Asimetriškos lytinės lūpos – estetinė ar rimtesnė problema?

Manoma, kad daugiau nei pusės moterų lytinės lūpos yra asimetriškos, per didelės arba deformuotos. Vienos dėl to neišgyvena, tačiau kitoms tai gali būti ne tik psichologinio diskomforto, bet ir fizinių nepatogumų priežastis.

 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
 R.Vaičiūnas.
 R.Vaičiūnas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 5, 2017, 7:37 PM

Kokios gali būti priežastys, dėl kurių taikoma intymių vietų plastinė korekcija? To paklausėme plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos specialisto vilniečio Renaldo Vaičiūno.

– Yra daug priežasčių, dėl kurių moterims prireikia intymių vietų plastinių korekcijų – tiek operacijų, tiek vadinamųjų minimaliai invazinių procedūrų.

Tačiau sprendimas, kreiptis ar nesikreipti pagalbos į specialistus, priklauso nuo individualaus asmens požiūrio į susidariusią problemą.

– Kokio amžiaus moterims labiau prireikia pagalbos?

– Nėra paprasta apibrėžti, kokio amžiaus moterims dažniau prireikia mediko pagalbos. Nemažai jaunų moterų turi įvairių nusiskundimų, ypač po gimdymo, nors su amžiumi didėja rizika, kad prireiks plastikos chirurgo paslaugų.

Dažniausiai moterys kreipiasi į chirurgus dėl per didelių lytinių lūpų. Kai kuriais atvejais būna padidėjusios abi lūpos, kitais – viena iš jų.

Tai gali sukelti ne tik psichologinį, bet ir fizinį nepatogumą. Jei taip atsitinka, plastinė intymių vietų korekcija moteriai yra būtinybė, o ne grožio paieška.

– Kaip gali padėti hialurono rūgšties injekcijos?

– Kur kas rečiau kreipiamasi dėl per mažų didžiųjų lytinių lūpų. Tokiu atveju gali padėti įvairūs užpildai, kurie suleidžiami į didžiąsias lūpas.

Šių injekcijų tikslas – didinti didžiųjų lytinių lūpų tūrį, paryškinti vieną ar kitą pageidaujamą vietą.

Pastaruoju metu vis daugiau moterų kreipiasi ne vien dėl fiziologinių defektų sukeltų nepatogumų, bet norėdamos atjauninti, sustandinti makštį.

Tam pasitelkiamos lazerinės procedūros, jos gali būti derinamos su hialurono rūgšties injekcijų užpildais.

– Tokios operacijos skausmingos?

– Skausmo baimė, kaip ir nusistovėjęs požiūris, kad nepatogu kreiptis dėl intymių bėdų, sudaro nemenką psichologinį barjerą moterims, ieškančioms informacijos ir specialistų pagalbos.

Pačios operacijos ar procedūros yra neskausmingos ar minimaliai skausmingos. Priklausomai nuo gydytojo paskirtos operacijos ar procedūros, yra naudojama bendrinė arba vietinė nejautra.

Labai svarbu, kad moterys iš anksto susipažintų su gijimo metu galimais laikinais nepatogumais ar pojūčiais. Jos turi laikytis gydytojų rekomendacijų. Tai padeda sėkmingam gijimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.