Programuoti mokysis su realybės šou elementais

Elektroninio verslo kompanijos „NFQ“ penktą kartą organizuojamas nemokamų užsiėmimų jauniesiems programuotojams ciklas „NFQ Akademija“ pavasario semestre pasiūlys naujovę – paskaitos vyks keletą principų pasiskolinus iš populiarių realybės šou.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2014, 11:42 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:05 AM

Iki šiol „NFQ Akademijos“ užsiėmimai primindavo paskaitas universitete: du kartus per savaitę beveik tris mėnesius keliolika studentų klausydavo programavimo teorijos, o su įvairiais lektoriais programuodavo kiekvieno užsiėmimo pabaigoje ir savarankiškai namuose.

Vis dėlto būsimojo semestro metu „NFQ Akademijos“ principas keisis: į projektą įstoję studentai pasiskirstys į grupes, kiekviena jų gaus savo nuolatinį mentorių – patyrusį programuotoją. Su juo jaunuoliai beveik iki vasaros kurs interneto projektus, o jų progresą nuolat vertins „NFQ“ projektų vadovų komisija, kuri galiausiai ir išrinks geriausiai per semestrą pasirodžiusią komandą. Tiesa, kitaip nei per TV rodomų realybės šou metu, projekto dalyviai „išbalsuojami“ nebus.

„NFQ Akademijos“ vadovė Jurgita Markevičienė teigia, kad pavasario semestre studentai ne tik įgis asmeninius mentorius, bet ir galės bet kada ateiti į bendrovės biurus Vilniuje ir Kaune padirbėti su savo projektais bei gauti patarimų tiek iš savo globėjų, tiek ir iš kitų darbuotojų.

„Šįkart nutarėme surengti savotišką „programavimo „X-Faktorių“ – mentoriai ir studentų grupės konkuruos tarpusavyje. Apdovanosime tiek geriausią grupę, tiek ir jos mentorių, todėl mūsų programuotojai bus suinteresuoti jaunimo tobulėjimu, o studentai įgis daugiau praktinių įgūdžių“, – sakė J.Markevičienė.

Pavasario „NFQ Akademija“ startuos vasario pabaigoje Vilniuje ir Kaune. Per keturis ligšiolinius „NFQ Akademijos“ semestrus bendrovė sulaukė apie 800 norinčių dalyvauti jaunuolių paraiškų, o visą programą sėkmingai baigė beveik 100 jaunųjų programuotojų. Apie 30 jų dirba „NFQ“, o dauguma likusiųjų sėkmingai tęsia karjeras kitose Lietuvos IT įmonėse.

„NFQ Akademiją“ kompanija organizuoja savo lėšomis, dalyviams šis projektas yra nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.