Kiek seksualinių partnerių turėjote? Nustatytas idealus skaičius

Kiek yra per daug? Kodėl moterys ir vyrai nesiginčija dėl idealaus seksualinių partnerių skaičiaus (ir tai yra kur kas daugiau, nei jūs tikitės)?

 Abi lytys nesiginčija: idealus seksualinių partnerių skaičius yra 12. <br> 123rf nuotr.
 Abi lytys nesiginčija: idealus seksualinių partnerių skaičius yra 12. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2017, 7:05 PM

Pokalbis su nauju gyvenimo draugu apie buvusius seksualinius partnerius greičiausiai niekam nėra itin malonus. Daug žmonių mano, kad tų partnerių jie turėjo per daug ir tai gali išgąsdinti naują jų antrąją pusę.
 
Tačiau dabar daug kas tapo aiškiau – atliktas tyrimas parodė, kad ir vyrai, ir moterys sutaria dėl idealaus seksualinių partnerių skaičiaus, rašo „Daily Mail“. 

Pažinčių portalas IllicitEncounters.com, užsakęs šį tyrimą, skelbia, kad abi lytys nesiginčija: idealus seksualinių partnerių skaičius yra 12. 

Tiek buvusių partnerių, pasak apklaustųjų, parodo žmogaus seksualinį „išdykumą“, liberalumą ir prieinamumą. O tie, kurie turėjo mažiau nei 10 seksualinių partnerių, apklaustųjų buvo įvardyti kaip itin konservatyvūs ir seksualiai nepatyrę. 

Kita vertus, tyrėjai paskelbė, kad ir vyrai, ir moterys neigiamai vertina tuos žmones, kurių sąraše puikuojasi 19 ir daugiau seksualinių partnerių. Toks skaičius daugeliui jau kelia nerimą, mat tiek partnerių turėjęs žmogus greičiausiai yra itin didelis savanaudis, pasileidęs, sunkiai patenkinamas ir nepastovus. 

Tyrime dalyvavę žmonės nesutarė, ar naujam draugui reikia žinoti skaičių, su kiek partnerių jo antroji pusė buvo artima iki jo. 45 proc. tyrime dalyvavusių moterų sakė, kad jos norėtų žinoti šią intymią informaciją. Tokį klausimą savo naujai draugei norėtų užduoti ir 53 proc. tyrime dalyvavusių  vyrų.

„Vyrai, kai kalbame apie seksualinius partnerius, čia linkę jausti konkurenciją, varžytis. Jie nori būti įvertinti kaip geriausi ir vieninteliai – jie nori patenkinti savo partneres arba, kas irgi tiesa, patenkinti savo ego. O štai moterys dažniausiai praeitį nustumia į šalį, mėgaujasi šia akimirka ir nesureikšmina to, kas buvo kažkada“, − kalbėjo pažinčių portalo atstovas Christianas Grantas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.