Dėl milžiniškų krūtų moteris patiria baisias problemas: papasakojo, ką tenka ištverti

21 m. britė Carly Smart trokšta susimažinti savo 80O dydžio krūtinę, tačiau Jungtinės Karalystės Nacionalinei sveikatos apsaugos tarnybai atmetus prašymą kompensuoti šią procedūrą dėl per didelio moters kūno masės indekso (KMI), lėšas brangiai operacijai ji turi rinkti pati, rašo mirror.co.uk.

 Bare dirbanti padavėja C.Smart teigia, kad savo krūtine ji yra išvertusi ne vieną gėrimą, o netyčia prisilietusi prie įkaitusio virdulio ji smarkiai nusidegino savo spenelį.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Bare dirbanti padavėja C.Smart teigia, kad savo krūtine ji yra išvertusi ne vieną gėrimą, o netyčia prisilietusi prie įkaitusio virdulio ji smarkiai nusidegino savo spenelį.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2022, 7:39 PM

Bare dirbanti padavėja C.Smart teigia, kad savo krūtine ji yra išvertusi ne vieną gėrimą, o netyčia prisilietusi prie įkaitusio virdulio ji smarkiai nusidegino savo spenelį.

Tai tik pora nemalonių nutikimų, kuriuos moteris patyrė dėl savo krūtų, sveriančių beveik 10 kilogramų.

Ji taip pat susiduria su daugybe sveikatos problemų, tokių kaip nugaros skausmas ir bėrimai, dėl kurių moters oda paraudonuoja ir pradeda „dvokti pūvančia mėsa“.

Buvo atsisakyta moteriai kompensuoti krūtų mažinimo operaciją, kadangi jos KMI yra didesnis nei 25. Taigi, kad surinktų procedūrai reikalingą sumą, Carly turėjo susikurti puslapį „GoFundMe“ platformoje.

Besiruošianti tekėti britė pasakoja, kad milžiniška krūtinė jos darbovietėje jau spėjo tapti „nuolatiniu juokeliu“ – su ja mergina dažnai užkliudo ir išverčia gėrimus, o pasilenkusi yra jos „dusinama“.

Anglijos Velingburo mieste gyvenanti Carly prisimena: „Aš net nesupratau, kad mano krūtis liečiasi prie virdulio. Nedaug trūko, kad būčiau visiškai nusideginusi savo spenelį. Aš geras 20 sekundžių net nesupratau, kad priglaudžiau ją prie virdulio, ir tik pamačiusi pagalvojau: „O varge, na štai.

Kai darbe nešioju padėklą, turiu jį laikyti šiek tiek aukščiau, nes su savo krūtimis esu išvertusi daugybę stiklinių.

Vienu metu dirbau padavėja restorane, kuriame turėjome dėvėti uniformas. Jos nebuvo pritaikytos moterų kūnams, todėl man visiškai netiko. Galiausiai turėjau dėvėti 2–3XL dydžio vyriškus marškinius. Kartą, matant gal kokiems penkiems lankytojams, išplyšo visos jų sagos. Dar niekada nejaučiau tiek gėdos.

Kai dirbdama bare pasilenkiu paimti ko nors iš apačios, aš, tiesiogine ta žodžio prasme, veidu atsitrenkiu į savo krūtis. Bandydama ką nors pakelti, aš esu dusinama savo krūtų.

Yra labai sunku apie tai kalbėti rimtai, nes jeigu aš nebandau pajuokauti, pradedu verkti.

Darbe dažnai iš jų juokiuosi, nes suprantu, kad jos trukdo. Jeigu žmonės netyčia jas paliečia, jie puola atsiprašinėti: „O varge, aš labai atsiprašau.“ O aš jiems tiesiog atsakau: „Nesijaudinkit, jos nuolat kliudo. Labiau tikėtina, kad jos palietė jus“, – pasakojo moteris.

Augo ir augo

Carly atskleidė, kad jos krūtys buvo didelės jau nuo ankstyvos paauglystės, tačiau sulaukus 17 m. jos ir „toliau augo ir augo“. Pasak merginos, jai kas savaitę reikėjo vis didesnės liemenėlės, kol galiausiai jos krūtys svėrė apie 10 kilogramų.

Tuomet ji pirmą kartą kreipėsi į medikus, norėdama gauti krūtų mažinimo operaciją.

