Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Vyrų ir moterų orgazmo skirtumai: ar įmanoma porai „baigti“ vienu metu?

Orgazmas – aukščiausias malonumo taškas ir bet kokių meilės žaidimų kulminacija. Orgazmą patiria tiek vyrai, tiek moterys, tačiau jį jaučia skirtingai ir pasiekia kiek kitais būdais. Skiriasi ir trukmė, per kiek laiko orgazmas pasiekiamas. Tad porai „baigti“ vienu metu – gana sudėtinga misija.

Orgazmą patiria tiek vyrai, tiek moterys, tačiau jį jaučia skirtingai ir pasiekia kiek kitais būdais.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Orgazmą patiria tiek vyrai, tiek moterys, tačiau jį jaučia skirtingai ir pasiekia kiek kitais būdais.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Toma Aleksėjūnaitė

2021-11-29 21:00

Kad geriau suprastumėte savo partnerį ar partnerę, pateikiame pagrindinius principus, kaip „veikia“ vyrų ir moterų orgazmas.

Moterų orgazmas

Kai moteris patiria orgazmą, ritmiškai susitraukinėja, įsitempia ir atsipalaiduoja jos dubens dugno raumenys, esantys aplink makštį ir išangę.

Kartais gimda taip pat susitraukia ir atsipalaiduoja. Visa tai suteikia intensyvų malonų pojūtį gaktos srityje. Kai kurios moterys tą jaučia visu kūnu. Tai gali priversti visą kūną trūkčioti.

Moterys gali patirti keletą orgazmų iš eilės, vieną netrukus po kito. Taip yra todėl, kad praėjus 10-15 sekundžių po patirto orgazmo klitoris grįžta į savo įprastą dydį. Tad jis vėl yra pasirengęs stimuliavimui. Vyrams po ejakuliacijos reikia ilgesnio laiko atsigauti.

Patikimiausias būdas moteriai patirti orgazmą – stimuliuoti klitorį, pavyzdžiui, masažuojant pirštu ar liežuviu, taip pat sekso žaislais. Daugumai moterų įprastos sueities (vaginalinio sekso) nepakanka, kad jos patirtų orgazmą. Taip yra todėl, kad makštis yra palyginti nejautri, o klitorio varpa, įeidama ir išeidama iš makšties, paprastai nelabai stimuliuoja. Taip pat kai kurios moterys stimuliuojant G tašką gali patirti moterišką ejakuliaciją – „skvirtingą“.

Kai kurios moterys patiria vadinamąjį G taško orgazmą. Tai yra monetos dydžio sritis ant priekinės makšties sienelės maždaug 5 cm gylyje. Daliai moterų ši sritis nesukelia jokių ypatingų pojūčių, bet kai kurioms ji yra ypatingai jautri. Ji gali būti stimuliuojama pirštais, sekso žaislais ir kai kuriomis vaginalinio sekso pozomis.

Iš esmės visas moters kūnas gali suteikti jai malonumą. Bet kai kurios sritys yra ypač jautrios prisilietimams. Moterims tai visų pirma vulva, makštis ir, žinoma, klitoris. Tačiau labai jautrus būna ir kaklas, rankos, krūtys ir sėdmenys.

Krūtys, ypač speneliai, yra jautrūs prisilietimams ir susijaudinus gali sukietėti bet padidėti. Areolė – sritis, supanti spenelį, – išsipučia ir patamsėja, odoje atsiranda gumbeliai. Daugeliui moterų patinka, kai mylintis yra liečiamos jų krūtys ir speneliai. Partneris gali naudoti pirštus, lūpas, liežuvį ir net dantis. Liečiant spenelius, neretai pojūčiai jaučiami makštyje, ji sudrėksta. Ypač malonu, kai krūtys ir vulva liečiama tuo pat metu.

Vyrų orgazmas

Vyrų orgazmo mechanizmas kiek kitoks, nei moterų. Vyrui lytiškai susijaudinus, jo varpa sustandėja ir pakyla. Kai jis patiria orgazmą, raumenys susitraukia ir įvyksta ejakuliacija – iš varpos išteka gelsvai baltas skystis. Daugelis vyrų atranda orgazmą patys, kai pradeda masturbuotis.

Kai vyras patiria orgazmą sueities metu, paprastai jis liaujasi judėti pirmyn-atgal. Tuo metu judėti paprastai būna pernelyg jautru. Po orgazmo jo varpos galvutė paprastai būna labai jautri. Ją palietus gali būti labai nemalonu. Tuo tarpu moterims dažnai patinka, kai judesiai šiek tiek tęsiasi ir po orgazmo.

Jautriausios vyrų erogeninės zonos, be abejo, yra varpa ir sėklidės, ypač – varpos galvutė. Bet taip pat jautrus yra kaklas, rankos, krūtinė ir sėdmenys.

Vyras gali patirti erekciją pačiais netikėčiausiais momentais, ir čia nėra nieko gėdinga. Ir tai nereiškia, kad čia ir dabar atėjo metas seksui.

Kaip patirti orgazmą kartu

Kartais sueities metu vyrai patiria orgazmą pernelyg greitai. Tai gali erzinti, partnerė gali likti nusivylusi ir nepatenkinta, ir abu gali jaustis, kad viskas baigėsi per greit.

Štai keletas patarimų, kaip vyrui atitolinti orgazmą:

  • padarykite trumpą pertrauką;
  • nukreipkite dėmesį į kitas savo kūno dalis;
  • pagalvokite apie ką nors kitą, nei seksą;
  • trumpam ištraukite varpą iš makšties;
  • pirštais suspauskite varpą prie jos pagrindo;
  • naudokite varpai skirtus žiedus, kurių paskirtis – atitolinti ejakuliaciją ir prailginti erekciją. 

Atminkite, kad vyrams įprasta pasiekti orgazmą kur kas greičiau, nei moterims, tad jeigu vyras „baigia“ pirmiau nei moteris, tai yra visiškai normalu.

Tačiau pora gali vienas kitam padėti pernelyg neatsilikti vienam nuo kito:

  • Skirkite laiko pasiruošimui meilės žaidimams. Paklauskite partnerės, kas jai patinka.
  • Leiskite partnerei atsipalaiduoti ir glamonėkite ją, jai jūsų neliečiant. Parodykite jai, kad jus jaudina vaizdas, kaip ji mėgaujasi jūsų glamonėmis.

Jeigu pavyksta pasiekti orgazmą kartu – jums labai pasisekė. Bet nereikia nusiminti, jeigu nepavyksta – „baigti“ vienam po kito taip pat yra puiku, svarbiausia – mėgautis meilės žaidimais. Jeigu jau pasiekėte orgazmą, skirkite daugiau dėmesio savo antrajai pusei ir mėgaukitės matydami, kaip jis ar ji taip pat patiria orgazmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.