8 ryškiausios technologinės tendencijos, padėsiančios ateities kartoms

Šiais metais visi kalbėjo apie tai, kaip pasinaudoti skaitmeninių technologijų teikiamomis galimybėmis. Taigi inovacijų proveržis iš dalies suteikė viltį, kad ateityje gyvensime geriau, tačiau ir nerimą bei susirūpinimą dėl neigiamo poveikio mūsų gyvenimui.

Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Nov 19, 2017, 9:00 AM

Nepaisant to, didžioji dalis mokslininkų jau dabar pradėjo kalbėti apie vizijas ir neaprėpiamas galimybes reikšmingas visai žmonijai. Manoma, kad technologinės naujovės turės teigiamą įtaką ateičiai per ateinančius 20 metų. Jos teigiamai paveiks mūsų gyvenimo būdą, padės spręsti socialinius ir ekonominius klausimus, palengvins sveikatos priežiūrą bei tobulins logistiką. Taigi, pristatome jums technologines tendencijas, padėsiančias mums visiems ateityje:

1. Didesnės galimybės energetikos srityje. Per 20 metų žmonija gali pasiekti net 100 teravatų energijos, o tai yra net penkis kartus daugiau už šiandien pagaminamą kiekį (17,5 teravatų). Tai lems geresnį atsinaujinančios energijos surinkimą, saugojimą ir diegimą.

2. Individualizuota medicina ir geresnė sveikatos priežiūra. Gretimoje ateityje planuojama įgyvendinti specialiai kiekvienam žmogui pritaikytą medicininę pagalbą, atsižvelgiant į kiekvieno iš mūsų gyvenimo būdą, fiziologiją ir genus. Tai padės sumažint išlaidas ir laukimo laiką. Tuo tarpu nauji gydymo būdai, tokie kaip 3D pagalba spausdinti organai gali sumažinti ir donorų poreikį. Šias naujoves planuojama įgyvendinti iki 2020 m. pradžios.

3. Didieji vandens projektai. Didelio masto vandens surinkimo projektai, pradedant nuo novatoriškų kritulių derliaus nuėmimo būdų iki požeminio vandens papildymo, galėtų aprūpinti švariu geriamuoju vandeniu visus pasaulio žmones — nuo tų, kuriems ypač šiuo metu to reikia iki reguliaraus papildymo kiekvienam.

4. Transporto perversmas. Iki 2021 metų planuojama iki galo užbaigti vieną įspūdingiausių projektų pasaulyje. Greitai dienos šviesą išvys traukinių transporto infrastruktūra, jungianti didžiąją dalį valstybių, taip palengvinant ir suteikiant galimybę visiems keliauti greitai, saugiai ir ypač patogiai.

5. Ateities miestai. Jau visai ne daug liko laukti, kol pradėsime gyventi kur kas švaresnėje ir sveikesnėje aplinkoje. Kuriant ir projektuojant naujus pastatus bus pasitelkiamos 3D technologijos, o spausdinti 4D baldai galės būti lengvai pertvarkomi taip, kad atitiktų besikeičiančius mūsų poreikius.

6. Intelektualioji pagalba. Tokios technologijos kaip dirbtinis intelektas ateityje taps pagrindine pagalbos priemone, numatant mūsų poreikius ir suteikiant mums galimybę praleisti mažiau laiko atliekant įvairias užduotis. Be kita ko, jis padės taupyti mūsų laiką bei stebės ir rūpinsis mūsų sveikata.

7. Nauji gamybos procesai. Didžioji dalis kasdieninių objektų ateityje bus sujungti su jutiminėmis technologijomis, kurių dėka įvairios įmonės, pramonė bei paprasti žmonės kasdieninius namų ruošos darbus galės atlikti kur kas lengviau, greičiau ir kokybiškiau. Pavyzdžiui, naujų produktų gamybos kiekiai gali padvigubėti, o tuo tarpu pagaminimo laikas bei sąnaudos mažėti.

8. Kintančios maisto tendencijos. Ateityje mes galėsime mėgautis įvairiais mūsų mėgstamais baltyminiais produktais, nepakenkiant nei vienam gyvūnui žemėje. Jie bus pakeisti alternatyviais mėsos šaltiniais, o tai ženkliai sumažins pasaulinį anglies dvideginio išmetimą ir įvairias širdies ligų formas.

Ar jau išsirinkote, kuri ateities technologija jums atrodo svarbiausia? Laukiame Jūsų nuomonės komentarų skiltyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.