6 įpročiai miegamajame, padedantys išlaikyti laimingus santykius

Jeigu norite išlaikyti laimingus santykius ir išvengti skyrybų, šie patarimai būtent jums.

Daugybė tyrimų įrodo, kad prisirišimas prie kito asmens – pasitikėjimas, nuoširdumas, galimybė dalintis mintimis, – mažina stresą ir vienišumo jausmą.<br>123rf nuotr.
Daugybė tyrimų įrodo, kad prisirišimas prie kito asmens – pasitikėjimas, nuoširdumas, galimybė dalintis mintimis, – mažina stresą ir vienišumo jausmą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2016, 10:04 PM, atnaujinta May 22, 2017, 1:44 AM

Santykių pradžioje visi žmonės negali atsiplėšti vienas nuo kito. Tačiau laikui bėgant ryšiai slopsta. Bendravimas tampa buitiškas, vietoj pokalbių apie svajones kalbatės apie tai, kas vakarienei. Užuot sušnibždėję, kaip trokštate savo partnerio, klausiate, kieno eilė parvežti vaikus iš mokyklos. O spontaniškus prisipažinimus meilėje keičia atsiprašymai, kad vėlai grįšite iš darbo. Aistra dingsta, lieka tik susitarimai, o vietoj intymumo lovoje dažniausiai sėdite apsikrovę darbais ir kompiuteriais. Jūs tolstate vienas nuo kito.

Daugybė tyrimų įrodo, kad prisirišimas prie kito asmens – pasitikėjimas, nuoširdumas, galimybė dalintis mintimis, – mažina stresą ir vienišumo jausmą. Intymumas padeda kovoti su psichologinėmis problemomis. Jo trūkumas kenkia sveikatai ir veda link skyrybų. Tačiau viskas nėra taip tragiška. Santykius ir intymumą galima atkurti, o pradėti reikėtų nuo miegamojo. Susikūrę naują bendravimo miegamajame rutiną galėsite atgauti intymumą, tarpusavio ryšį ir džiaugsmą gyvenimu. Toliau pateikiame šešis patarimus, ką ir kaip reikėtų daryti, norint to pasiekti.

1. Eikite miegoti tuo pačiu metu

Jei nesutampa jūsų miego laikas, dažniausiai tai nulemia jūsų pačių sprendimai. Vienas iš jūsų pasirenka žiūrėti televizorių arba dirbti, o kitas eina miegoti. Girdėta istorija? Tačiau sukurti ryšiui tarp žmonių būtina dalintis ta pačia erdve ir laiku. Paimkite savo partnerį už rankos ir nusiveskite miegoti. Darykite tai kiekvieną naktį. Tai gali būti puiki įžanga tolesniems veiksmams.

2. Paslėpkite visus išmaniuosius prietaisus

Išmanieji prietaisai ne vien trukdo miego kokybei, bet ir tikrus ryšius pakeičia imitacijomis. Miegamasis yra vieta, kur turite galimybę užmegzti tikrą realų ryšį su tikru žmogumi. Tuo pačiu žmogumi, dėl kurio kažkada pametėte galvą ir įsimylėjote iki pat pirštų galiukų. Tuojau pat padėkite telefoną, jūsų miegamasis turi būti šventa erdvė, apsaugota nuo visų pašalinių trikdžių. Tai tikrai pastūmės jūsų santykius teigiama linkme.

3. Pakeiskite kasdienius pokalbius intymiais pasišnibždėjimais

Kai vaikai užmigdyti, o indai suplauti, yra vienintelė galimybė suaugusiesiems ištaikyti akimirką dviese. Užuot kalbėjęsi plaudami indus ar per reklamos pertraukėles žiūrėdami televiziją, perkelkite juos į miegamąjį. Besirengdami pasakokitės apie savo dieną ir taip atsikratykite ne vien rūbų, bet ir dienos patirčių. Tai padės atsipalaiduoti ir susitelkti į vienas kitą.

4. Užsiimkite preliudija nepasiekę miegamojo

Seksas tampa ypatingas tada, kai nenutinka iš karto. Jeigu kiekvieną kartą įžanga prasideda ten pat ir taip pat, rutiniškumas nužudo visa procesą, kurio visus žingsnius jūs jau žinote. Vietoj to pradėkite daryti viską kitaip. Ryte paliktas raštelis ant veidrodžio, netikėta žinutė viduryje dienos, ar net tokia netikėta paslauga kaip šiukšlių išnešimas be prašymo verčia kitą žmogų suprasti, kad jis yra trokštamas. Kasdienis meilės rodymas nuo pat atsikėlimo iki nuėjimo miegoti, priminimas, kad niekur nedingo potraukis ir aistra, labiausiai padeda prikelti ugnelę.

5. Atraskite naujus būdus liesti vienas kitą

Svarbiausia santykiuose duoti, o ne laukti kažko atgal. Ilgas ir atpalaiduojantis masažas gali būti puiki proga atpalaiduoti partnerį, tuo pat metu sukuriant bendrumą ir ryšį per prisilietimus, taip kuriant tarpusavio pasitikėjimą ir intymumą. Šią prisilietimų terapiją paverskite kasdienybe kiekvieną naktį.

6. Pasibučiuokite prieš miegą kiekvieną naktį

Eidami miegoti turite susikurti fizinio ir emocinio intymumo aurą. Ne visi žmonės mėgsta užmigti apsikabinę, kai kurie dėl diskomforto, kiti dėl psichologinių barjerų, tačiau bučinys yra paprasčiausias būdas sukurti ryšį dienos pabaigoje. Deja bučiniai labai lengvai dingsta rutinoje, kai jausmus pakeičia buitis. Todėl geriausias būdas atgauti partnerį – bučiuoti jį ir bučiuoti su aistra.

Visi šie patarimai skirti sujungti įprastus veiksmus, atliekamus prieš miegą, su įžanga ir romantiškais potėpiais. Galbūt jums pavyks mažiau miegoti ir tai bus tik dar didesnis postūmis jūsų santykiams.

Parengė Kornelija Dūdaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.