Balsavimas: išrinkite labiausiai Jums patikusią maisto inovaciją!

Prasideda trečiosios laidos „INOprogresas“ balsavimas išrenkant įdomiausią maisto inovaciją! Kai susijungia naujausios technologijos ir maisto pramonė, Lietuvoje gimsta unikalūs produktai, galintys palengvinti šiuolaikiniu gyvenimo ritmu judančio žmogaus kasdienybę.

Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 2, 2017, 10:02 AM, atnaujinta Nov 7, 2017, 11:11 AM

Žiūrovų balsų pagalba bus išrinkta viena iš trijų laidos metu pristatytų maisto inovacijų, toliau galėsiančių rungtis finalinėje kovoje.

Kviečiame balsuoti už labiausiai patikusią trečiosios laidos inovaciją.

Balsavimas vyks visą savaitę – nuo spalio 2 d. iki 6 d.

Prisiminkime trečiosios laidos inovacijas:

Vaisių, uogų ir daržovių tyrės džiovinti skanėstai.

Lietuvoje užauginti skanėstai, sukurti bendradarbiaujant su vietiniais mokslininkais. Skanėstai puikiai tinka visiems, siekiantiems smaližiauti kokybiškiau, sportuojantiems ir aktyviai dirbantiems, taip pat – žmonėms, netoleruojantiems glitimo, ir veganams. Tai – itin patrauklaus dizaino ir skonio produktas bei energijos šaltinis.

Sausas medus.

Jo pagaminimui naudojamas ekonomiškai praktiškiausias džiovinimo būdas, kurio metu produktas atomizuojamas iki mikrodalelių ir iš jo išgarinama drėgmė. Purkštuvinis džiovinimas – beveik tobulas metodas. Dėl unikalios technologijos, priešingai nei džiovinant įprastai, medus išlaiko vertingąsias savybes ir tampa dar patogesnis maisto produktų ir kitų gaminių, kurių sudėtyje yra medaus, gamyboje. Sausas medus ypatingai aktualus pramonei, kurioje dėl lipnumo, kristalizavimosi ir klampumo originalaus pavidalo medus apsunkina gamybos procesus.

Įvairių uogų, daržovių ir sėklų milteliai.

Tai – natūralūs augaliniais vitaminais ir mineralais prisotinti funkciniai maisto produktai. Kanapių, šaltalankių, burokėlių, morkų, burnočių, serbentų ir topinambų milteliai, kurie gaminami išsaugant juose sukauptus vitaminus ir mikroelementus. Šios maisto inovacijos taip pat leido sukurti itin greitai paruošiamų pusryčių, priešpiečių, pietų ir desertų sprendimus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.