Trys įdomiausios IT inovacijos pasaulyje

Informacinės technologijos (IT) – pirmaujanti ir visame pasaulyje nuolat auganti pramonės sritis. Kiekvienais metais rinkai pasiūlomos vis naujos novatoriškos, revoliucinės idėjos ir paslaugos, kurios teikiamos įvairioms įmonėms ir mūsų namams.

Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 22, 2017, 8:59 AM

Kokių IT inovacijų laukiate netolimoje ateityje? Sudėtingas klausimas. Pristatome vienas įdomiausių informacinių technologijų inovacijų, sukurtų 2017-aisiais.

Inovatyvūs elektroniniai akiniai

Akiniai gali suteikti beveik akliems žmonėms galimybę atrasti pasaulį iš naujo bei grožėtis ryškiomis spalvomis be didelių pastangų. Dažnai žmonės su itin pažengusia akių degeneracija, kuomet paprasti akiniai jau nebegali padėti, tampa priklausomi nuo kitų bei nebeįstengia savimi pasirūpinti.

Tuo tarpu šio įrenginio inžinerinis pranašumas – didelė sparta bei raiška, užfiksuojant vaizdus į kuriuos vartotojas žiūri. Akiniai itin sustiprina matomą vaizdą ir rodo jį ant dviejų „OLED“ ekranų.

Šio įrenginio privalumas tas, kad vartotojai gali sureguliuoti įrenginį iki jiems norimos padėties, maksimaliai padidinant periferinį vaizdą. Tai užtikrina vartotojo pusiausvyrą ir apsaugo nuo pykinimo. Pats įrenginys yra lengvas, patogus ir tinkantis naudoti visą dieną.

Vartotojas šių akinių pagalba akimirksniu geba susikoncentruoti į trumpo nuotolio vaizdą (skaitant knygą ar tekstą išmaniajame telefone), į vidutinio nuotolio vaizdą (matant veidus ar žiūrint televizorių) ir į tolimą vaizdą. Produkto pagalba galima atlikti visus kasdienius ruošos darbus, išvysti artimus žmones, gyventi aktyviai, keliauti bei užsiimti anksčiau pamirštais pomėgiais.

Taip pat, šio įrenginio dėka studentai bei moksleiviai gali tiksliai matyti kas užrašyta ant lentos, lengvai skaityti iš knygų, planšečių ir kompiuterių. Tai puikus sprendimas ir darbo vietoje, kadangi suteikiama galimybė savarankiškai dirbti, dalyvauti pristatymuose bei vykti į komandiruotes.

Magiškasis Disney suoliukas

Walt Disney mokslininkų sukurta nauja inovacija leidžia žmonėms realiai bendrauti su animaciniais herojais net nenaudojant tokios papildomos įrangos kaip specialūs akiniai ar ausinės. Kaip veikia iliuzija? Suoliuke, ant kurio sėdi žmogus, įmontuoti jutikliai generuoja vibracijas, sinchronizuojamas su animaciniais veiksmais ekrane. Taip sukuriama iliuzija, kad animaciniai paveikslėliai visiškai realūs ir yra šalia.

Ši inovacija laidžia ne tik išgirsti ateinantį personažą, bet ir realiai pamatyti, kaip jis patenka į erdvę ar kaip jaučiasi šalia jūsų. Anksčiau naudojant specialius optinius įrenginius ar mobiliąsias technologijas taip pat buvo įmanoma į realų pasaulį perkelti animacinius elementus, tačiau tokią iliuziją galėjo matyti tik vienas vartotojas. Šiuo atveju magiškasis suoliukas leidžia didesnėms žmonių grupėms susiburti vienoje patalpoje ir kartu dalyvauti virtualioje realybėje.

Repuojantis kompiuteris

Vakarų Virdžinijoje mokyklos programavimo klubo varžybose dalyvavęs paauglys Robbie Barratas pats sukūrė dirbtinio intelekto programą, kuri repuoja kaip populiarus amerikiečių atlikėjas Kanye Westas. Septyniolikmetis teigė, kad dirbtinis intelektas užduotis gali atlikti geriau nei žmonės, o jo mokyklos programavimo klubo nariai paprašė, kad vaikinas tai įrodytų.

Naudodamas atvirąjį kodą ir 6000 K. Westo eilučių R. Barratas sugebėjo sukurti neuronų tinklą, kuris imituoja reperio balsą. Pasak „Quartz“, vaikinas sugebėjo per savaitę užbaigti projektą ir parodyti programą savo bendramoksliams. Užrašydamas didžiąją dalį kodo paauglys užtruko popietę. Dar kelių dienų prireikė optimizuoti rezultatus. Šiuo metu jo sukurta programa gali parašyti originalų repą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.