Vilniečiai „Omnitel“ 4G tinkle jau gali ir skambinti, ir naršyti

Nuo ketvirtadienio „Omnitel“ 4G ryšys Vilniuje veikia ir išmaniuosiuose telefonuose – juo gali naudotis klientai, turintys „HTC“, „Nokia“, „Sony“ bei „BlackBerry“ 4G išmaniuosius telefonus. Kitų gamintojų, tokių kaip „Samsung“, „Apple“ ir „LG“, telefonų savininkai naujovės dar turės palaukti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 6, 2014, 11:07 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:17 PM

4G LTE technologija yra skirta tik duomenų perdavimui, o norint ją pritaikyti ir balso paslaugoms, tinkle turi būti įdiegta vadinamoji „CS fall-back“ funkcija. Ji automatiškai perjungia klientą į 3G arba 2G tinklą, tad skambutis sujungiamas kaip ir įprasta tame tinkle. Skambučiui bei pradėtai duomenų sesijai pasibaigus, klientas automatiškai grįžta į 4G tinklą.

„Pirmieji Lietuvoje atverdami savo 4G tinklą išmaniesiems telefonams, mes visapusiškai įdarbiname plačiausią Lietuvoje „Omnitel“ 4G LTE tinklą ir leidžiame savo klientams pajusti „wow“ efektą kiekviename žingsnyje. Pradedame nuo Vilniaus, kur „Omnitel“ 4G ryšiu naudojamasi aktyviausiai, o vėliau jungsime šią galimybę visiems 4G telefonus turintiems savo klientams visame tinkle“, – sakė kompanijos prezidentas Danas Strömbergas.

Klientai, turintys „Samsung“ ir „LG“ išmaniuosius telefonus, 4G ryšiu galės naudotis po kelių savaičių, kai gamintojai baigs standartinius paslaugos testus savo 4G telefonuose. Trečiuoju etapu, atlikus itin griežtą „Apple“ sertifikavimo procedūrą gyvame tinkle, 4G ryšys bus įjungtas klientams, turintiems „iPhone“ 4G telefonus.

4G LTE internetą planšetiniuose kompiuteriuose „Omnitel“ siūlo nuo 2013 metų liepos, o nešiojamuosius kompiuterius bei 4G LTE ryšio maršrutizatorius turintys vartotojai „Omnitel“ 4G mobiliuoju internetu gali naudotis beveik trejus metus - nuo 2011 metų balandžio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.