„Startup Lithuania“ komandos vadovė Rimantė Ribačiauskaitė linki galvoti apie pirkėją

- Nuolat girdime apie startuolius. Kokia situacija Lietuvoje?

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-13 13:09, atnaujinta 2017-10-16 10:04

- Ji kasmet gerėja – tiek valstybės pagalbos, tiek pačios startuolių ekosistemos augimo ir pasiekimų prasme. Šie metai daug geresni nei praėjusieji. Žinoma, 2016-ieji nebuvo labai palankūs Lietuvos startuoliams, nes drauge sudėjus jie pritraukė tik kiek daugiau nei 5 milijonus eurų investicijų. Tačiau 2017 m. kitokie: net 3 startuoliai – „Oberlo“, „TrackDuck“ ir „Tvarkytojai.lt“ – buvo parduoti užsienio investuotojams. Tai – didelis pasiekimas, nes tai reiškia, kad didelės užsienio kompanijos mato potencialą lietuvių sukurtuose produktuose ir sudaro jiems sąlygas augti globaliai. Taip pat auga ir pritrauktų investicijų skaičius – šiemet startuoliai pritraukė jau daugiau nei 15 milijonų eurų investicijų. „Trafi“ ir „TransferGo“ – tarp didžiausias investicijas šiemet pritraukusių startuolių.

- Kokios kitos tendencijos?

- Kuriasi nauji rizikos kapitalo fondai – pradėjo veikti „Lietuvos energijos“ fondas „Contrarian Ventures“ ir Europos Sąjungos (ES) finansuojamas „Ko-investicinis fondas“, kuris padeda mažinti privačių investuotojų riziką kartu investuodamas į startuolius. Atsirado „Startup Visa“; jau maždaug 20 startuolių iš užsienio turi leidimus vykdyti veiklą Lietuvoje. Startuolių eksosistema tampa tarptautine, todėl sulaukiame vis daugiau dėmesio iš užsienio akseleratorių, investuotojų ir žiniasklaidos.

- Kokia jūsų nuomonė apie „INOprogreso“ laidoje pristatytas inovacijas?

- Lengvas išmanus dviračio parkavimas – geras sprendimas erdvę taupantiems žmonėms. Belieka tinkamai pozicionuoti vertės pasiūlymą, paskaičiuoti kainą ir tiksliai apsibrėžti tikslinę auditoriją.

Kalbant apie išmanųjį stalą, tai – puikus sprendimas šiuolaikiniam sveiką gyvenimo būdą propaguojančiam profesionalui. Manau, kad pirkti šiuos baldus gali šiuolaikinės socialiai atsakingos įmonės, nes tokie stalai gali tapti konkurenciniu pranašumu samdant darbuotojus.

Tuo tarpu tylusis vaisių ir daržovių trintuvas – labai geras sprendimas skubantiems šeimą turintiems žmonėms. Jis leis rytais mėgautis sveikais kokteiliais neprižadinant visos šeimos. Taip pat labai svarbu tinkamai pozicionuoti vertės pasiūlymą ir pasirinkti tikslinę auditoriją.

- Ką manote apie patį „INOprogresą“?

- Ši laida – labai geras komunikacijos kanalas, skirtas inovatyviems Lietuvoje kuriamiems sprendimams. Jų turime nemažai, bet apie juos visuomenė žino ne tiek ir daug.

- Jūsų patarimas ir palinkėjimas lietuvių inovatoriams.

- Prieš imantis kažką kurti patariu pirmiausiai apklausti potencialius pirkėjus ir įsiklausyti į jų pastabas. Linkiu nuolat galvoti apie pirkėją ir kaip pasiūlyti jam kuo daugiau vertės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.