VGTU programų inžinieriams žada šviesią ateitį

Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU), reaguodamas į kintančius rinkos poreikius bei sparčiai didėjantį atotrūkį tarp kvalifikuotų informacinių technologijų (IT) specialistų paklausos ir pasiūlos, šiemet stojantiesiems pasiūlys programų inžinerijos studijas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2014, 11:18 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:05 AM

Jas baigę absolventai gebės kurti dideles, sudėtingas ir šiuolaikinių įmonių bei organizacijų poreikius atitinkančias programų sistemas.

Augant užsienio investuotojų pasitikėjimui verslo galimybėmis Lietuvos IT sektoriuje, šalies specialistai turi sąlygas panaudoti geriausius savo gebėjimus tarptautinėse kompanijose. Pavyzdžiui, Vilniuje ketverius veikiantis „Barclays“ technologijų centras šiuo metu turi daugiau nei 1200 darbuotojų ir planuoja nuoseklų augimą.

„Džiugu, kad universitetas rengia programas atsižvelgdamas į rinkos poreikius. Taip studentams užtikrinamos ne tik reikalingiausios žinios, bet ir karjeros perspektyvos. Nuolat besikeičiančios technologijos ir sudėtingų operacijų atlikimas reikalauja specifinių kvalifikacijų, tad mes nuolat ieškome darbuotojų, turinčių ne tik programinės įrangos kūrimo bei jos testavimo kompetencijų“, – sakė „Barclays“ vadovas Lietuvoje Giedrius Dzekunskas.

VGTU siūlomos programų inžinerijos studijos, parengtos bendradarbiaujant su IT verslo atstovais, sieks praplėsti įprastą programuotojų žinių ir gebėjimų įvairovę. „Rinkoje vis didesnę paklausą turi didelės ir sudėtingos programos, tokios, kaip verslo valdymo informacinės sistemos ar kompiuterinė gamybos proceso valdymo įranga. Norint kurti tokias sistemas, neužtenka vien programavimo žinių. Tai procesas, apimantis daug specifinių aspektų: programų specifikavimą, projektavimą, testavimą ir kitus“, – sakė VGTU Fundamentinių mokslų fakulteto Informacinių sistemų katedros vedėjas Dalius Mažeika.

„Infobalt“ duomenimis, programuotojo specialybė IT įmonėse Lietuvoje yra viena populiariausių – tokias pareigas turi net 34 proc. visų dirbančiųjų IT paslaugų segmente. Tokia statistika aiškinama tuo, kad skaitmeninės technologijos vis plačiau naudojamos visose srityse – nuo automobilių iki audiovizualinio meno.

Augant specialistų poreikiui, kartu didėja ir potencialiems darbuotojams siūlomas užmokestis. „Infobalt“ skelbia, kad dabar vidutinis atlyginimas IT srityje siekia 3,7 tūkst. Lt ir jis auga maždaug po 4,5 proc. per metus. IT specialistus darbo užmokesčio dydžiu Lietuvoje lenkia tik kvalifikuoti finansų ir draudimo sričių darbuotojai.

Iš viso Lietuvos IT paslaugų segmente dirba 20 tūkstančių specialistų. Darbuotojų skaičius per 4 metus išaugo ketvirtadaliu, tačiau skelbiama, kad dar bent 2–3 metus specialistų paklausa pasiūlą viršys 5 kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.