„Chrome“ naršyklės naudotojų gali būti pasiklausoma

Bet koks kompiuteris, kuriame įdiegta „Chrome“ interneto naršyklė, gali tapti pasiklausymo įrenginiu. „Google“ apie šią saugumo spragą buvo informuota dar prieš keturis mėnesius ir turi paruošusi reikiamą atnaujinimą, bet jo neišleidžia, skelbia BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2014, 3:17 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:41 AM

„Chrome“ spragą programuotojas Talas Ateris iš Izraelio atrado kurdamas savo balso atpažinimo programą. Jis teigia, kad naršyklėje paspaudus mikrofono ikoną, kuri leidžia diktuoti tekstą balsu (pvz., atliekant paiešką ar rašant žinutes), kenkėjiškų svetainių valdytojai gali pasirūpinti, jog mikrofonas liktų įjungtas visam laikui ir įrašinėti garsus.

Klausytis vartotojų būtų galima tol, kol lieka įjungta „Chrome“ naršyklė – net jei naršytojas uždaro būtent tą svetainę. „Vartotojas gali to ir nepastebėti, bet žalinga svetainė gali įjungti paslėptą langą, kuris pradės klausytis ir įrašinėti garsus neturėdamas tam leidimo. Tai gali būti atliekama lange, kurio jūs niekada nematėte, niekada nejungėte ir galbūt nė nežinojote, kad jis ten yra“, – rašo T.Ateris.

Šią spragą jis pastebėjo rugsėjį ir informavo apie tai „Google“. Jau po pusantros savaitės šios kompanijos programuotojai buvo paruošę atnaujinimą, kuris ištaiso klaidą. Tačiau šis papildymas taip ir nebuvo išleistas.

T.Ateriui paklausus, kodėl atnaujinimas nebuvo išleistas, „Google“ pareiškė, kad naujausia „Chrome“ versija atitinka visus interneto standartus, apibūdinančius, kaip turėtų veikti balso atpažinimas. Apie šią spragą buvo informuota organizacija „World Wide Web Consortium“, kuri leidžia programinės įrangos standartus žiniatinkliui, ir kompanija vis dar laukia jos sprendimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.