Lietuvoje liko tik 4,57 mln. mobiliojo ryšio vartotojų

Beveik tris milijonus gyventojų turinti Lietuva dar prieš pusmetį galėjo didžiuotis turinti apie 5 mln. aktyvių mobiliojo ryšio abonentų. Tačiau pernai metų pabaigoje šis skaičius sumenko iki vos 4,57 milijono. Kur prapuolė šitiek aktyvių SIM kortelių? Nejau emigracija virto evakuacija?

Nors paskutinį praėjusių metų ketvirtį aktyvių mobiliojo ryšio abonentų skaičius sumažėjo, paslaugų naudojimui tai įtakos neturėjo.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Nors paskutinį praėjusių metų ketvirtį aktyvių mobiliojo ryšio abonentų skaičius sumažėjo, paslaugų naudojimui tai įtakos neturėjo.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

Mar 4, 2014, 3:35 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:44 PM

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) pastebi, kad paskutinį praėjusių metų ketvirtį naudojamų aktyvių SIM kortelių skaičius 8,5 proc. sumažėjo daugiausiai dėl „Omnitel“ veiksmų.

„Mažėjimo priežastį geriausiai galėtų apibūdinti patys paslaugų teikėjai. RRT mano, kad pagrindinė to priežastis – mažėjo abonentų, kurie naudojosi išankstinio apmokėjimo paslauga. Tam įtaką turėjo „Omnitel“ veiksmai (bendrovė peržiūrėjo savo išankstinio mokėjimo paslaugų teikimo nenaudojant kortelių terminus). Taip pat mažėjo ir kitų judriojo ryšio paslaugų teikėjų išankstinio mokėjimo paslaugų gavėjų skaičius“, – sakė RRT atstovė ryšiams su visuomene Rasa Karalienė.

Tam, kad SIM kortelė būtų pripažinta aktyvia, iš jos arba į ją turi būti galima paskambinti ketvirčio paskutinę dieną, taip pat per ketvirtį kortele turi būti atliktas koks nors veiksmas (skambinta ar priimtas skambutis, siųsta ar gauta SMS, sumokėta už paslaugas ir pan.).

Nors paskutinį praėjusių metų ketvirtį aktyvių mobiliojo ryšio abonentų skaičius sumažėjo, paslaugų naudojimui tai įtakos neturėjo.

Mobiliojo ryšio tinkluose inicijuotų pokalbių trukmė, lyginant su ankstesniu ketvirčiu, išliko beveik nepakitusi ir sudarė daugiau nei 1,9 mlrd. minučių, o SMS žinučių išsiųsta 14 proc. daugiau (1,8 mlrd.). Išsiunčiamų vaizdo žinučių (MMS) skaičius išaugo 3 proc. (1,6 mln.), o duomenų perdavimo paslaugų vartojimas išaugo 13 proc. ir sudarė 3,9 petabaito.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.