Prieš olimpines žaidynes – ultimatumas „Init“ vartotojams

Prieš Sočio žiemos olimpines žaidynes kabelinė televizija „Init“ savo vartotojus įspraudė į kampą. Likus mažiau kaip savaitei iki olimpiados, kurią transliuos „Lietuvos ryto“ televizija, „Init“ nutraukia šios televizijos transliaciją, o už papildomą paketą, kuriame – ir „Lietuvos ryto“ televizija bei TV6 ir TV8 kanalai, reikalauja 1 lito mokesčio.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos ryto“ televizija

Jan 27, 2014, 6:25 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:10 AM

Negana to, šie kanalai nebebus rodomi per analoginę televiziją, kaip iki šiol, todėl vartotojai verčiami rinktis skaitmeninę televiziją. „Init“ taip elgiasi, nes nenori mokėti už į papildomą paketą įtrauktų kanalų programas, nors mokestį surenka iš vartotojų už abonentinį mokestį.

Vilnietis Egidijus Čyžas jau trejus metus yra kabelinės televizijos „Init“ vartotojas. Neseniai ištikimam klientui kabelinė pateikė nemalonią staigmeną.

Egidijui, kaip ir visiems klientams, „Init“ pranešė, kad nuo vasario „Lietuvos ryto“ televizijos ir dar kai kurių lietuviškų kanalų neberodys per analoginę televiziją. Siūloma pereiti prie skaitmeninės televizijos, kuri yra kur kas brangesnė. Be to, už galimybę matyti „Lietuvos ryto“, TV6 ir TV8 kanalus bus imamas papildomas lito mokestis.

„Niekas nieko nepaaiškino. Keista, kad prieš žiemos olimpines žaidynes pagrindiniai sporto kanalai apmokestinami. Anksčiau nieko apie tai nežinojome, bet su paskutine sąskaita gavome pranešimą, kad daromi pakeitimai“, - sakė E.Čyžas.

„Lietuvos ryto“ televizija – oficiali Sočio žiemos olimpinių žaidynių transliuotoja. Didelis sporto mėgėjas Egidijus Čyžas piktinasi, kad jei „Init“ nemokės daugiau, tai negalės matyti olimpinių žaidynių. Vilnietis turi įtarimų, kad „Init“ prieš pagrindinį metų sporto renginį sąlygas vartotojams keičia tyčia.

„Neturiu žinių, kad tai tiesiogiai susiję, bet šiek tiek iškyla klausimų, kodėl taip daroma prieš olimpiadą ir būtent su sporto televizijomis“, - svarstė E.Čyžas.

„Lietuvos ryto“ televizijos vadovas Linas Ryškus tvirtina, kad su kitais retransliuotojais problemų nekyla.

„Mūsų santykiai su visais retransliuotojais yra visiškai vienodi. Jie, kaip ir „Init“, už programą mums moka nedidelę sumą“, - teigė L.Ryškus.

Prieš Sočio olimpiadą televizija sulaukė aibės „Init“ veiksmais besipiktinančių žmonių pagalbos prašymų. Linas Ryškus primena apie klientų teisę keisti kabelinę televiziją.

„Gali būti perpildyta kantrybės taurė ir abonentai gali rinktis kitus retransliuotojus: ir „Cgates“, ir „Teo“, ir „Balticum“, ir kiti pasiekiami visur. Visi jie transliuoja „Lietuvos ryto“ televiziją ir neima jokio mokesčio. Šis mokestis - „Init“ verslo ar lojalumo savo klientams reikalai“, - sakė L.Ryškus.

Anot „Lietuvos ryto“ televizijos vadovo, Sočio olimpinės žaidynės – svarbus televizijos projektas, tačiau „Init“ vartotojai nukentės ne tik dėl to, kad be papildomo mokesčio negalės stebėti olimpiados. Jie apskritai nematys daugelio kitų populiarių laidų.

„Nenorėčiau išskirti vien Sočio, mūsų televizija pakankamai populiari ir ji populiarėja. Jos auditorija, vadinasi, reitingai auga labai intensyviai. Būdamas „Init“ vartotojas, būčiau nepatenkintas ne tik dėl Sočio.

Sočis ateis ir praeis, bet nematysiu nei „Žalgirio“ – „Lietuvos ryto“ rungtynių, nei „Lietuvos ryto“ kovų Europos taurės turnyre, nei Rūtos Janutienės ir Kristupo Krivicko laidų, nei „Reporterio“ ar „Žinių“. Nematysiu nieko. Būdamas „Init“ abonentas arba mokėčiau litą, arba būčiau nepatenkintas, kodėl prieš tai gavau daugiau“, - teigė L.Ryškus.

„Init“ atstovai situacijos oficialiai nekomentuoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.