Prognozė: po trejų metų „Facebook“ paliks 80 proc. vartotojų

Prinstono universiteto tyrėjai mano, kad šiuo metu šlovės spinduliuose besimaudantis „Facebook“ yra pasmerktas staigiai ir skaudžiai mirčiai, kuri socialinį tinklą ištiks jau per artimiausius trejus metus, praneša Time.com.

Tyrėjai socialinių tinklų gyvavimą lygina su infekcinėmis ligomis, kurios staigiai išplinta, tačiau greitai ir sunyksta.<br>123rf nuotr.
Tyrėjai socialinių tinklų gyvavimą lygina su infekcinėmis ligomis, kurios staigiai išplinta, tačiau greitai ir sunyksta.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 22, 2014, 3:44 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:42 AM

Tyrėjai socialinių tinklų gyvavimą lygina su infekcinėmis ligomis, kurios staigiai išplinta, tačiau greitai ir sunyksta. Todėl universiteto Mechaninės ir aviacinės inžinerijos departamento mokslininkai ligų modelius pritaikė interneto socialiniams tinklams.

Tyrėjai pritaikė prielaidą, kad norint „išgyti“ socialinio tinklo vartotojui reikia kontakto su „neužsikrėtusiu“ asmeniu (t.y. nesinaudojančiu „Facebook“). Kitaip sakant, svetainės nariai laikui bėgant praras susidomėjimą, nes ja nustos domėtis ir jų pažįstami.

Mokslininkai prognozuoja, kad socialinis tinklas pasmerktas staigiam nuosmukiui ir kažkada tarp 2015–2017 metų neteks 80 proc. esamų vartotojų.

„Idėjos, kaip ir ligos, tarp žmonių plinta infekciniu greičiu, kol galiausiai išnyksta. Tai sėkmingai apibūdina epidemiologiniai modeliai“, – rašoma tyrėjų ataskaitoje.

Jų tyrimas kol kas nebuvo recenzuotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.