Liutauras Čeprackas žino sėkmės formulę

Greitas pokyčių tempas ir įtemptas gyvenimo ritmas verčia mus atkreipti dėmesį į tai, ką valgome, ir į tai, koks mūsų vartojamų produktų saugumas bei kokybė. Tačiau pasitikėjimas maisto gamintojais nepašalina naujovių poreikio.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2017, 11:33 AM

Netgi priešingai – tai mus ir maisto pramonės atstovus skatina pažvelgti į praeitį kaip į patikimą įkvėpimo šaltinį. Kitokia, inovatyvesne forma pateiktas maistas su autentiškais istoriniais ryšiais nepaprastai svarbus modernaus, bet tuo pačiu ir chaotiško pasaulio gyventojams.

Apie lietuvių sukurtas maisto inovacijas ir maistą kitaip savo įžvalgomis dalinasi trečiosios „INOprogreso“ laidos svečias, gerai žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.

– Ar virtuvėje dažnai pasitelkiate maisto inovacijas?

– Be abejo, taip. Technologine prasme šiandien virtuvėje turime dalykų, apie kuriuos prieš 10 metų niekas net negalvojo ir neįsivaizdavo. Tačiau tradicinis maistas turi savito žavesio, kurio neketinu atsisakyti ir ateityje.

– Kokia jūsų nuomonė apie inovatyvius „INOprogreso“ laidoje pristatytus maisto produktus?

– Visos laidoje rodytos maisto inovacijos aktualios tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje. Galime pasidžiaugti, kad lietuvių sukurtas sausas medus ne tik išlaiko vertingąsias savybes, bet ir yra kur kas patogesnis pramoninei produktų, kuriuose yra medaus, gamybai. Jis mažina ir dozavimo problemas, ir transportavimo kaštus, todėl tikėtina, kad šis „INOprogrese“ pristatytas sprendimas neapsiribos tik Lietuvos rinka.

Be visų naudingų savybių džiovinti vaisių, uogų ir daržovių tyrės skanėstai taupo vietą. Jie aktualūs visur skubančiam, bet savo sveikata besirūpinančiam žmogui. Puiki idėja būtų gaminti ir valgomas originalias, įdomios formos dovanas, pvz., piniginę, kurią gali iškart suvalgyti (Juokiasi.).

Kalbant apie uogų, daržovių ir sėklų miltelius, tai – funkcinis maistas; pati mintis tikrai puiki. Kadangi džiovinimas vyksta neaukštoje temperatūroje, nesunyksta ir visos naudingosios medžiagos. Be to, šis produktas atitinka ir žaliavalgių mitybos principus.

– Ką manote apie patį „INOprogresą“?

– Tai – išties inovatyvi ir progresyvi laida. Džiugu stebėti jaunus, kūrybingus ir savimi pasitikinčius žmones. Technologijos neatsiejamos nuo šiandieninio mūsų gyvenimo ritmo, o norėdami tobulėti, tapti geriausiais turime domėtis inovacijomis ir nuo jų neatsilikti. Nauji išradimai gali pasitarnauti kiekvienoje srityje, įskaitant ir maisto ruošimą.

Siekiant kokybiškai ir greitai aptarnauti kuo didesnį žmonių skaičių pravartu naudotis išmania įranga. Dėl šios priežasties „INOprogresas“ universalus. Kiekvienas šios laidos žiūrovas gali atrasti kažką naujo ir pritaikyti tai kasdienėje savo veikloje.

– Jūsų palinkėjimas lietuvių inovatoriams.

– Visiems Lietuvos inovatoriams norėčiau palinkėti tikėti savimi, niekada nepasiduoti ir siekti savo užsibrėžtų tikslų. Labai svarbu, kad kiekvienas kuo anksčiau atrastų savo kelią, o tam, kad jis atsipirktų, reikia didelio įdirbio. Kiek pastangų žmogus įdės, tiek ir turės. Juk niekas neateina veltui – reikia kryptingai ir tikslingai siekti savo tikslų.

Pvz., kiekvienas mano projektas, kurio aš ėmiausi, buvo nuodugniai išpuoselėtas. Kiekvienas mano gyvenime padarytas žingsnis buvo svarbus, o kiekviena nauja patirtis lėmė tai, kas esu dabar. Sėkmės formulė iš tiesų paprasta – privalai turėti viziją, idėją, koncepciją, istoriją ir legendą. Tik tada tau pasiseks. Daryti vien tam, kad būtų padaryta, yra visiškas laiko švaistymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.