Top 3 įdomiausios pasaulio inovacijos

Riba tarp genialaus išradimo ir visiško fiasko gana trapi, tačiau tenka pripažinti, kad idėjos negimsta be reikalo. Kasdienės problemos neretai tampa atspirties tašku, inspiruojančiu kurti ir ieškoti netradicinių sprendimų.

Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 8, 2017, 9:09 AM

Vienas išradimas, šiandien atrodantis menkai reikšmingas, po kelių metų gali tapti inovacija, kurią aptarinės viso pasaulio žiniasklaida ir visuomenė. Susipažinkite su keisčiausiais išradimais, kurie netolimoje ateityje gali tapti neatsiejama mūsų kasdienio gyvenimo dalimi.

1. Vaikiško vežimėlio ir motorolerio hibridas.

Neskubėkite teisti. Šis hibridas turi integruotą hidraulinę stabdžių sistemą, kad, atsižvelgus į aplinkybes, transporto priemonę būtų galima sulėtinti iki reikiamo greičio. Taip pat siekiant užtikrinti vaiko saugumą vežimėlyje integruoti saugos diržai. Pastarieji leidžia apsaugoti mažylį nuo staigaus stabdymo rizikos. Šio išradimo, skirto vaikams nuo 1,5 metų, greitis ribojamas iki 15 kilometrų per valandą; rekomenduojamas – 9,3 kilometrai per valandą.

2. Pėsčiomis varomas dviratis.

Ne vieną prajuokino ši inovacija. Juk daugelį metų nesikeitė esminis dviračio principas – rėmas bei 2 su grandine ir pedalais susieti ratai. Žinoma, naudojamos medžiagos, technologijos ir saugos priemonės patobulėjo. Tačiau kai kuriuos suglumino neseniai pasirodęs dviratis, varomas kojomis. Juk tai – sprendimas, didinantis, o ne mažinantis krūvį. Transporto priemonė reikalauja nemažai pastangų ir ištvermės, tačiau ieškantys iššūkių ir manantys, kad tradicinis dviratis – per daug lengvas pasirinkimas sportui, drąsiai gali išbandyti tik kojomis varomą dviratį.

3. Šlepetės su LED apšvietimu.

Kam? Jūsų saugumui. Ar dažnai tenka naudotis žibintuvėliu, integruotu Jūsų išmaniajame telefone, kai naktį ieškote kelio iki stiklinės vandens ar tiesiog šviesos jungiklio? Būtent šlepetės su LED apšvietimu gali praversti, kai tamsu nors durk į akį.

Neįprasti išradimai, tiesa? Belieka luktelti ir patiems pamatyti, ar jie atras savo nišą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?