Lenkai skundžiasi mažėjančiu lytiniu potraukiu

Varšuvos universiteto seksologijos profesorius Zbigniewas Izdebskis paskelbė aliarmą dėl mažėjančio tautiečių dėmesio seksui. Kasmetinius tyrimus vykdantis profesorius pareiškė, kad per dvidešimt metų lenkų seksualinis aktyvumas sumažėjo net dešimčia procentų.

Net penktadalis Lenkijos vyrų iki 29 metų patiria erekcijos sutrikimų, o beveik pusė moterų apsimeta patiriančios orgazmą.<br>„123rf.com“ nuotr.
Net penktadalis Lenkijos vyrų iki 29 metų patiria erekcijos sutrikimų, o beveik pusė moterų apsimeta patiriančios orgazmą.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas („Lietuvos rytas“)

2017-02-27 15:11, atnaujinta 2017-04-08 22:55

Lenkijoje 1997 metais save seksualiai aktyviais įvardijo 86 procentai žmonių, o šiemet – tik 76 procentai. Savo intymiu gyvenimu patenkinti yra 55 procentai vyrų ir 49 procentai moterų. Dauguma apklaustųjų šioje grupėje buvo 30–40 metų.

Vyresnių kaip 50 metų amžiaus grupėje net 49 procentai moterų ir penktadalis vyrų teigė, kad seksas jiems visiškai nebėra svarbus.

Net penktadalis vyrų iki 29 metų patiria erekcijos sutrikimų, o beveik pusė moterų apsimeta patiriančios orgazmą.

Kaip pagrindinį geresnių ir dažnesnių santykių trukdį lenkai nurodė nuovargį ir nuolatinį stresą darbe.

Seksologo Z.Izdebskio nuomone, tautiečiai lovoje ėmė labiau skubėti, kad galėtų greičiau grįžti prie darbo arba eiti ilsėtis.

Tiek glamonės, tiek pats lytinis aktas per dvidešimt metų sutrumpėjo atitinkamai nuo 20 iki 15 minučių tarp jaunesnių porų ir nuo 18 iki 14 minučių tarp vyresnių žmonių.

Prieš dvidešimt metų pagrindinė priežastis vengti sekso buvo baimė pastoti ir lytiškai plintančios ligos, o dabar – darbo sukeliamas nuovargis.

Darbas tapo ir pagrindine neištikimybės priežastimi. 17 procentų neištikimybės atvejų įvyksta per komandiruotę, 15 procentų – biure, 11 procentų – per kolektyvo išvykas, 10 procentų – nuvykus į biurą užsienyje.

Net 71 procentas neištikimybę patyrusių asmenų apie tai žmonai ar vyrui neprasitarė motyvuodami, kad prisipažinimas gali sugriauti jų santuoką.

Penktadalis vyrų ir 14 procentų moterų teigė, kad neištikimybė – nieko bloga.

Nepaisant didelės Bažnyčios įtakos, Lenkijos visuomenės požiūris į intymią sferą darosi vis laisvesnis. Prieš dvidešimt metų vos vienas procentas porų gyveno nesusituokusios, o šiuo metu tokių jau yra 11 procentų.

Be to, net du trečdaliai katalikų naudoja kontraceptines priemones, nors kunigai ragina to nedaryti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.