„Microsoft“ dar metams pratęsė „Windows XP“ palaikymą

Kompiuterius su „Windows XP“ operacine sistema turintys naudotojai gali ramiau atsipūsti: „Microsoft“ nusprendė pratęsti jos palaikymą dar vieneriems metams. Saugumo atnaujinimai bus išleidžiami iki 2015-ųjų liepos 14 dienos.

„Windows XP“ operacinė sistema tebėra įdiegta apie 30 proc. asmeninių kompiuterių visame pasaulyje.<br>123rf nuotr.
„Windows XP“ operacinė sistema tebėra įdiegta apie 30 proc. asmeninių kompiuterių visame pasaulyje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2014, 2:44 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:11 AM

Anksčiau korporacija buvo nusprendusi prieš 12 metų išleistos „Windows XP“ operacinės sistemos palaikymą nutraukti šių metų balandžio 8 dieną. Tačiau, atsižvelgdama į didelį vartotojų skaičių, kompanija nusprendė terminą pratęsti daugiau nei metams, skelbia BBC.

„Net Applications“ duomenimis, ši operacinė sistema tebėra įdiegta apie 30 proc. asmeninių kompiuterių.

„Microsoft“ pabrėžia, kad šios operacinės sistemos naudotojai po balandžio 8 dienos gaus tik svarbiausius saugumo atnaujinimus, kurie užtikrins bazinį saugumą. Korporacija ir toliau ragina vartotojus atsisakyti šios operacinės sistemos ir pereiti prie naujesnių „Windows“. Taip pat vartotojai gali pasirinkti alternatyvią operacinę sistemą, pavyzdžiui, populiarią nemokamą platformą „Ubuntu“.

„Apsaugą nuo kenkėjiškų programų suteikiančių sprendimų efektyvumas operacinėse sistemose, kurios nebėra palaikomos, yra ribotas, – pabrėžia „Microsoft“. – Gerą apsaugą suteikia moderni programinė ir techninė įranga, kuri gali apsaugoti nuo šiandieninių grėsmių.“

„Windows XP“ didelio populiarumo sulaukė ne tik dėl patogumo, veikimo spartos, bet ir dėl to, kad po jos išleista „Windows Vista“ buvo itin prastai įvertinta vartotojų. Be to, kai kurioms bendrovėms buvo pernelyg sudėtinga prisitaikyti prie naujovių, pristatytų „Windows 7“ ir „Windows 8“ sistemose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.