Ir Migracijos tarnyba suprato – paslaugos internetu naudingos

Dar neseniai pametę asmens kortelę ar pasą turėjome patys vykti į policiją ar migracijos padalinį ir gaišti gerą pusdienį eilėse vien tam, kad apie tai praneštume! Prieš mėnesį Lietuvoje šis akmens amžius baigėsi – sudaryta galimybė elektroniniu būdu pranešti apie prarastą asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, pateikti kvietimą atvykti užsieniečiui. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybos teigimu, ši paslauga sparčiai populiarėja.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 5, 2014, 4:33 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:46 PM

Iki šiol pranešti apie prarastą dokumentą galima buvo tik asmeniškai atvykus į teritorinę policijos įstaigą ar migracijos padalinį. Ir norintys pakviesti užsienietį į Lietuvos Respubliką privalėjo asmeniškai atvykti į teritorinės policijos įstaigos migracijos padalinį tik tam, kad pateiktų prašymą.

Nepraėjo nė keturiolika metų, kaip gyvename XXI amžiuje, ir, valio, naujiena – dabar šiuos pareiškimus ir prašymus galima pildyti elektroniniu būdu ir siųsti internetu.

Elektroninė migracijos paslauga teikiama prisijungus prie informacinės sistemos čia. Užpildytas elektroninis prašymas su būtinomis dokumentų kopijomis pasieks specialistus, o jį išnagrinėjus kvietimas užsieniečiui bus patvirtintas.

„Elektroniniu būdu kvietimą teikęs asmuo turi galimybę stebėti prašymo nagrinėjimo eigą. Tam jis, teikdamas prašymą internetu, turi užsisakyti informavimo paslaugą ir laukiamą žinią gauti elektroniniu paštu arba nemokama trumpąja SMS žinute“, – sakė Migracijos valdybos viršininkas Gintaras Bagužis.

Be jau minėtų paslaugų, ten pat galima sužinoti informaciją apie gaminamus ar turimus asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančius dokumentus, jų galiojimo trukmę, sumokėti valstybės rinkliavą už teikiamas paslaugas. Paskutinė įdiegta naujovė – galimybė teikti elektroninį pranešimą apie prarastą asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantį dokumentą.

„Itin svarbi elektroninio pranešimo apie prarastą asmens dokumentą paslauga – sumažėja galimybė asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančiu dokumentu pasinaudoti neteisėtai. Minėtos elektroninės paslaugos yra labai naudingos piliečiams, todėl skatiname jomis naudotis. Nors nuo elektroninių paslaugų atsiradimo praėjo vos mėnuo, pastebime jas populiarėjant“, – sakė G.Bagužis.

Minėtos elektroninės paslaugos pasiekiamos naudojantis Elektroninių valdžios vartų portalu. Prisijungę savo tapatybę galime patvirtinti banko kortele arba elektroniniu parašu.

Gal kiek ir keista, kad Vilniuje, pastate be normalių laukimo salių, automobilių statymo aikštelių, toli nuo visuomeninio transporto stotelės, įsikūrusi Migracijos valdyba didžiuojasi pagaliau įdiegusi tai, ką derėjo įdiegti prieš dešimtmetį. Tačiau juk naudinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.