Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Manote, kad tik moterys vaidina orgazmą? Ne, tai daro ir vyrai

Jei manote, kad tik stipriosios lyties atstovai nuolat galvoja apie seksą ir labiausiai mėgaujasi intymiais žaidimais lovoje, labai klystate. Visame pasaulyje garsi sekso ekspertė britė Tracey Cox (55 m.) tikina – moterys sekso metu patiria ne mažiau malonumo.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Britė T.Cox yra išleidusi daugybę knygų sekso tema.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Britė T.Cox yra išleidusi daugybę knygų sekso tema.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Nov 22, 2016, 6:44 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 8:24 AM

Santykių specialistė ir sekso ekspertė sutinka, kad vyrai dažniau spontaniškai susijaudina ir daug dažniau galvoja apie intymius žaidimus.

Pasirodo, dauguma jaunesnių nei 60 metų vyrų nors kartą per dieną pagalvoja apie seksą. Mintys apie intymias glamones kartą per dieną šauna tik ketvirtadaliui dailiosios lyties atstovių.

Taip jau yra, kad vyrų seksualinės fantazijos kur kas įvairesnės ir originalesnės nei moterų.

Tačiau nors vyrai kur kas dažniau nori sekso visuose santykių etapuose, moterys ne rečiau patiria aukščiausią palaimą – orgazmą.

Be to, priešingai nei vyrai, kuriems po orgazmo reikia laiko atsigauti, moterys gali daug kartų jį patirti. Jau vien dėl to galima teigti, kad sekso metu moterys gali patirti ir daugiau malonumo.

Dauguma vyrų orgazmą patiria po keturių minučių sueities. Kad moteris pajustų didžiausią pasitenkinimą, reikia 10–20 minučių.

Iš dalies dėl to tik 26 procentai moterų sekso metu su savo partneriu visuomet patiria orgazmą. Vyrų, visuomet patiriančių malonumą, kur kas daugiau – maždaug 75 procentai.

Beje, klaidinga manyti, kad tik moterys suvaidina orgazmą. Pasak sekso ekspertės T.Cox, tai daro ir vyrai, nesugebantys sueities metu pasiekti aukščiausio palaimos taško.

Priežastys – įvairiausios. Ir dažniausiai jos niekuo nesiskiria nuo tų, kurias vardija moterys.

Vyrai mano, kad moterys tokias jų „nesėkmes“ priima labai asmeniškai, todėl bijodami įskaudinti savo mylimąsias jie retkarčiais suvaidina patiriantys orgazmą.

„Pirma ryšys, tik paskui seksas“, – taip mąsto daugelis moterų. Vyrams viskas atvirkščiai.

Seksą jie mato kaip būdą, kuris ir padeda atsirasti ryšiui – yra daug psichologinių teorijų, aiškinančių, kodėl taip atsitinka.

Tačiau bene aiškiausia ir paprasčiausia – kad vyrai kur kas dažniau masturbuojasi jaunystėje nei jų bendraamžės, todėl jie pirmiausia patiria tik fizinį sekso teikiamą malonumą. Santykiai užmezgami vėliau.

O moterų pasaulyje yra kitaip. Dauguma moterų pirmąją intymią patirtį dažniausiai išgyvena su mylimu žmogumi.

Net keli moksliniai tyrimai atskleidė dar vieną įdomų faktą – moterys kur kas atviresnės intymiems ryšiams su tos pačios lyties atstovėmis ir yra linkusios dažniau jas įsimylėti.

Tiek vyrai, tiek moterys dažniau seksualiai susijaudina užmezgę naujus santykius.

Be to, abiejų lyčių atstovai susijaudina žiūrėdami erotiškus ir pornografinius vaizdus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.