Carly sakė: „Aš nuėjau pas gydytoją, viską jai paaiškinau, tačiau sulaukiau bjauraus atsako. Ji atsisuko į mane ir pasakė: „Galbūt reiktų padidinti jūsų antidepresantų dozę, kad jūs mažiau apie tai galvotumėte“. Atsakiau: „Ką? Jūs padidinsite mano antidepresantų dozę, kad mažiau galvočiau apie savo krūtis?“ Tai buvo patys kvailiausi žodžiai, kokius kada nors esu girdėjusi. Būtent tada suvokiau, kad nesulauksiu jokios pagalbos.

Viena iš priežasčių buvo mano KMI. Aš paaiškinau, kad mano krūtinė yra sunki, ir paklausiau, kodėl jos svoris buvo įtrauktas į mano KMI. Man buvo pasakyta, kad taip tiesiog yra, ir jie negali keisti nustatytos tvarkos.

Kitas dalykas buvo tai, kad ši operacija yra labai brangi, taigi mažai tikėtina, kad aš ją būčiau gavusi, o ligoninė, esą, negali sau to leisti. Man tik buvo sakoma „numesk svorio, numesk svorio, numesk svorio.“

Ypač nemalonus buvo apsilankymas pas vieną chirurgą, kuris pažiūrėjęs į mane pasakė: „Jūsų kūno masės indeksas yra labai didelis, todėl jūsų nepriims nei Nacionalinė sveikatos apsaugos tarnyba, nei aš.“ Iš esmės, jis tiesiog atsisuko į mane ir pasakė: „Oi, jūs nutukusi.“

Jis nori, kad aš numesčiau labai daug svorio. Dabartinis mano KMI yra 32, o jis nori, kad sumažinčiau jį iki 25, kuris paprastai reiškia normalų svorį. Tačiau jeigu aš tiek sulieknėčiau turėdama savo krūtis, mano stuburas tiesiog sulūžtų. Nemanau, kad mano kūnas tai ištvertų, man jau dabar sunku.“

Jaučia skausmą

Carly teigia, kad paauglystėje ji kovojo su valgymo sutrikimu, todėl nuo to laiko ji nėra bandžiusi numesti svorio. Pasak moters, nuo bandymo sulieknėti iki neapykantos savo kūnui ją skiria vos vienas žingsnis.

„Nors man tik 21-eri, jaučiuosi praradusi didelę dalį savo jaunystės, nes negaliu judėti taip, kaip gali kiti žmonės, ir tai paveikia mano kasdienybę, – pripažįsta Carly. – Aš jaučiu ir fizinį skausmą.

Po mano krūtimis susidaro bjaurūs ir skausmingi bėrimai, oda tampa ryškiai raudona. Kartais šios skausmingos vietos pradeda niežėti. Tai galiu paaiškinti tik taip: įsivaizduokite, jeigu po jūsų krūtimis atsirastų vėjaraupiai. Tai šlykštu, tos vietos dvokia pūvančia mėsa.

Jaučiuosi taip, lyg jos būtų prikabintos prie mano kūno. Ir tai vargina, nes aš negaliu jų kontroliuoti. Geriausias būdas tai padaryti yra dėvėti liemenėlę, tačiau tai irgi kelia skausmą.

Namuose liemenėlę stengiuosi dėvėti kuo rečiau, tačiau vos ją nusiimu, atrodo, kad mano krūtys yra plėšiamos nuo mano kūno – jos labai sunkios. Kartais nugaros skausmas būna nepakeliamas.

Kai grįždavau namo iš mokyklos, tiesiog atsiguldavau ant grindų ir verkdavau. Atrodydavo, kad mano nugara bet kurią sekundę lūš lyg koks degtukas. Tai buvo siaubinga“, – dalinosi moteris.

Vaikinas palaiko

Dėl savo krūtinės apimties Carly dėvi XL–XXL dydžių drabužius, kurie jai dažnai būna arba per siauri, arba per dideli, o vilkėdama laisvesnio kirpimo marškinėlius ji jaučiasi atrodanti „kaip palapinė“.

Karli atviravo: „Atrodo, kad negaliu valdyti savo kūno. Nesijaučiu, kad būčiau vienas asmuo, jaučiuosi taip, lyg visur turiu nešioti šiuos du gumbus. Tai labai keistas jausmas. Man sunku.

