Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Erotikos parke sekso scenos priverčia raudonuoti net drąsuolius

Tai bene keisčiausias pramogų parkas visame pasaulyje. Atrakcionai ir greitieji kalneliai čia nėra pritaikyti visos šeimos linksmybėms. Į Pietų Korėjai priklausančioje Džedžu saloje veikiantį pramogų parką vaikai nėra įleidžiami. Į išskirtinio grožio salą jaunavedžiai traukia pasimokyti sekso paslapčių.

Neįprastame erotikos pramogų parke Pietų Korėjoje net geriamojo vandens fontanai kitokie. Jie primena keturis skirtingo ūgio ir sudėjimo nuogus vyrus.<br> 123rf nuotr.
Neįprastame erotikos pramogų parke Pietų Korėjoje net geriamojo vandens fontanai kitokie. Jie primena keturis skirtingo ūgio ir sudėjimo nuogus vyrus.<br> 123rf nuotr.
Prie įėjimo – 9 metrų ilgio bronzinė statula „Aistra“. Joje vaizduojama ant nugaros gulinti orgazmą patirianti moteris.<br> 123rf nuotr.
Prie įėjimo – 9 metrų ilgio bronzinė statula „Aistra“. Joje vaizduojama ant nugaros gulinti orgazmą patirianti moteris.<br> 123rf nuotr.
Korėjos pusiasalio pietryčiuose esanti Džedžu sala yra viena pretendenčių tapti naujuoju pasaulio gamtos stebuklu.<br> 123rf nuotr.
Korėjos pusiasalio pietryčiuose esanti Džedžu sala yra viena pretendenčių tapti naujuoju pasaulio gamtos stebuklu.<br> 123rf nuotr.
Įžengę į parką lankytojai gali apžiūrinėti daugiau nei 140 erotiškų statulų.<br> 123rf nuotr.
Įžengę į parką lankytojai gali apžiūrinėti daugiau nei 140 erotiškų statulų.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

„Lietuvos rytas“

Sep 30, 2017, 9:13 PM

Pietų Korėjos perlu vadinamos ugnikalnių salos traukos taškas – pramogų parkas „Jeju Loveland“ („Džedžu meilės šalis“) atviras tik tiems, kurie neraudonuoja išvydę seksualias pozas ir atvirai demonstruojamas nuogybes.

Ne veltui skaistuoliai „Jeju Loveland“ vadina vienu labiausiai „iškrypusių“ pramogų parkų pasaulyje.

Pietų Korėjoje, konservatyvioje šalyje, kurioje sekso tema yra tabu, 13 metų veikiantis erotikos parkas – kiek neįprastas reiškinys. Tačiau jame mielai lankosi tiek turistai, tiek vietos žmonės.

Dar iki erotinio parko įkūrimo nedidelę 73 kilometrų ilgio ir 31 kilometro pločio Džedžu salą buvo pamėgusios ką tik susituokusios korėjiečių poros. Praleisti medaus mėnesio čia juos viliojo gražūs vaizdai, įspūdingi kriokliai ir šiltas klimatas.

Dabar vietos jaunavedžiai į Džedžu salą traukia ir pažintiniais tikslais. Daugumai jų ekskursija po erotinių skulptūrų parką atstoja seksualinio švietimo kursą.

Net ir šiais laikais nemaža dalis santuokų Pietų Korėjoje yra iš anksto suplanuotos tėvų. Be to, dauguma jaunuolių su tėvais gyvena iki pat vestuvių.

Pirmosios skandalingos skulptūros saloje pradėtos statyti 2002 metais.

Jas kūrė grupė Seulo Hongiko universiteto absolventų, trokštančių sugriauti tradicinius seksą gaubiančius tabu ir atskleisti natūralų seksualumo grožį.

Geidulingoms nepadorioms skulptūroms saloje buvo skirtas maždaug dviejų futbolo stadionų – apie 14 tūkstančių kvadratinių metrų plotas.

Pirmieji lankytojai neįprastame pramogų parke apsilankė 2004-aisiais.

Visi smalsuoliai į „Jeju Loveland“ parką patenka praėję neįprastus vartus – dvi milžiniškas aukštakulniais pasipuošusios išsižergusios moters kojas.

Prie pat įėjimo – ir didžiulė 9 metrų ilgio bronzinė statula, pavadinta „Aistra“. Joje vaizduojama ant nugaros gulinti orgazmą patirianti moteris. Tai bene įspūdingiausia viso parko statula. O jų čia tikrai netrūksta.

Įžengę į parko erotikos karalystę lankytojai gali laisvai apžiūrinėti daugiau nei 140 erotiškų statulų, instaliacijų ir sienų tapybos kūrinių, vaizduojančių įvairiausias sekso scenas ir situacijas tarp žmonių ir gyvūnų.

