„INOprogresas”: kūrėjai, inovacijos ir naujos idėjos Lietuvai

Šiandien technologijos atranda kelią į mūsų gyvenimą įvairiais būdais. Kasmet sukuriamos naujos IT, medicinos, biotechnologijų, maisto, transporto ir dar daugelio kitų sričių inovacijos, padeda spręsti įvairias problemas ir palengvina mūsų visų kasdienybę.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2017, 3:54 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 3:57 PM

Tokių novatoriškų technologijų ir jas kuriančių žmonių dėka, tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje jau dabar galime džiaugtis nuostabiais rezultatais. Taigi, apie naujausioje „INOprogreso“ laidoje pristatytas ir į finalą patekusias komandas savo įžvalgomis ir mintimis dalinasi viena iš laidos komisijos narių – VGTU Žinių ir technologijų perdavimo centro vadovė Vilma Purienė.

— Kokia jūsų nuomonė apie inovacijas Lietuvoje bei laidą „INOprogresas“?

— Lietuvoje inovacijų kultūra vis dar yra labai jauna. Dėl to reikia ypač atsakingai žvelgti į šią sritį bei padėti inovatoriams ne tik finansiškai, bet ir ugdant bendrą supratimą apie naujų produktų kūrimą. Taigi, tokios laidos kaip „INOprogresas“ leidžia pamatyti, kaip gimsta inovacijos, paremtos paprastais, o kartais sudėtingais moksliniais tyrimais.

Tokie projektai taip pat supažindina su pažangių produktų vystymosi procesu į pagalbą pasitelkiant mokslo ir studijų institucijas bei įspėja su kokiomis problemomis dažniausiai susiduriama, siekiant įvesti naujus produktus į rinką. Nuo idėjos gimimo iki jos praktinio realizavimo ilgas kelias, tačiau ši laida dar kartą įrodė, kad Lietuvoje gyvena kūrybiškumo nestokojantys ir motyvuoti žmonės.

Todėl tokie projektai, kaip „INOprogresas” svarbūs ne tik studentams, paprastiems žmonėms, bet ir mokslo atstovams, kurie pasižiūrėję šią ar panašaus pobūdžio laidas, gali pagaliau ryžtis įgyvendinti savo pažangias idėjas. Dėl to linkėčiau visiems inovatoriams siekti savo užsibrėžto tikslo, kad ir kaip tai atrodytų sudėtinga.

— Ką manote apie laidoje „INOprogresas“ pristatytas finalininkų inovacijas?

— Visos finale pasirodžiusios kūrėjų komandos buvo labai skirtingos. Nepaisant to, kiekvienos iš jų idėja įdomi, o įdirbis tikrai geras. Taip pat galima pasidžiaugti, kad visos šios inovacijos jau padarė ir pirmuosius sėkmingus pardavimus. Turėjome progą stebėti jau realius, iki galo išvystytus komandų produktus, o visos inovacijos ir jas kuriančios komandos man padarė tik teigiamą įspūdį.

Nors visos pristatytos idėjos buvo puikios, labiausiai mane sužavėjo: sausas medus, edukacijos platforma ir komandos „Amžinas medis“ sukurtos ilgaamžiškumu pasižyminčios lentos bei profiliai, kadangi juose tikrai matau perspektyvą ir prasmę.

—Jūsų palinkėjimas lietuvių inovatoriams.

— Labai norėtųsi, kad tokių idėjų būtų daugiau. Taip pat, kad jos būtų kuo įvairesnės ir pažangesnės, o kūrėjai bandytų, ieškotų ir įgyvendintų savo idėjas ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Taigi, visiems Lietuvos inovatoriams norėčiau palinkėti inovacinio proveržio.

Tai yra vienas iš svarbiausių siekių. Tik jo dėka galima vystyti pažangų verslą, paremtą naujausiais modeliais, metodais bei moksliniais tyrimais tam, kad kiekvienas kūrėjas ir jo sukurtas produktas atrastų savo vietą tarptautinės rinkos segmentuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.