Trys kūrybiškiausios 2017-ųjų inovacijos

 

Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 15, 2017, 9:04 AM, atnaujinta Oct 16, 2017, 9:44 AM

Visame pasaulyje sparčiai kuriamos naujos technologijos, skirtos pagerinti mūsų kasdienybę, ir išradimai, ateityje turėsiantys didelės reikšmės ekonomikai, politikai, medicinai bei kultūrai. Vieni jų jau įsiliejo į mūsų buitį; kitiems reikės dešimtmečio ar daugiau. Šiame top trejetuke aprašytos vienos naujausių ir įdomiausių inovacijų, sukurtų 2017 m.

Robotas-kulinaras 

Londono bendrovė sukūrė robotą, kuris visam laikui pakeis mūsų kasdienybę. Jei neturite laiko maisto gaminimui arba jei virtuvė Jums yra paprasčiausias pragaras, į pagalbą atskubės robotas-kulinaras. Jis moka daugiau nei 2000 įvairiausių receptų, turi net 129 jutiklius ir 20 variklių. Šis automatizuotas virtuvės šefas sugeba atkartoti tikslius žmogaus judesius ruošiant įvairiausius patiekalus, kurių mokėsi iš garsaus Anglijos kulinaro Timo Andersono.

„Dangiškasis baseinas“

Pietų Londone planuojama atidaryti pirmąjį pasaulyje 25 metrų gylio baseiną, jungiantį 2 pastatus. 35 metrų aukštyje statomas baseinas bus padengtas 20 centimetrų storio apsauginiu stiklu ir pasiūlys pasigrožėti išskirtine panorama. Kalbama, kad tai bus vienas įspūdingiausių lauko baseinų pasaulyje. Akivaizdu – statiniai, kurie dar neseniai atrodė neįmanomi, jau virsta realybe.

„Mokėk savo veidu“

Kinijoje pradėta naudotis veidų aptikimo sistema ne tik siekiant išvengti apgaulių ir sukčiavimo, bet ir atsiskaitant už paslaugas ar pirkinius. Naudodamiesi šiuo įrenginiu žmonės jau šiandien greitai ir paprastai gali atsiskaityti bankuose, parduotuvėse ar už transporto paslaugas. Tuo tarpu Kinijos valdžiai tai – puiki galimybė stebėti ir kontroliuoti nusikaltėlius. Įdomu, ar greitai šiuo pavyzdžiu paseks kitos šalys?

Ar jau išsirinkote, kuri technologija labiausiai patiko Jums? Laukiame Jūsų nuomonės komentarų skiltyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.