Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Kaip moteriai rasti tinkamą vyrą: tinkamas meilei – tik 1 iš 300

Norėdama rasti tinkamą partnerį moteris turi pabendrauti vidutiniškai su 300 vyrų. Taip teigia pažinčių svetainių ekspertai. Tai nereiškia, kad tiek kartų ji turi su nepažįstamaisiais flirtuoti prie vyno taurės. Gali būti ir susitikimai trumpai pasikalbėti arba informacijos apie draugystę siūlantį vyrą rinkimas virtualioje erdvėje.

 Pora.<br> 123rf nuotr.
 Pora.<br> 123rf nuotr.
 Pora.<br> 123rf nuotr.
 Pora.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Specialiai „Savaitgaliui“, Lenkija

Jan 17, 2022, 5:43 PM

Specialistai, žinoma, nesiūlo moterims susipažinti su tokia gausybe vyriškių, tačiau visi sutaria, kad partnerio ieškančios moterys turi būti kantrios.

Dvi geriausiomis Lenkijoje laikomos internetinių pažinčių programėlės „Tinder“ analitikės neseniai išleido savo pamąstymų knygas, kuriose pasidalijo patarimais.

Sociologijos mokslų daktarė Kamila Kasprzak-Wachniew, analizuodama „Tinder“, net pati susipažino su savo būsimu vyru ir jau susilaukė vaikų.

Moteris neneigia – pažinčių programėlė primena didžiulį prekybos centrą, kuriame galima rasti ilgalaikį partnerį, tačiau reikia laikytis tam tikrų taisyklių.

Jas mokslininkė išdėstė knygoje „Virtualūs meilės santykiai. Gyvenimo partnerio paieškos pažinčių tinklalapiuose“. Patarimais, kokių klaidų negalima daryti, sociologė dalijasi ir savo tinklalapyje „Moksliškai emociškai“. Mokamas konsultacijas mokslininkė teikia nuotoliniu būdu.

Žurnalistė Sylwia Borowska septynerius metus užsitęsusias partnerio paieškas aprašė knygoje „Kaip naudotis „Tinder“ ir neišprotėti. Subjektyvi naudojimosi instrukcija ieškantiems įspūdžių ir meilės“.

Žurnalistė paskyrą „Tinder“ programėlėje susikūrė praėjus keleriems metams po skyrybų su vyru. Moteris esą pagalvojo, kad užsiimdama su dviem vaikais ir išeidama tik į darbą susipažinti su vyriškiu neturi šansų.

S.Borowska neslepia, kad pažinčių programėlė iš pradžių sukėlė šoką, nes ji privalėjo išsiaiškinti sutrumpinimų reikšmes. Tarptautiniais sutrumpinimais vyrai dažnai žymi ne tik savo seksualinius polinkius, bet ir skirsto moteris į grupes.

Iš pradžių vyriškiai ją esą priskyrė prie MILF, o vėliau prie „cougar“ pogrupio. Tai reiškė, kad pradžioje ji buvo laikoma „gerai išsilaikiusia mamyte meilės žaidimams“, o vėliau „karšta moteriške per keturiasdešimt metų“.

Kita vertus, internetinės pažintys S.Borowskai padėjo vėl pasijusti geidžiama moterimi, išgyventi audringus trumpus romanus ir susirasti du ilgalaikius partnerius.

Po septynerių metų moteris panaikino šią savo paskyrą esą supratusi, kad ją dominantys vyrai neturi laiko žaisti su „Tinder“ programėle ir jų čia nerasi.

S.Borowską pribloškė tai, kad net 40 procentų „Tinder“ vartotojų turi nuolatinį partnerį, bet ieško kitų pažinčių.

Vyrai to esą dažnai net neslepia – pareiškia, kad turi žmoną, bet ieško draugės prasiblaškyti.

S.Borowskai sunku buvo susitaikyti su tuo, kad nepažįstami vyrai vos užmezgus pokalbį ima siųsti savo lyties organo arba turimos mašinos nuotraukas.

„Per ilgą laiką pažinčių svetainėms tampi abejingas, kaip pavargsti prekybos centre nuo prekių gausos“, – pareiškė S.Borowska.

