Balsavimas: išrinkite jums labiausiai patikusią IT inovaciją Lietuvoje!

Dėmesio: būtent jūsų balsas gali nulemti, kuri laidos metu pristatyta inovacija keliaus į finalą. Šeštosios laidos metu pristatėme jums 3 lietuvių sukurtus informacinių technologijų projektus. Nepraleiskite progos atiduoti savo balsą už labiausiai patikusią laidos komandą.

Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 23, 2017, 8:40 AM, atnaujinta Nov 7, 2017, 11:27 AM

Balsavimas vyks visą savaitę – nuo spalio 23 d. iki 27 d.

Prisiminkime šeštosios laidos inovacijas:

Naujos kartos alkotesteriai, kurių idėja gimė dar 2002-aisiais. Pastebėję, kad daugumos žmonių netenkina alkotesterių funkcionalumas, brangios eksploatacinės kasdieninės išlaidos ir mažas funkcionalumas, lietuviai pradėjo kurti naują kompiuterizuotą išmanųjį stacionarų alkotesterį.

Vietoje antgalių mūsiškiai pritaikė pieno kokteilio šiaudelius ir panaikino žmogiškąjį faktorių, o visas funkcines galimybes perkėlė į alkotesterį ir kompiuterį. 2009 m. šis alkotesteris buvo dar labiau patobulintas – į jį integruotas biometrinis piršto pėdsako nuskaitymas.

Dar vėliau į sistemą buvo įtaisyta ir video kamera, kuri testo metu atlieka testuojamojo bei jo aplinkos nuotrauką. Tai išsprendė galimybę falsifikuoti testą. Šiuo metu kuriamas dar naujesnis algoritmas su unikaliais papildomais patobulinimais, kuriais tikimasi testus atlikti be jokių antgalių. Kūrėjų teigimu, programinė įranga ir toliau bus atnaujinama bei tobulinama.

Rinkodaros kanalų analizės ir ataskaitų ruošimo platforma orientuota į reklamos agentūrų veiklą. Savo veiklos pradžioje lietuviai kūrė produktą, tinkantį visiems dirbantiems su socialiniais tinklais ar internetiniais puslapiais, tačiau pradėję pardavinėti pastebėjo, kad jų platforma patrauklesnė reklamos rinkos atstovams, kurie aptarnauja žmones ir jau turi surinkę visą auditoriją.

Šiuo metu produktas išbaigtas ir parduodamas rinkoje, tačiau intensyviai tebetobulinamas toliau. Netrukus lietuviška platforma leis pateikti rinkodaros kanalų veiklos ataskaitas net neskiriant laiko jų ruošimui. Jau šiandien vartotojai gali ne tik kurti ataskaitas, bet ir bendrauti su savo klientais. Manoma, kad netolimoje ateityje lietuviškas produktas pakeis daug neefektyvių įrankių, kurie naudojami rinkodaros kampanijose.

 

Elektroninė edukacijos platforma, nuo 10 iki 100 kartų daugiau moksleivių visoje Lietuvoje ir užsienyje suteikianti galimybę mokytis programavimo. Debesų kompiuterijos pagalba moksleiviai turi galimybę mokytis programavimo internetu su dėstytojais ir savarankiškai.

Šiuo metu  platformoje jau mokosi daugiau nei 50 moksleivių iš 16 miestų visoje Lietuvoje. Lietuviška elektroninė edukacijos mokykla bus prieinama ne tik internetinėse naršyklėse, bet ir išmaniuosiuose telefonuose, kuriuose įdiegtos „Android“, „iOS“ arba „Windows Mobile“ operacinės sistemos.

Komandos misija – padėti jauniems žmonėms kuo anksčiau atrasti ir išauginti savo talentus; tikslas – sudominti, atrasti ir išpuoselėti talentus žaidimų ir verslo programavimo srityse.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.