įvairovė skirta užtikrinti šeimos stabilumą, ilgą bendrą gyvenimą, ir tai labai moralu. Dar svarbu, kad žaisliukai nežalotų ir nekeltų skausmo.

Moters orgazmas – itin kaprizingas

Sekso įvairovė, kaip teigė V.Šapurovas, tvirtoje šeimoje tarnauja vietoj partnerių kaitos. Jis pabrėžė, kad polinkis į pavojingas sekso formas atspindi poreikį rizikuoti, vaikščioti ant bedugnės krašto. Tai siejama su asmenybės sutrikimu, kuomet žmogus nesijaučia gyvenantis tol, kol nepatiria mirtino pavojaus. Susidomėjimas nepavojinga įvairove gali rodyti nesugebėjimą sukurti ilgalaikį ryšį. Vien seksas blogų santykių neišgelbės.

Vis dėlto yra žmonių, kurie niekada nedrįs viešinti savo seksualinių fantazijų ne tik pažinčių portaluose, bet apie jas neprasitars net ir savo antrosioms pusėms.

Ar normalu visą gyvenimą su antrąja puse mylėtis vos viena poza, neieškant įvairovių? V.Šapurovas įsitikinęs, kad tai yra kiekvieno žmogaus pasirinkimas ir teisė.

Pasak jo, moters orgazmas yra „kaprizingas“, jam reikia daug sąlygų. Todėl gana dažnai moterys išbando naujas pozas, bet orgazmą pasiekia visą laiką toje pačioje. Tuo tarpu vyrai lankstesni, ieško įvairovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.