Man sunku, nes, priklausomai nuo to, ką dėviu, kinta ir mano išvaizda. Turėčiau visai kitokį kūno tipą, jeigu galėčiau dėvėti kitokius rūbus. Tai siaubinga. Kartais, nesvarbu ką bevilkėčiau, aš vis tiek jaučiuosi nepatogiai. Bet žinoma, aš turiu kažką apsirengti – aš nenoriu būti nuoga. Aš tiesiog nebenoriu gyventi savo kūne.

Mano antroji pusė mane labai palaiko. Žinoma, jis myli mane tokią, kokia aš esu, ir jam patinka mano kūnas. Bet jis pastebi sunkumus, su kuriais susiduriu.

Pamenu, buvo labai sunki diena. Jis staiga išėjo iš namų, o po kurio laiko grįžęs pasakė: „Aš atidariau taupomąją sąskaitą krūtų mažinimo operacijai ir mes tai padarysime“. Aš pravirkau.“

Carly pasakojo, kad ji turi vos kelias liemenėles, kadangi jos gali kainuoti net iki 60 eurų. O kai prie moters nori atsigulti jos šuo, jis dažnai užmina ant jos krūtų, kurios, atrodo, nuolat trukdo.

Renka lėšas operacijai

Siekdama surinkti operacijai reikalingas lėšas, moteris pradėjo gaminti ir pardavinėti savo papuošalus. Ji tikisi, kad procedūros metu jos krūtys bus sumažintos iki patogesnio E kaušelio dydžio.

Carly teigė: „Labai norėčiau, kad operacija būtų atlikta dar iki mano vestuvių, tačiau suprantu, kad tai neįmanoma, ir tai mane labai liūdina. Juk būtent todėl ir pradėjome taupyti – aš negalėjau galvoti apie nieką kitą, nepakenčiau net minties apie tai, kad iki altoriaus turėsiu eiti su savo krūtine. Dabar suprantu, kad neturiu jokio kito pasirinkimo.

Iš pradžių nenorėjau kurti „GoFundMe“ puslapio, nes tai savotiška labdara. Jaučiausi blogai, nes visi man sakė, kad tai kosmetinė procedūra. Žinoma, situacija yra visiškai kitokia, tačiau aš jaučiau kaltę prašydama žmonių duoti man pinigų, kad galėčiau išsioperuoti savo krūtis.

Galiausiai sau pasakiau: „Aš sukūriau šiuos auskarus, pasidalinau savo istorija, todėl būsiu visiškai atvira“, – ir į savo „Instagram“ paskyrą įkėliau vaizdo įrašą. Pamačiusi, kiek žmonių pradėjo man rašyti žinutes, supratau, kad žmonės iš tikrųjų nori man padėti. Ir nors nemėgstu prašyti pinigų, man to labai reikia.“

Rugpjūčio mėnesį savo vestuves planuojanti Kerli dabar renka lėšas, reikalingas 1500 svarų (apie 1800 eurų) užstatui, kuris užtikrins, kad moteriai bus atlikta 7000 svarų (apie 8400 eurų) kainuojanti procedūra.

Politika bendra visiems

Paklausus apie šią situaciją, Nacionalinės sveikatos apsaugos tarnybos atstovai Nortamptonšyre teigė: „Mes negalime komentuoti individualių atvejų, tačiau pacientai, siekiantys gauti krūtų mažinimo operacijos kompensaciją, turi atitikti mūsų krūtų rekonstrukcijos politikoje nustatytus kriterijus, kurių laikosi visos Nortamptonšyro srities ligoninės.

Ši politika yra viena iš daugybės taisyklių, kurios buvo priimtos siekiant kuo geriau panaudoti Nacionalinės sveikatos apsaugos tarnybos lėšas ir užtikrinti efektyvų mūsų ribotų išteklių valdymą, kartu efektyviai pasirūpinant vietos gyventojais.

Siekiant didžiausios naudos, mes dažnai priimame sunkius sprendimus dėl to, kam turėtume skirti savo išteklius, o mūsų politikoje nustatyti kriterijai, kurie turi būti įvykdyti prieš paskiriant procedūrą ar gydymą, užtikrina sąžiningumą ir skaidrumą.“

Paremti Carly galima čia: https://www.gofundme.com/f/carlys-breast-reduction-dream

Parengė Karolina Kildaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.