Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Vyrui nesiseka patenkinti žmonos: ilgesnis lytinis aktas padės ne visada

Su intymiu gyvenimu susiję klausimai rūpi ir jauniems, ir vyresniems. Vienus vargina atsitiktinė, nepageidaujama erekcija, kitus – per greita ejakuliacija.

 Intymaus gyvenimo problemos.<br> 123rf nuotr.
 Intymaus gyvenimo problemos.<br> 123rf nuotr.
Klinikos „Urologas Panevėžyje“ gydytojas urologas, seksologas Andrius Preidis.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Klinikos „Urologas Panevėžyje“ gydytojas urologas, seksologas Andrius Preidis.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 21, 2022, 6:20 PM

Klinikos „Urologas Panevėžyje“ gydytojas urologas, seksologas Andrius Preidis atsakė į lrytas.lt skaitytojų klausimus.

„Kodėl varpa pasistoja dažnai?“ – klausia Paulius.

„Dažniausiai vyrams erekcijos pasireiškia dėl seksualinės stimuliacijos. Erekcijos gali būti: refleksogeninės – dėl lietiminės stimuliacijos, psichogeninės – dėl seksualinių minčių ar fantazijų ir naktinės – vykstančios nakties metu miegant.

Atsitiktinės ar nepageidaujamos erekcijos dažnesnės jaunesniame amžiuje, bet tai nėra būklė, rodanti kažkokį sutrikimą. Dažnesnės erekcijos kaip tik rodo, kad vyro seksualinė funkcija yra puiki, nors tai gali jį versti jaustis nepatogiai ar net gėdingai.

Priemonių padedančių išvengti atsitiktinių erekcijų nėra. Jei ji įvyko, reikėtų kuo greičiau nukreipti seksualines mintis kažkur kitur, pasistengti prasiblaškyti (pvz., išspręsti kryžiažodį), pabandyti pakeisti padėtį (pvz., atsisėsti), įkišant rankas į kelnių kišenes, pabandyti pakeisti varpos padėtį, kad ji nebūtų taip matoma, ar prisidengti (švarku, knyga)“, – paaiškino seksologas A.Preidis.

„Man 32 metai, sekso metu ištveriu labai trumpai, tik keletą minučių ir nepatenkinu savo žmonos. Kas man galėtų pagelbėti?“ – klausia Tomas.

„Sveiki, man 37 metai ir mane vargina per ankstyvas akto baigimas. Aš ejakuliuoju po dviejų minučių. Kokie vaistai man galėtų padėti?“ – klausia Povilas.

„Pirmiausia rekomenduoju pasikalbėti su partnere ir išsiaiškinti, ar tikrai jos nepatenkinate, ar tik jums taip atrodo, kad aktas trunka per trumpai ir partnerė nepasitenkina. Svarbu Išsiaiškinti, kas jaudina Jūsų partnerę. Gal ir ilgesnis lytinis aktas nepatenkins partnerės. Galbūt reikia pasitelkti ilgesnes glamones, pridėti oralinius santykius ar stimuliaciją pirštais.

Esant trumpam lytiniam aktui rekomenduojame naudoti storesnius prezervatyvus su lokaliais anestetikais, atsirinkti mažiau vyrą stimuliuojančias pozas, jei išeina – mylėtis kelis kartus iš eilės. Kai kuriems vyrams padeda masturbacija likus valandai iki lytinio akto.

Sunkiais atvejais prireikia medikamentinio gydymo. Vienintelis legalias indikacijas turintis vaistas yra Dapoxetinas, tačiau kartais naudojami ir kiti antidepresantai. Daliai vyrų prailginti laiką iki ejakuliacijos padeda ir erekciją gerinantys medikamentai“, – atsakė seksologas A.Preidis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.