Žioplus prekybos centro darbuotojus gelbės mobilioji programėlė

IBM sukūrė mobiliąją aplikaciją tarptautiniam prekybos tinklui „Tesco“, kuri prekybininkams padės optimizuoti prekių išdėstymą, o pirkėjams – lengviau rasti jiems reikalingus produktus.

„Tesco“ parduotuvės darbuotojams ateityje nebereikės vargti dairantis po lentynas. Tai už juos atliks mobilioji programėlė.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
„Tesco“ parduotuvės darbuotojams ateityje nebereikės vargti dairantis po lentynas. Tai už juos atliks mobilioji programėlė.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 4, 2014, 12:20 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:55 PM

Papildytos realybės technologijų pagrindu IBM mokslininkai sukūrė mažmeninės prekybos įmonėms skirtą mobiliąją aplikaciją.

Parduotuvės darbuotojams telefonu ar planšetiniu kompiuteriu reikia užfiksuoti esamą lentynų užpildymo situaciją, produktų kiekį ir išdėstymą. Tuomet aplikacija prisijungia prie „Tesco“ prekių duomenų bazės, identifikuoja ir išanalizuoja vaizdus bei palygina juos su standartine planograma.

Programa parodo lentynų vietas su nepakankamais prekių kiekiais, trūkstamais ar netinkamai padėtais produktais. Įprastai šį sudėtingą, atidumo ir tikslumo reikalaujantį varginantį darbą parduotuvės darbuotojai turi atlikti patys.

„Norėdami savo klientams suteikti geresnę apsipirkimo patirtį, privalome užtikrinti, kad prekės būtų tinkamai išdėstytos ir jas būtų lengva surasti. IBM aplikacija palengvins šį procesą“, – sakė „Tesco“ IT vadovas Mike McNamara. IBM Mažmeninės prekybos verslo tyrimų vadovės Sima Nadler teigimu, ši aplikacija akivaizdžiai parodo, kad inovacijų esmė yra ne techninė įranga, o tai, kaip ji naudojama: „Bendradarbiavimas su „Tesco“ parodo, kaip išmanūs ir patogūs sprendimai gali būti panaudojami gerinant tiek klientų, tiek vartotojų patirtį, paprastinant veiklą ir taupant laiko sąnaudas.“

IBM sprendimo testavimas šiuo metu vyksta netoli Londono įsikūrusioje „Tesco“ parduotuvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.