Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Visa tiesa: kiek laiko trunkantis aktas moterims tampa nuobodus?

Kiek laiko turi trukti lytinis aktas? Koks ryšys tarp sekso kokybės ir vyro pasididžiavimo dydžio? Sekso ir santykių žinovė Tracey Cox pateikia atsakymus į klausimus, kurie rūpi daugeliui, bet retas randa jėgų jų paklausti.

Yra moterų, kurioms patinka labai ilgas aktas, jos geba juo mėgautis, tačiau daugeliui ilgai užsitęsęs seksas yra nuobodus.<br>123rf nuotr.
Yra moterų, kurioms patinka labai ilgas aktas, jos geba juo mėgautis, tačiau daugeliui ilgai užsitęsęs seksas yra nuobodus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2017, 6:13 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 9:10 AM

Seksas rūpi visiems, tačiau tik retas apie jį kalbasi taip, lyg pokalbis vyktų apie naujo patiekalo vakarienei receptą. Net žiūrėdami „50 pilkų atspalvių“ ne vienas raudonuoja, kai prasideda intymios scenos, rašo „The Sun“.

Ką darote, kai lytinis aktas užtrunka per ilgai? Ar normalu duoti vardus savo krūtims? Ar nešvankūs pokalbiai yra gerai? Tai minų laukas, bet seksologė žino, kaip jį pereiti ir išgyventi.

Santykių žinovė pateikė atsakymus į 5 itin opius klausimus.

* Ar yra ryšys tarp vyro varpos dydžio ir to, kaip greitai jis ejakuliuoja?

Vyrai, kurių varpos mažesnės, ne tik susiraukę klausosi juokelių apie tai, kad dydis yra kokybė. Jie ejakuoliuoja daug greičiau nei jų gentainiai su didesniais peniais.

Visos varpos galvutėje turi vienodą nervų galūnėlių skaičių. Jei varpa maža, nervai susikoncentruoja į mažesnį plotą ir tai daro vyrų pasididžiavimą kur kas jautresnį.

Šis jautrumo lygis ir lemia, ar vyras yra linkęs į priešlaikinę ejakuliaciją. Tuo tarpu vyrų, kurių varpa didesnė, nervų galūnėlės išsidėsčiusios didesniame plote ir jie ejakuliuoja vėliau.

* Kiek laiko trunkantis sekso aktas yra per ilgas? Maniau, kad kuo ilgiau – tuo geriau, bet mano mergina sako, kad ilgas aktas darosi nuobodus.

Yra moterų, kurioms patinka labai ilgas aktas, jos geba juo mėgautis, tačiau daugeliui ilgai užsitęsęs seksas yra nuobodus. Moterų natūralus makšties lubrikantas ilgai besimylint nebeišsiskiria, todėl seksas tampa skausmingas.

Ilgas ritmingas seksas ta pačia poza bus nuobodus daugeliui.

Tyrimais yra nustatyta, kad seksu labiausiai mėgaujasi žmonės, kurių lytinis aktas trunka nuo 5 iki 13 minučių. Beje, daugeliui vyrų sėkla išsiveržia po 2 minučių.

* Mano vyras savo varpą vadina Artūru. Ką tai reiškia? Moterys savo intymioms vietelėms nesusigalvoja pavadinimų, kodėl vyrai taip elgiasi?

Frenkas, Džordžas ar Artūras – nesvarbu kaip, vyrai dažnai duoda vardus savo „draugeliams“. Grįžta vyrų polinkis save ir savigarbą vertinti per seksualinį pajėgumą ir meistriškumą.

Moterys tuo tarpu save vertina per santykius, bendravimą, o vyrus – pagal jų jėgą, statusą ir tvirtybę.

Viso to simbolis yra varpa, todėl vyrai dažnai jaučiasi nejaukiai tapatinami su ja. Vardo davimas peniui jiems reiškia tarsi draugiškumo, mielumo suteikimas šiam organui. Tai rodo, kad penis savo šeimininką tvirtai laiko už kiaušinių.

* Kai patiriu orgazmą, jaučiuosi apsvaigusi – kambario sienos sukasi, net jaučiu pykinimą. Mano draugė sako, kad jai pradeda skaudėti galvą. Ar tai normalu?

Orgazmą galima pavadinti kraujo išlaisvintoju. Sekso metu jis suplūsta į žmogaus genitalijų plotą, o po orgazmo vėl išsivaikšto po sistemą.

Jei labai greitai atsikelsite iš lovos, jausitės taip pat – jus gali pykinti, galite jaustis apsvaigusi. Tas pats pasakytina ir apie orgazmą.

Galvos skausmas jūsų draugę greičiausiai kankina dėl to, kad jos sekso aktas yra greitas. Po ilgo mėgavimosi meilės aktu galvos skausmai kankina kur kas rečiau, nes kraujo spaudimas yra tolygesnis. Patarkite savo draugei būti lėtesnei, tai gali išspręsti jos problemą.

Vis dėlto jei taip nutinka vis tiek ir nuolat, patariu jai kreiptis į medikus.

* Mano buvusysis juokėsi iš mano veido išraiškų orgazmo metu. Dabar man baisu su būsimais vaikinais mėgautis seksu. Kaip man elgtis?

Buvusysis, matyt, dėl to ir yra praeitis, kad neturėjo vienos geros savybės – taktiškumo. Daugelis mūsų orgazmo metu gali „pasigirti“ keistomis ar net juokingomis veido išraiškomis, kurių mes negalime kontroliuoti, jei tik esame iš tiesų atsipalaidavę.

Tiesa yra ta, kad kuo aistringesnis yra žmogus, tuo keistesnis orgazmo metu gali būti jo veidas. Taigi, buvusiojo netaktą jums reikia priimti kaip didžiausią komplimentą.

Priminsime, kad geras seksas yra drėgnas, prakaituotas ir ne itin gražus. Mes per tankiai kvėpuojame, inkščiame, rėkiame, rodome savo gerklas, darome įvairiausias veido išraiškas. Patikėkite, jus esate visiškai normali.

Drįsčiau teigti, kad jūsų buvusiojo juokeliai apie jūsų veidą orgazmo metu tebuvo pavydo kalbos: jis greičiausiai būtų norėjęs, kad ir pats galėtų taip gerai jaustis tą akimirką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.