Abiejų knygų autorės pasidalijo savo patarimais, kokių klaidų moterys neturėtų daryti pildydamos paskyrą pažinčių programėlėse ar tinklalapiuose.

Ekspertės klaidingu vadina dalies merginų ir moterų norą akcentuoti pomėgį keliauti įdedant nuorodą į „Instagram“ paskyrą, kur puikuojasi daugybė išvykų nuotraukų.

Dalį vyrų tokia paskyra atbaido, nes jie mano neturį nei laiko, nei pinigų kartu su moterimi keliauti ir pildyti visus jos norus.

Netinkamu buvo įvardytas ir toks įrašas paskyroje: „Nieko neieškau, nes jau turiu savo princą – šešiametį sūnų.“ Tai dalį galimų partnerių atbaido, nes jie pamano, kad moteris ieško patarnautojo princui ir jo mamai arba vien neįpareigojančio sekso.

Antsvorio turinčios moterys dažnai deda nuotraukas iš jaunystės arba svetimas, o neretai ir turimo katino ar šuns. Tokia strategija yra nevykusi, nes vyrai nori matyti dabartinę moters nuotrauką, o antsvoris ne visus atbaido.

Nevykusiu vadinamas ir karingas moterų prisistatymas, nes jis esą gali sukelti trumpalaikį vyrų susidomėjimą, naujų pojūčių išbandymą.

Psichoanalitikas Wojciechas Kruczynskis pastebėjo, kad iš konservatyvių religingų šeimų kilusios merginos dažnai kompleksuoja rodyti savo kūną.

Jos mano, kad demonstruoti galima tik idealias kūno formas, o jų tokios nėra.

Dėl tokios baimės dalis moterų net sekso metu įtempia pilvo ir kojų raumenis, kad atrodytų gražesnės, bet dėl to nebegali patirti orgazmo.

W.Kruczynskis pritarė garsiam internetinių pažinčių tinklalapių ekspertui iš Vokietijos psichoterapeutui Wolfgangui Krugeriui, kuris įsitikinęs, kad visos moterys surastų partnerį, jeigu ištvermingai jo ieškotų.

„Kad ir kokia būtų moteris – aukšta ar žema, graži ar nelabai, jauna ar vyresnė, ji visada suras partnerį, jeigu nusiteiks ieškoti aktyviai, ilgai ir nepraras humoro jausmo“, – teigė W.Kruczynskis.

Labiausiai specialistus stebina tai, kad neretai vienišos lieka energingos, gražios ir turinčios gerai mokamą darbą moterys.

W.Krugerio manymu, stiprios moterys kelia nepasitikėjimą vyrams, nes jie bijo, kad neatitiks aukštų reikalavimų ir bus atstumti.

Terapeutas patarė tokioms moterims bent jau sekso metu nesiimti iniciatyvos, o leisti tai padaryti vyrui.

Stiprios moterys neturi prarasti vilties, nes sociologinėse vyrų apklausose jie pripažįsta, kad šeimoje daugiau sprendimų tenka priimti moterims ir todėl joms priklauso didesnė sprendimų galia.

Vyras susitaikys su tuo, kad jo partnerė yra vadovaujanti, jei ji jo nesistengs užgožti ir rodys pagarbą.

„Didžiausia moterų bėda yra ne tai, kad jos pasidarė reiklesnės vyrams, bet tai, kad per greitai nusivilia jais ir liaujasi ieškoti partnerio. Dalis tokių moterų tada susideda su vedusiais vyrais, nors ir žino, kad tai neišgelbės nuo vienatvės“, – sakė W.Krugeris.

Nebeieškant partnerio prastėja ir moters įgūdžiai užmegzti pažintis. Partnerio nerandančios moterys neretai psichoterapeutams prisipažįsta nesijaučiančios pakankamai gražios, geros ir protingos.

„Rasti vyrą moterims trukdo ne tai, kad jos yra savarankiškos, bet tai, kad trūksta pasitikėjimo“, – padarė išvadą vokiečių psichoterapeutas W.Krugeris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.