Parko eksponatai išdėstyti ir lauke, ir iš stiklo pastatytose parodų salėse. Jos, beje, primena tradicinius korėjietiškus kupolus.

Kai kurios parke pastatytos statulos gali priversti raudonuoti net tuos, kurie savęs nevadina drovuoliais. Pavyzdžiui, pėsčiųjų alėjoje išdėstytos kaukėtos porų skulptūros primena vaizdus iš filmo „50 pilkų atspalvių“.

Kita alėja skirta vien peniams. Įvairių dydžių vyrų pasididžiavimo skulptūros pagamintos iš skirtingų medžiagų ir naudojant įvairias skulptūros technikas.

Daugumos statulų, kaip ir bet kuriame muziejuje, liesti negalima. Bet kai kurias jų netgi prašoma palytėti, nes tuomet įsijungia jose įmontuoti mechanizmai ir statuloje vaizduojamos figūros imasi nepadorių veiksmų.

Pabuvę „Jeju Loveland“ parke tvirtina, kad labiausiai stebina ne parko eksponatų turinys, bet kaip skoningai viskas įrengta ir sutvarkyta.

Kiekviena statula – meno kūrinys. Statulas kūrusiems menininkams puikiai pavyko atvaizduoti žmogaus kūno ir aistrų slėpinius ir pridėti intriguojančių detalių.

Pavyzdžiui, akmenyje išskobta geismo apimta besimylinti japonų pora atrodo lyg klasikinė skulptūra. Indų poros skulptūra primena jogos ir religinės ikonografijos vaizdus.

Čia vaizduojamos ir įvairios sekso pozos, kurioms reikia išlavintų gimnasto sugebėjimų. Parko lankytojai pripažįsta, jog dažnai šios skulptūros priverčia juos jaustis nejaukiai vien todėl, kad primena, jog jų seksualinis gyvenimas nėra toks įvairus.

Perdėtai sentimentali maža dviejų paršelių skulptūra, kurioje gyvūnai švelniai bučiuojasi, tarsi skelbia, kad seksas susijęs ne tik su intymumu, bet ir su gyvulišku geismu.

Parke yra ir keletas „nekaltų“ skulptūrų.

Pavyzdžiui, rožiniu megztuku vos prisidengusi ant suolelio sėdinti vieniša ir kažko laukianti moteris ar draugiškai apsikabinusi porelė.

Jeigu po kurio laiko apžiūrinėti erotines skulptūras tampa nuobodu, galima sėsti į raudoną automobilį, kuris sukonstruotas šokinėti aukštyn žemyn ir skleidžia besimylinčios poros garsus.

Išbandžiusieji šią keistą pramogą tvirtina, kad tai pažadina kūniškus geidulius. Todėl į „Jeju Loveland“ parką rekomenduojama traukti drauge su antrąja puse.

Neįprastame pramogų parke net ir geriamojo vandens fontanai kitokie. Čia jie atrodo kaip keturi skirtingo ūgio ir sudėjimo nuogi vyrai.

Nereikia būti genijumi, kad atspėtum, iš kur teka gerti tinkamas vanduo. Tualetų rankenos taip pat privers arba garsiai nusijuokti, arba iš gėdos parausti.

Bene labiausiai šokiruojanti parko statula pastatyta šalia suvenyrų parduotuvės.

Atvira grupinio sekso scena, vaizduojanti besimylinčius vyrą ir dvi moteris, daugelį parko lankytojų priverčia nusukti akis į šalį.

Suvenyrų parduotuvėje atminimui iš neįprasto atrakcionų parko galima įsigyti nešvankių papuošalų ir paveiksliukų, o atrakcionų parko kavinėje paragauti naminės duonos, kuri čia kepama falo formos.

„Jeju Loveland“ parkas atviras tik vyresniems negu 18 metų lankytojams.

Su šeimomis keliaujantiems turistams mažuosius siūloma palikti kitame netoliese esančiame parke, skirtame vaikams.

Visus erotinio parko eksponatus galima apžiūrėti maždaug per valandą. Pramogų parkas veikia kiekvieną dieną nuo 9 valandos ryto iki vidurnakčio. Pasiekti „Jeju Loveland“ parką paprasta – jis įsikūręs visai netoli Džedžu tarptautinio oro uosto.

Beje, Korėjos pusiasalio pietryčiuose esanti Džedžu sala yra viena pretendenčių tapti naujuoju pasaulio gamtos stebuklu. Ovalo formos sala žavi ne tik savo įspūdinga gamta, bet ir tuo, kad jos viduryje stūkso aukščiausias šalies Halasano kalnas.

Nuo šio ugnikalnio kraterio nusidriekusius požeminius lavos tunelius Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija (UNESCO) 2007 metais pripažino pasaulio paveldu.

Parengė  Toma Aleksėjūnaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą