Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Kuo pavojingas analinis seksas?

Apie analinį seksą visuomenėje sklando įvairių nuomonių ir vertinimų. O kaip šią sekso rūšį vertina seksologai? Jei manote, kad jiems visos įmanomos sekso formos atrodo visiškai normalios, klystate.

95-97 proc. moterų į analinę stimuliaciją žiūri neigiamai.<br>123rf nuotr.
95-97 proc. moterų į analinę stimuliaciją žiūri neigiamai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2016, 7:01 PM, atnaujinta May 21, 2017, 1:18 PM

Garsus Ukrainos seksologas, psichiatras, profesorius Georgijus Seliukovas įsitikinęs, kad viskas, kas nenatūralu (o tokią sekso rūšį sunkiai pavadintume natūralia), organizmui neina į naudą.

„Literatūroje, o ir mano praktikoje pasitaiko moterų su išimtinai analiniu orgazmo tipu, – sakė seksologas. – Tai yra, visos likusios erogeninės stimuliacijos jų neveikia. Yra tokių moterų, kurias visai žavi analinė stimuliacija. Ir tai logiška, nes visų gyvūnų genitalinė-analinė zona labai jautri.

Ir vis dėlto 95-97 proc. moterų į analinę stimuliaciją žiūri neigiamai. Tuo tarpu bent 95 proc. vyrų norėtų bent kartą tai pabandyti. Viena vertus, čia yra tam tikra dominavimo, savęs įtvirtinimo forma. Bet yra ir fiziologiniai aspektai: tiesiosios žarnos sfinkteris (sutraukiamasis raumuo) gerokai stipresnis, nei makšties, todėl vyrui pojūtis per analinį seksą malonesnis“.

Kodėl neverta to daryti

Vis dėlto yra ne viena priežastis, dėl ko G.Seliukovas nepataria užsiimti analiniu seksu.

Tiesiosios žarnos gleivinė nepritaikyta įsiskverbimams, ją lengva traumuoti.

Moterys, kurios dažnai praktikuoja analinius kontaktus, gali nukentėti fiziškai. Gali nebeužsidaryti išangė (nusilpus sfinkteriui, dėl to gali prasidėti išmatų nelaikymas) ir iškristi storoji žarna.

Dauguma vyrų ir moterų, užsiimdami analiniu seksu, neskiria pakankamo dėmesio higienai. Pavyzdžiui, kaitalioja analinį ir vaginalinį kontaktus. Mikroflorų skirtumas moterims sukelia makšties uždegimą. Per nesaugų lytinį aktą gali nukentėti ir vyras.

Tiesiosios žarnos gleivinė ypatingai lengvai pažeidžiama, todėl per analinį seksą lengvai perduodama ŽIV, sifilis, lytinių organų pūslelinė, papilomos virusas, grybeliai ir t.t.

Daugelis vyrų priverčia savo moteris nusileisti, net jeigu joms analinis seksas psichologiškai nepriimtinas ir atstumiantis. O tai negerai, nes moteriai tada seksas apskritai tampa nemalonus, ji ima bodėtis partneriu. Tad vyrui, prieš užsiimant analiniu seksu su savo partnere, svarbu įsitikinti, kad ji to nori taip pat, kaip ir jis.

„Jeigu abiem partneriams patinka eksperimentuoti, ir jie realizuoja savo fantazijas nenuskriausdami vienas kito, tuomet laikantis visų higienos sąlygų ir ritualų nieko blogo nenutiks. Tačiau jeigu vieno iš partnerių požiūris į šią sekso rūšį neigiamas, anksčiau ar vėliau tai neigiamai atsilieps jų seksualiniams santykiams apskritai“, – aiškino seksologas.

Pavojinga moteriai

Gydytoja ginekologė Natalija Kovalčiuk dar griežtesnė – pasak jos, analinis seksas moteriai gali tapti net vėžio priežastimi.

Pasak jos, ant vyriško lyties organo galvutės esanti smegma (apyvarpės maišelyje susikaupianti organinių medžiagų masė) – stiprus kancerogenas, galintis sukelti būtent tiesiosios žarnos vėžį, ir barjeriniai kontracepcijos metodai čia ne itin efektyvūs.

Nuolatinis mechaninis apatinių tiesiosios žarnos skyrių traumavimas gali sukelti hemorojų, išangės įtrūkimus, tiesiosios žarnos gleivinės ir anodermos mikrotraumas.

Susilpnėja dubens dugno raumenys, dėl to gali iškristi mažojo dubens organai, susiformuoti rektocelė (tiesiosios žarnos išvarža į makštį).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?