Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Be lyties organų gimusi mergina svajoja apie pasimatymus

Aštuoniolikmetė iš Minesotos (JAV) Jyoti Gambill-Read gimė kitokia nei dauguma vaikų – be išsivysčiusių lyties organų. Tačiau, priešingai nei didžioji dalis jos likimo brolių ir sesių, Jyoti atvirai kalba apie savo lytiškumą ir pasimatymus.

Vaikinams ir merginoms, su kuriais eina į pasimatymus, amerikietė drąsiai prisipažįsta ir apie tai, kad niekuomet negalės susilaukti biologinių vaikų.<br>„123rf.com“ nuotr.
Vaikinams ir merginoms, su kuriais eina į pasimatymus, amerikietė drąsiai prisipažįsta ir apie tai, kad niekuomet negalės susilaukti biologinių vaikų.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-11 19:59

Kiek Jyoti save atsimena, ji visuomet save laikė moteriškos lyties atstove.

Todėl dar ankstyvoje paauglystėje ji pradėjo vartoti moteriškus lytinius hormonus estrogenus.

Visai neseniai ji apsisprendė dėl dar ryžtingesnių veiksmų – mergina nutarė darytis rekonstrukcinę operaciją, kad galėtų turėti makšties angą ir makšties kanalą.

Pasak merginos, to reikia, kad ateityje ji galėtų gyventi visavertį gyvenimą ir mėgautis lytiniu gyvenimu.

„Nusprendžiau darytis tokią operaciją daugiausia todėl, kad dabar, kai tampu vyresnė, noriu gyventi normalų lytinį gyvenimą, kaip ir kiekviena moteris.

Taip, tokia didelė operacija gąsdina, bet kartu aš jos labai laukiu. Žinau, ką tai reiškia ir kad tai yra tai, ko aš tikrai noriu“, – sako mergina.

Tiesa, iki šiol Jyoti neleido, kad jos neįprasta situacija varžytų gyvenimą.

Neseniai baigusi vidurinę mokyklą rudenį ji keliaus į universitetą, o dabar laisvą laiką ji leidžia vaikščiodama į pasimatymus. Kad būtų sąžininga sau ir tiems, su kuriais susitikinėja, ji iš karto vaikinams ar merginoms papasakoja apie savo būklę.

Jyoti neslepia, kad iš pradžių būna kiek keista ir nejauku, kai jai tenka aiškinti, kas yra interseksualumas ir ką tai gali reikšti asmeniniams santykiams.

Pasak merginos, nors paaiškinti viską gerokai sudėtinga, iš tiesų viskas yra gana paprasta.

„Kiti, žiūrėdami į mane, mato moterį. Visi mano, kad aš tokia ir esu. Tačiau viskas kur kas sudėtingiau. Interseksualumas, arba trečioji lytis, – tarsi labiau pažengęs hermafroditizmas. Hermafroditizmas, kai nėra išsivystę lytiniai organai, kiekvienu atveju skiriasi. Mano atveju tai reiškia, kad aš neturiu vidinių ar išorinių lyties organų“, – atvirai pasakojo Jyoti.

Vaikinams ir merginoms, su kuriais eina į pasimatymus, amerikietė drąsiai prisipažįsta ir apie tai, kad niekuomet negalės susilaukti biologinių vaikų. Pasak Jyoti, daug geriau viską iškloti atvirai ir iš karto, negu nustebinti po kurio laiko, kai santykiai jau pažengę.

Tiesa, kol kas rimtų santykių Jyoti dar nebuvo užmezgusi. Vis dėlto ji viliasi, kad situacija greitai pasikeis. Per pasimatymų programėles mergina sulaukia daug kvietimų susitikti iš abiejų lyčių atstovų.

Pati Jyoti save vadina biseksualia – ją vienodai traukia ir merginos, ir vaikinai.

Minesotoje gyvenanti Jyoti gimė Indijoje, Kalkutoje. Kai mergaitei buvo treji, ją įsivaikino amerikiečiai Sue ir Patrickas.

Patrickas yra transseksualas – asmuo, kuris jaučiasi esantis priešingos lyties negu jo biologinė lytis ir nori pasikeisti savo lytį medicininiu būdu, kad galėtų visą gyvenimą nugyventi kaip priešingos lyties atstovai.

Dėl to įvaikinimo procesas užtruko ilgiau, negu įprasta. Tačiau po ilgų kelerius metus trukusių pastangų Jyoti ir jos jaunesnysis brolis Krishas tapo Sue ir Patricko šeimos nariais.

Sue tvirtina iš karto žinojusi, kokia yra Jyoti. Tačiau tai jos nė kiek negąsdino. Pora iš karto nusprendė leisti Jyoti pačiai pasirinkti, ar nori augti kaip mergaitė, ar berniukas.

Ir dabar, kai Jyoti ryžosi rekonstrukcinei lyties organų operacijai, tėvai visapusiškai remia dukterį ir neabejoja, kad tai jai padės rasti laimę ir meilę.

„Aš noriu šeimos. Noriu kitam vaikui suteikti tokias galimybes, kurias man suteikė mane įsivaikinę tėvai“, – „The Daily Mail“ sakė Jyoti, neabejojanti, kad ir jos istorija gali padėti ir dar nors keletui žmonių.

Su problema susiduriama ir Lietuvoje

Interseksualumas – lytinės diferenciacijos sutrikimas. Tačiau tai nereiškia, kad kūdikis serga ir yra nesveikas. Tiesiog jo moteriški ar vyriški išoriniai lyties organai yra nevisaverčiai.

Pavyzdžiui, kūdikis gali turėti vyro arba moters genitalijas arba abiejų mišinį. Tai reiškia, kad išoriniai lyties organai gali būti moteriški, o vidinės jų struktūros – vyriškos. Visi kiti kūdikio organai gali kuo puikiausiai funkcionuoti.

Kasmet pasaulį išvysta tūkstančiai vaikų, kurie turi abiejų lyčių bruožų. Lietuvoje kasmet gimsta iki dešimties interseksualių kūdikių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.